Ο Μάκης Μπαλαούρας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε «13η σύνταξη»

720_507272_d5b3903bff-ab6a85c7a40b4117

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την 13η σύνταξη που έδωσε η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους τον περασμένο Δεκέμβριο.
Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ πρόκειται για τον βουλευτή Ηλείας Γεράσιμο (Μάκη) Μπαλαούρα, o οποίος μιλώντας στο real.gr δήλωσε: «Η καταβολή του επιδόματος έγινε αυτόματα σε τραπεζικό λογαριασμό, επειδή η σύνταξή μου είναι κάτω από 800 ευρώ. Ωστόσο, όταν το διαπίστωσα, επέστρεψα αμέσως τα 300 ευρώ που είχαν πιστωθεί στον λογαριασμό μου».

Συγκεκριμένα, διέθεσε τα 300 ευρώ της «13ης σύνταξής του» στο ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων της ΤτΕ και στο απεργιακό ταμείο των υπαλλήλων της Τράπεζας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, είχε μεν ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης, καθώς ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας λαμβάνει τη βουλευτική αποζημίωση, πλην όμως λάμβανε ένα μικρό επίδομα -ως παράπλευρο των συντάξιμων αποδοχών, δηλαδή επικουρικό- που η καταβολή του δεν μπορούσε να ανασταλεί.
Έτσι, το «σύστημα» που δημιουργήθηκε για να δοθεί το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 800 ευρώ, εντόπισε και το συγκεκριμένο ποσό του «δικαιούχου», ο οποίος όμως κατά τ” άλλα εισπράττει μηνιαίως και τα τουλάχιστον 5.135 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης.
Ωστόσο, η αποκάλυψη, που ξεκίνησε από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR αναδεικνύει ένα μείζον θέμα: σημαίνει ότι χιλιάδες άλλοι είναι πολύ πιθανόν να πήραν το έκτακτο βοήθημα, ενώ είχαν και άλλα υψηλά εισοδήματα πέραν της σύνταξης, που δεν εντόπισε το σύστημα, και – σε αντίθεση με τον βουλευτή Μπαλαούρα – να τα κράτησαν!
Δείτε το βίντεο από το STAR που αποκάλυψε το θέμα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη