Τέσσερις «βόμβες» φέρνουν πιο κοντά τον κόφτη στις συντάξεις

sintaksi-696x388

Τέσσερις «βόμβες» απειλούν φέτος το εγχείρημα του Ενιαίου Φορέα Ασφάλισης και αναμένεται να οδηγήσουν στην ενεργοποίηση του «κόφτη» συντάξεων πριν από το 2019, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Η πρώτη βόμβα αφορά την κυβερνητική δέσμευση για έκδοση των κύριων συντάξεων σε τουλάχιστον 120.000 συνταξιούχους που σήμερα βρίσκονται σε αναμονή έως και δύο χρόνια.

Η δεύτερη, την πορεία είσπραξης των εσόδων, καθώς επικρατεί σύγχυση για τις εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες.

Την εικόνα συνθέτουν ακόμα η ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ που εκτοξεύει τη δαπάνη συντάξεων στο 10% του ΑΕΠ και η τεράστια διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Με δεδομένο το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης υποαμείβονται, ενώ 550.000 μερικής απασχόλησης αμείβονται με μισθούς έως και 400 ευρώ, εκτιμάται ότι για να καταβληθεί σήμερα μία σύνταξη των 750€ θα πρέπει να καταβάλλονται εισφορές από 10 εργαζόμενους.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°










πηγη