Η κοινωνική καταστροφή σε αριθμούς (Ηχητικό)

image002

Δεν πρέπει να έχει ξαναπαρουσιαστεί, τις τελευταίες δεκαετίες, το φαινόμενο τον Γενάρη –ένα μήνα χωρίς ιδιαίτερες φορολογικές υποχρεώσεις- να υπάρχουν 4.172.000 (!) πολίτες να έχουν φορολογικές υποχρεώσεις οι οποίες να φτάνουν στα 1, 6 δις ευρώ! Κι αυτό την στιγμή που 852.000 πολίτες έχουν ‘ρθει αντιμέτωποι με κατασχέσεις ενώ άλλοι 1.670.000 φορολογούμενοι, λόγω αδυναμία τους να ανταποκριθούν στην φορολεηλασία, απειλούνται με κατασχέσεις να χάσουν την περιουσία τους.

Πολύ αναλυτικά όλα τα παραπάνω θα τα ακούσουμε από τον κομμουνιστή δημοσιογράφο, παράλληλα με κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Το ότι δηλαδή στα χρόνια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης ένα 20% του ελληνικού πληθυσμού είδε τα εισοδήματά του να αυξάνονται, την εποχή που πλατιά λαϊκά στρώματα έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση.

Για μας αυτό είναι αναμενόμενο. Το ότι δηλαδή θα παρακολουθούμε μια χούφτα καπιταλιστικά παράσιτα, ντόπια και ξένα, να εξακολουθούν να θησαυρίζουν λεηλατώντας τον τόπο και τους ανθρώπους της δουλειάς. (Κι αυτό θα εξακολουθεί να συμβαίνει όσο υπάρχει καπιταλισμός. Με μνημόνια ή μη).
Σαν συγκοινωνούντα δοχεία είμαστε συνδεδεμένοι εμείς μ” αυτούς. Εμείς παράγουμε, αυτοί θησαυρίζουν. Εμείς στερούμαστε, αυτοί ζουν μες στη χλιδή και τη σπατάλη. Ο,τι χάνουμε εμείς το κερδίζουν αυτοί και αντιστρόφως.

Το ζητούμενο είναι μέχρι πότε θα παρακολουθούμε άλλους να εφαρμόζουν πολιτικές χωρίς εμάς και εναντίον μας.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη