«Συγχαρητήρια» για την «επιτυχία» σας δοσίλογοι.

ef7f4acc-3b7e-41df-9c16-b7191c6efc5f

«Πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση των πολιτών, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων keaprogram του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης 2017 (ΚΕΑ), που σήμερα έκανε πρεμιέρα Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο το υπουργείο Εργασίας, προκύπτει ότι από τα μεσάνυχτα έως και τις 4.30 μμ επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα 265.000 πολίτες, εκ των οποίων 23.689 συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους και υπέβαλλαν αιτήσεις. Στην συντριπτική τους πλειονότητα, οι ενδιαφερόμενοι επέλεξαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις οι ίδιοι. Συγκεκριμένα, 22.208 πολίτες υπέβαλλαν μόνοι τους την αίτηση, 936 μέσω ΚΕΠ και 545 μέσω Δήμων. Η εκτίμηση των αρμόδιων υπηρεσιών πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας είναι ότι ο μεγάλος αριθμός των πολιτών που επέλεξαν να υποβάλλουν οι ίδιοι τις αιτήσεις τους δείχνει την ευκολία χρήσης της πλατφόρμας, γεγονός που θα επιτρέψει την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας των αιτήσεων».
Πηγή

Δείχνει κι άλλα πράματα όχι μόνο ευκολία χρήσης. Δείχνει δυσκολία. «Ασφυξία τσέπης». Απελπισία. 800.000 υπολογίζεται ότι θα είναι οι δικαιούχοι. Δηλαδή 800.000 συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε τρισάθλια οικονομική κατάσταση, ώστε να πληρούν όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις, για να πάρουν την ελεημοσύνη των 200 ευρώ. Τα ψίχουλα αυτά που έπεσαν από τα σαγόνια των τοκογλύφων στο πάτωμα. Ακόμα περισσότεροι άνθρωποι, το 60% του πληθυσμού είναι μεν θεόφτωχοι, αλλά δεν μπορούν για διάφορους λόγους να πάρουν ούτε αυτή την μικροσκοπική «βοήθεια».
«Συγχαρητήρια» για την «επιτυχία» σας δοσίλογοι. Μας κάνατε όλους φτωχούς! Αυτό είναι άραγε αφορμή για πανηγυρισμούς;

Φυσικά όσοι μπορούσαν, έκαναν μόνοι τους την αίτηση. Το 93% περίπου! Κι αυτό γιατί υπήρχαν αρκετά προβλήματα τόσο στα ΚΕΠ, όσο και στους Δήμους. Μάλλον λοιπόν πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός. Αλλιώς δεν έβγαζαν άκρη. Το ΚΕΑ μου θυμίζει τις σακούλες με τις ντομάτες και άλλα λαχανικά που όταν τα μοίραζαν στο δρόμο γίνονταν χαμός, και που τα ξένα ΜΜΕ μιλούσαν για «ανθρωπιστική κρίση» κι «εικόνες ντροπής». Κάτι σαν συσσίτιο είναι, απλά τώρα σου δίνουν 2 κατοστάρικα και σου λένε «τράβα πέρνα το μήνα μόνος σου». Με 200 ευρώ. Λοιπόν, αν πάρω τόσα πολλά, θα κάνω ένα σωρό «επενδύσεις»: 6,67 ευρώ την ημέρα!. Όσο κάνει ένα πιάτο φαί στο εστιατόριο με «έξτρα» λίγες φέτες ψωμί. Χλιδή! Το συσσίτιο που λέγαμε, και που όταν το έδιναν στην Κατοχή δεν αναγνωρίζαμε ότι ήταν «επιτυχία», το θεωρούσαμε συνέπεια καταστροφής.

Ναι ξέρω τι θα πει η κυβέρνηση. Ότι κάθε μνημονιακή κυβέρνηση. «Πως δίδονται κι άλλες παροχές, πως έχουμε κρίση, επομένως αυτά έχουν αυτά δίνουν» και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Άκουσα ότι το 10%, όσων πάρουν το «αντίδωρο», θα έχει τη χαρά να δουλέψει. Αλήθεια με πως θα γίνει η επιλογή του ενός στους δέκα; Με κλήρο; Εκ περιτροπής; Θα τρέχουν κι όποιος φτάσει πρώτος θα παίρνει την πρόσληψη. Γιούπι! Με το υπόλοιπο 90%; Θα ζηλεύουν τους «τυχερούς»; Μάλλον όχι, καθώς ξανάρθε η δουλεία. Τώρα οι σκλάβοι δεν λέγονται «δουλοπάροικοι», «είλωτες», αυτά είναι ξεπερασμένα. Τώρα είναι «ευέλικτοι εργαζόμενοι». Από τον Προκρούστη πήραν την ιδέα οι πολιτικοί. Κι αυτός την ευελιξία προωθούσε… κατά κάποιον τρόπο. «Επιχείρηση κλείδωσε τους 300 εργαζόμενους μέχρι να υπογράψουν ότι ήθελε ο επιχειρηματίας». Την επόμενη που θα διαφωνήσουν έχει μαστίγωμα, φάλαγγα, ή άλλα βασανιστήρια, με το χειρότερο όλων την αναγκαστική παρακολούθηση ειδήσεων στα ιδιωτικά κανάλια. Έλεος! Άλλα αφεντικά πληρώνουν με κουπόνια, άλλα καθόλου. Τώρα λέμε να πάρουμε τα λεφτά της Monopoly, να εξοφλήσουμε κάποιες υποχρεώσεις.

«Κάνουν ότι μπορούν». Αυτό τους το αναγνωρίζω. Κάνουν κάθε προσπάθεια να μας εξοντώσουν…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
< < ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°





πηγη