ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η υπόθεση που οδήγησε στην παραίτηση της εισαγγελέως διαφθοράς

ραικου-600x275

Ως κεραυνός έπεσε σήμερα, η παραίτηση της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου.
Η ανώτερη δικαστική λειτουργός, χειριζόταν μια σειρά υποθέσεων διαφθοράς μεταξύ των οποίων και η υπόθεση Novartis.

Οι έρευνες για το τεράστιο σκάνδαλο ξεκίνησαν από την Αμερική πριν από πολλούς μήνες, με τον κωδικό όνομα «αντίδοτο».

Στο στόχαστρο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και φυσικά Ελλάδα αφού, όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, «Από την περίοδο 2006-2014, την οποία αναζητά η δικαιοσύνη, η Novartis εκτοξεύτηκε από την 3η στην 1η θέση της προμήθειας φαρμάκων στη χώρα. Ξαφνικά δηλαδή έκανε μια αλματώδη πορεία. Οι Αμερικάνοι ζήτησαν συνδρομή μεγάλου ελληνικού δικηγορικού γραφείου, το οποίο μέχρι τώρα έχει συνδράμει πάρα πολύ στις έρευνες» εξήγησε η δημοσιογράφος και συνέχισε λέγοντας τι έγινε:

«Δύο μάρτυρες- εργαζόμενοι στην Novartis λύγισαν και δέχτηκαν να συνεργαστούν. Υπό άκρα μυστικότητα τον Δεκέμβριο του 2016, πήγαν στην Αμερική και έδωσαν όλα τα στοιχεία. Ένας από αυτούς που προσεγγίστηκε, δεν έχει ακόμη λυγίσει, είπε όπως πως “τα βρώμικα χρήματα είναι ωραιότερα”»

Όσο για το πώς εκμαύλιζε η Novartis γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς; Όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή «πέραν της χρηματικής αμοιβής, τους πήγαινε στα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου με call girls και τους έδινε χρήματα να παίζουν στο καζίνο. Στην πορεία τους εκβίαζε, γνωρίζοντας την αχίλλεια πτέρνα του καθενός με βίντεο και κασέτες. Ο αριθμός των γιατρών είναι μεγάλος… ίσως και 4.000 γιατροί».

«Η Εισαγγελέας Ράικου μπήκε στην υπόθεση μόλις πριν από τρεις μήνες. Το ερώτημα είναι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα; Τα έχει η ελληνική ή αμερικανική δικαιοσύνη ή θα φτάσει σε αυτά; Και τι εννοεί η Εισαγγελέας λέγοντας «συμφέροντα»; Γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό ότι κάποιος προσπαθεί να σταματήσει αυτή την έρευνα» κατέληξε η Κάτια Μακρή.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









ΠΗΓΗ: star.gr