Βάλτε ρε παιδιά και το σήμα με τα προβατάκια και τα κουδούνια να έρθουμε στα ίσια μας…

balte-re-paidia-kai-to-sima-me-ta-probatakia-kai-ta-koudounia-na-erthoume-sta-isia-mas-

Με μεγάλη χαρά και αναμνήσεις μιας παλιάς καλής εποχής για όλους τους 40 και βάλε, η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι έρχεται η αλήστου μνήμης εκπομπή για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όσοι θυμούνται, παρουσίαζε τα νέα του στρατού, της αεροπορίας, του ναυτικού αλά κατ’ ουσίαν ήταν μια εκπομπή που έκανε τζάμπα (γι’ αυτόν) σέρβις στον εκάστοτε υπουργό Άμυνας.

Που θα πάει ο υπουργός, πώς θα χαιρετήσει τα τιμημένα φαντάρια, τι θα πει για τις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, ποια μηνύματα θα στείλει στην απέναντι πλευρά και άλλα τέτοια.

Ουδέποτε αυτή η εκπομπή, που κατά τη γνώμη μας δεν έπρεπε να υπάρχει και ήταν κατάλοιπο μιας άλλης εποχής ή άλλων τριτοκοσμικών χωρών, προήγαγε τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για να το πούμε λιανά και τσουβαλάτα ήταν μια εκπομπή για να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι ο υπουργός και ορισμένοι στρατηγοί και να λένε τις ίδιες αρλούμπες κάθε φορά τις οποίες πλήρωνε ο ελληνικός λαός. Βεβαίως, βολευόταν και μια ομάδα από «δικούς μας» που αναλάμβαναν αυτή την εκπομπή, όμως, αυτό είναι το λιγότερο.

Έτσι, λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος, προφανώς δε ρώτησε καν, απαίτησε να ξαναστηθεί στην ΕΡΤ η εκπομπή η οποία θα προβάλλει το «έργο» του. Γιατί να τρέχει και να πληρώνει ο άνθρωπος εταιρείες και συμβουλάτορες αφού θα έχει τζάμπα 20λεπτα στα κόκκινα χαλιά; Εδώ ολόκληρη ΜΟΜΑ (όχι της Νέας Υόρκης) ανέστησε αλλά το έργο της αγνοείται, σε μια εκπομπούλα θα κολλήσει;

Εν πάση περιπτώσει δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η εκπομπή συνέπεσε με την επαναπροβολή της πασίγνωστης σε όλους τους 40άρηδες και πάνω σειράς «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι». Πόσο συγκίνηση μας έπιασε να βλέπουμε τους καλούς κι αγαθούς βλαχοαμερικάνους να κάνουν μόνο καλές πράξεις και το βράδυ να λένε «καληνύχτα Τζον μπόι, καληνύχτα Μελίσσα».

Προφανώς το δίδυμο Ταγματάρχης – Τσακνής αποφάσισαν να προάγουν τον πολιτισμό και αυτή την αθώα πλευρά της τηλεόρασης κάνοντας απλά μια βουτιά στο παρελθόν.

Να φανταστούμε ότι θα πάρουν σειρά κι άλλες πασίγνωστες εκπομπές όπως ο Άγνωστος Πόλεμος, οι Πανθέοι, Μπόλεκ και Λόλεκ για τα παιδιά, ο Παραμυθάς κ.λπ.

Τα γράφουμε και συγκινούμαστε, ενθυμούμενοι τη δεκαετία του ’70 και του ’80, τότε που όλα ήταν όμορφα, είχαμε τη δραχμή μας, είχαμε δύο κρατικά κανάλια και κανένα βοθροκάναλο. Τότε που ο Μαρούδας ζούσε και έκανε ό,τι ήθελε, τότε που η τηλεόραση δε μιλούσε για σκάνδαλα αλλά κινούνταν μεταξύ ρεαλισμού, υπερρεαλισμού και… παραλογισμού.

Αυτό είναι, δικαιώθηκαν οι αγώνες των εργαζόμενων στην ΕΡΤ απέναντι στον κακό Σαμαρά που τους έκλεισε. Το κρατικό κανάλι, με 3-4 χιλιάδες εργαζόμενους κάνει στροφή στην πγιότητα που έλεγε και ο Σημίτης. Ο αγώνας της ΕΡΤ – Open δικαιώθηκε αφού ήρθε η Ακριβοπούλου και ο Κοτρώτσος να διδάξουν πώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη κυβέρνηση του τόπου. Και όλοι μας, συριζαίοι δημοσιογράφοι, αγωνιστές συνδικάλες, ο Μπόλεκ, ο Λόλεκ, ο Τζον μπόι, η Ραχήλ και η Ζωή αλλά και η εκπομπή για τις Ένοπλες Δυνάμεις του κυρ Πάνου Καμμένου, να βαδίσουμε στο δρόμο της αρετής.

Βάλτε ρε παιδιά και το σήμα με τα προβατάκια και τα κουδούνια να έρθουμε στα ίσια μας…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ