ΒΟΜΒΑ>Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν τον Trump να εμποδίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας

5229dfa14f8f1e6

Μερίδα Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο πιέζουν τον Donald Trump να εμποδίσει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρουν οι Financial Times.

Πιο συγκεκριμένα, ο Bill Huizenga, ένας συντηρητικός που εκλέχθηκε πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2011 με τη στήριξη του Tea Party, κατέθεσε χθες ένα νομοσχέδιο με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση Trump να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν πετύχουν αυτό το στόχο, το νομοσχέδιο απαιτεί επίσης από την αμερικανική κυβέρνηση να αντιταχθεί σε ενδεχόμενες ευρύτερες μεταρρυθμίσεις στις ποσοστώσεις του ΔΝΤ έως ότου η Ελλάδα εξοφλήσει το σύνολο του χρέους της προς το ΔΝΤ.

“Το ΔΝΤ υποτίθεται ότι είναι ένας πιστωτής έσχατης ανάγκης όχι ένα φύλλο συκής πρώτης επιλογής για τα μέλη της ευρωζώνης”, είπε ο κ. Huizenga.

Ο κ. Huizenga, ο οποίος επί χρόνια επικρίνει τη εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ελλάδα, είπε ότι το Ταμείο έχει χρησιμοποιηθεί ως πολιτικό εργαλείο από τα ευρωπαϊκά μέλη του με κόστος στην ίδια του την αξιοπιστία.

“Το ΔΝΤ δεν είναι ένα Ταμείο για διάσωση πολιτικών κομμάτων σε πιστώτριες χώρες, ούτε πρέπει να είναι ένας εταίρος μειοψηφίας σε εξωτερικούς οργανισμούς που στερούνται της δέσμευσης να κάνουν τη δουλειά τους” είπε. “Εδώ και επτά χρόνια, το ΔΝΤ έχει χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει τους Ευρωπαίους αξιωματούχος από τους ψηφοφόρους τους, κάτι που έχει αμαυρώσει τη φήμη του Ταμείου, έχει παρατείνει την δυστυχία της Ελλάδας και έχει αναβάλει δύσκολες επιλογές για το μέλλον της Ευρώπης που πρέπει να ληφθούν έτσι κι αλλιώς”.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη