«Το μ–νί το λένε Γιώτα και τον π–τσο Παναγιώτα» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

229c7f_3324fcc9e3544f29a0d3d63b78261d47mv2

Κέντρο Πολιτισμού “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”, παραδόθηκε επίσημα στο ελληνικό δημόσιο αυτήν την εβδομάδα.

Αυτό το κόσμημα της Ευρώπης, ένα από τα ομορφότερα κέντρα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, με το που παραδόθηκε στο ελληνικό κράτος, άρχισε να ζει τις πρώτες ημέρες του μίζερου αριστερού πολιτισμού της τρύπιας πεντάρας και της κουλουμοφασολάδας.

Μάλιστα! Το ΙΣΝ απολαμβάνει τις πρώτες ημέρες πολιτισμού με εορταστικό ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ τετραήμερο, που θα ολοκληρωθεί την Καθαρή Δευτέρα με το πέταγμα χαρταετού και τα παραδοσιακά Κούλουμα!

Πάρτε κουβέρτες, κιλίμια, χαλιά, τους ταραμάδες, τα τουρσιά και τους χαλβάδες και τρέξτε όλοι τη Δευτέρα να “κουλουμιάσετε” υπό τον ήχο του κλαρίνου του Μάνου Αχαλινωτόπουλου!

Όσοι έχετε αμφιβολίες για όσα γράφουμε ή όσοι θέλετε να βουτήξετε στον “πολιτισμό” που δεν αφορά Αναγέννηση, ούτε Δύση, ούτε Κινέζο, ούτε Αφρικανό, αλλά μόνο μια κηλίδα στον χάρτη που λέγεται Ελλάδα, ιδού το πρόγραμμα του Ιδρύματος για το τριήμερο.

Θα λείπει μόνο η Δόμνα Σαμίου να τραγουδήσει το γνωστό αποκριάτικο τραγούδι: “Το μουνί το λένε Γιώτα και τον πούτσο Παναγιώτα”.

Βλέπετε, ο πολιτισμός ως έννοια στο μυαλό των αριστερακροδεξιών που κυβερνούν τη χώρα, περιορίζεται στον μικρόκοσμό τους και σταματά εκεί που τελειώνει το μπολ της ταραμοσαλάτας.

Και μπερδεύουν τον πολιτισμό με τα πολιτιστικά δρώμενα!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ από την πρώτη ημέρα παράδοσης στο δημόσιο:

Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)μας προσκαλεί να ζήσουμε ένα διαφορετικό τριήμερο και να γιορτάσουμε όλοι μαζί στο Πάρκο το Καρναβάλι και τα Κούλουμα.

Την Κυριακή, το ΚΠΙΣΝ θα γιορτάσει το πρώτο του Καρναβάλι και θα φιλοξενήσει στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ένα άκρως Αποκριάτικο πάρτυ . Οι Βloco Swingueira, Palov και Patatatiti θα συναντηθούν στο Ξέφωτο και θα μας παρασύρουν με τους γρήγορους ρυθμούς τους, ενώ, παράλληλα, θα πραγματοποιούνται εργαστήρια face painting και κατασκευής μάσκας για να μπούμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, στο κλίμα του Καρναβαλιού.

Το εορταστικό κλίμα, θα συνεχιστεί την Καθαρά Δευτέρα με νηστίσιμους μεζέδες και το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού στο Πάρκο. Την πολύχρωμη ατμόσφαιρα θα συμπληρώσουν οι ήχοι του του Μάνου Αχαλινωτόπουλου και του μουσικού του σχήματος, που θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό ρεπερτόριο εμπνευσμένο απ’ όλες τις γωνιές της χώρας.

Για εσάς όμως που δεν έχετε μαζί σας χαρταετό, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Στα Νότια Μονοπάτια θα διοργανωθεί εργαστήρι (11.00-14.00), όπου γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τον δικό τους χαρταετό.

Από το εορταστικό αυτό τριήμερο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα καλλιτεχνικά εργαστήρια και οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα προετοιμαστούν να γιορτάσουν το Καρναβάλι και την Καθαρά Δευτέρα φτιάχνοντας τις πιο πρωτότυπες, πολύχρωμες αποκριάτικες μάσκες (Ελεύθερη Δημιουργική Απασχόληση – Απόκριες // 24-26.02) και τους πιο περίτεχνους χαρταετούς (Σχήματα και Χρώματα στον Ουρανό // 26.02).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα ΕΔΩ

Με τις υγείες μας!
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°










πηγη