Σάλος από το χυδαίο πανό κατά του Ιβάν Σαββίδη

720_502065_fbc2cb9ec7-af646d502a0ded0f

Όσες φορές πούμε ότι στους αγωνιστικούς χώρους τα έχουμε δει όλα, πάντα η ζωή και η αρρωστημένη φαντασία των οπαδών φέρνει κάτι νέο για να μας διαψεύσει και να μας υπενθυμίσει ότι το… καφριλίκι δεν έχει πάτο.
Αυτό ίσως είναι αναμενόμενο. Η αδιαφορία όμως τον αρμόδιων είναι εξοργιστική, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα προσβολής προσωπικοτήτων.
Στο ντέρμπι μεταξύ Ηρακλή-ΠΑΟΚ για τη Super League, οπαδοί του Ηρακλή φρόντισαν να αναρτήσουν πανό στη Ρωσική γλώσσα που ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας. Ρεσιτάλ αλητείας από ανθρώπους που στις τάξεις της αγαπημένης ομάδας τους κάποτε αποθέωναν τον γεννημένο στην Τασκένδη της τότε Σοβιετικής Ένωσης, Βασίλη Χατζηπαναγή. Απόλυτη προσβολή και για τον ίδιο, ότι έγινε στο Καυτανζόγλειο. Μια ενέργεια κατάπτιστη για την οποία δεν χωρά καμία απολύτως δικαιολογία. Άπαντες ένοχοι, χωρίς το παραμικρό άλλοθι.

Το συγκεκριμένο σύνθημα στρεφόταν με ελεεινό τρόπο κατά της μητέρας του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη που έχει φύγει από τη ζωή. Προφανώς το κράτησαν στα χέρια τους άνθρωποι μιάσματα αυτή της κοινωνίας, άρρωστα μυαλά, άνθρωποι που μολύνουν τον χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Κάφροι με όλη της σημασία τη λέξεως.
Κι αν από τους οπαδούς περιμένουμε τα πάντα, είναι ανεπίτρεπτη η ανοχή που έδειξαν όλοι αρμόδιοι φορείς. Με άλλα λόγια συνένοχοι στην αλητεία αρκετοί, όλοι όσοι άφησαν να αναρτηθεί το πανό, όλοι όσοι επέτρεψαν να μείνει στη θέση του. Ένα πανό ντροπή για την ίδια την ιστορία του Ηρακλή, ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ντροπή για τον έλληνα φίλαθλο. Ένα πανό «αποθέωση» της καφρίλας, «αποθέωση» της αλητείας που σε μια άλλη χώρα θα επέφερε αυστηρότατες ποινές τόσο για την ομάδα, όσο και για όσους το ανήρτησαν.
Οι άνθρωποι της ΠΑΕ που ήταν στο Καυτανζόγλειο φωτογράφισαν το πανό, το έστειλαν στη Σουπερλίγκα μεταφρασμένο, ο διαιτητής στο 36ο λεπτό διέκοψε το παιχνίδι κάνοντας απλές συστάσεις να κατεβεί, μετά από δυο λεπτά το παιχνίδι άρχισε ξανά και τελικώς η εμετική οπαδική έμπνευση παρέμεινε στη θέση της σα να μη συνέβαινε το παραμικρό. Βλέπετε ο ΚΑΠ δεν προβλέπει… Όλα όμως έχουν όρια. Προφανώς αυτό που δεν έχει όρια είναι η καφρίλα όλων όσων είναι συνυπεύθυνοι γι’ αυτό που αντικρίσαμε.
Δικαίως σφόδρα ενοχλημένος ο κύριος Σαββίδης έδωσε εντολή και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέστειλε έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, ζητώντας εξηγήσεις για την ανοχή στη χυδαιότητα που πρωτοφανής δεν είναι, αλλά κάποιες καταστάσεις υπερβαίνουν τα όρια.
Όσο για την αστεία δικαιολογία που ακούστηκε ότι δήθεν ο διαιτητής και οι συνεργάτες του δεν γνώριζαν Ρωσικά, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σταθεί από τη στιγμή που άπαντες είχαν ενημερωθεί για το ακριβές περιεχόμενο.
Τελικώς, στο Καυτανζόγλειο ουδείς είδε και ουδείς άκουσε. Κι αν στα πιο απλά αδυνατούν τα επίσημα όργανα να επέμβουν, φανταστείτε όταν η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο. Ίσως να είδε και να άκουσε κάτι ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και να βάλει στη θέση τους όσους απολίτιστους και εχθρούς του αθλητισμού βρέθηκαν στο Καυτανζόλγειο.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°










πηγη