ΣΚΑΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Πολιτικό ΘΡΙΛΕΡ Οι αποκαλύψεις οδηγούν σε πρόωρες εκλογές

vaxevanistsiprasC6LNiPAXQAAwD5d-1024x598

α συναρπαστικό πολιτικοαστυνομικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάληξη του οποίου θα μπορούσε να ανατινάξει τον σημερινό πολιτικό-για την ακρίβεια κομματικό-χάρτη της χώρας.

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου παραιτήθηκε καταγγέλοντας παρακράτος και πολιτικά πρόσωπα τα οποία διαχρονικά παίζουν βρώμικο (και χρηματιζόμενο από τα εκάστοτε συμφέροντα) ρόλο.

Οι καταγγελίες- φωτιά της Εισαγγελέως θα έχουν συνέχεια καθώς τις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες, από δημοσιογραφικό συγκρότημα θα υπάρξουν αποκαλύψεις ικανές να γκρεμίσουν το πολιτικό σύμπαν μια και θα προσωποποιούν τις καταγγελίες της Ελένης Ράικου. Iκανές όχι απλά να οδηγήσουν σε εκλογές αλλά να εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη βαριά ονόματα της πολιτικής ζωής.

Από τη μεριά του ο Κώστας Βαξεβάνης με νέο του άρθρο απάντηση στην επιστολή παραίτησης της Ράικου επανέρχεται στην σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα σε σχέση με το KEEΛΠΝΟ ενώ πλησιάζει η δίκη του δημοσιογράφου (4 Απριλίου) μετά από μήνυση που του έκανε η Λίνα Νικολοπούλου για συκοφαντική δυσφήμηση_σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου antinews.gr.

Ο μόνος-σύμφωνα με την υφέρπουσα φημολογία- που για την ώρα εξακολουθεί να παραμένει στο ημίφως είναι ο πολιτικός, υπεράνω υποψίας, με τον διαχρονικό βρώμικο ρόλο ο οποίος, δεκαετίες τώρα, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα εκλεκτά μέλη της εγχώριας διαπλοκής.

Κυρία εισαγγελέα-γράφει η Ελένη Ράικου-, ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε “Ιφιγένεια” στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οι οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας.

Με αστειότητες και εκμεταλλευόμενοι την τουλάχιστον ανεξήγητη ενέργεια συγκεκριμένης ανακρίτριας “έστησαν” μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου. Επειδή έχω στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που σκοπό έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας και όχι μόνο, και επειδή δεν αισθάνομαι ότι απολαμβάνω της θεσμικής προστασίας που δικαιούμαι, ζητώ την αντικατάστασή μου”.

raikou2169804

Αναλυτικά η επιστολή της Ελένης Ράικου:

“Τις τελευταίες ημέρες μετά από σειρά ερευνών και επίπονης προσπάθειας καταφέραμε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα πρώτα κρίσιμα και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων) δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας Νοβάρτις Ελβετίας, με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχα εμβάσματα εισέρχονταν από τον ίδιο λογαριασμό, επίσης απευθείας, σε λογαριασμούς νομικών προσώπων, τα οποία πιθανολογούνται ότι χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να διοχετευθούν ως “δώρο” στους τελικούς αποδέκτες τους, προφανώς αξιωματούχους. Αυτό σήμανε αμέσως συναγερμό στην υπηρεσία μας γιατί προμήνυε πιθανή ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, δεδομένου ότι δεν έχει περιέλθει το σύνολο των αιτηθέντων στοιχείων στην υπηρεσία μας. Το συνολικό ποσό που κατευθύνθηκαν στους παραπάνω ανέρχεται με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, περίπου σε 28 εκατομμύρια ευρώ.

Και ενώ τα πράγματα είχαν έτσι και η υπηρεσία μας είχε εστιάσει όλες τις προσπάθειες και τις δυνάμεις της στη σημαντικότατη αυτή υπόθεση, η οποία αποτελεί την κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας, όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη από όλους τους θεσμικούς παράγοντες, έγινα αντικείμενο στοχοποίησης από συγκεκριμένη εβδομαδιαία εφημερίδα. Συγκεκριμένα όλως “τυχαίως και συμπτωματικώς”, όταν πλέον ήταν κοινό μυστικό ότι έχουμε τα πρώτα σημαντικά στοιχεία στην κατοχή μας που αποδείκνυαν περίτρανα τη μεγάλη διαφθορά, αλλά και το μηχανισμό με τον οποίο δωροδοκούνταν οι ως άνω κρατικοί λειτουργοί σε διαφημιστικό βίντεο στα ΜΜΕ προβαλλόταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με τίτλο “Αποκάλυψη: Ανακρίτρια κατηγορεί γνωστή εισαγγελέα για απόκρυψη στοιχείων σε δικογραφίες για Γιάννο Παπαντωνίου και Θωμά Λιακουνάκο”. Το ανυπόστατο του δημοσιεύματος, που είναι άκρως συκοφαντικό και υποβολιμαίο προκύπτει απο πλήθος εγγράφων στοιχείων, τα οποία θέτω στης διάθεσή ΣΑΣ. Αρκεί μόνο τούτο, ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος προφυλακίστηκε και θα δικαστεί μετά από τεκμηριωμένη ποινική δίωξη του γραφείου μας, εκκρεμούν δε, σε βάρος του ακόμα τρεις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί επίσης από το γραφείο μας.

Όσον αφορά τον Γιάννο Παπαντωνίου,ήδη έχουν αποσταλεί επίσης από την υπηρεσία μας στη Βουλή πλήρη αντίγραφα όλων των παραπάνω δικογραφιών και μάλιστα ταυτόχρονα με την άσκηση της ποινικής δίωξης και τη διαβίβαση των σχετικών δικογραφιών στον κύριο διευθύνοντα το Πρωτοδικείο Αθηνών. Επιπλέον, εκκρεμεί απάντηση επί αιτήματός μας δικαστικής συνδρομής προς τις ελβετικές αρχές από όπου και αναμένουμε σημαντικά ευρήματα.

Εκτός δε, αυτού, έχει ασκηθεί από εμένα προσωπικά σε βάρος του ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου για το πόθεν έσχες.

Κυρία εισαγγελέα, ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε “Ιφιγένεια” στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οι οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας.

Με αστειότητες και εκμεταλλευόμενοι την τουλάχιστον ανεξήγητη ενέργεια συγκεκριμένης ανακρίτριας “έστησαν” μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου.

Επειδή έχω στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που σκοπό έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας και όχι μόνο, και επειδή δεν αισθάνομαι ότι απολαμβάνω της θεσμικής προστασίας που δικαιούμαι, ζητώ την αντικατάστασή μου”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

vaxevanis700_32d42bf096ba5a55ebb07de6913641bd

Είναι δύσκολο πράγμα να προσπαθείς να πραγματοποιήσεις ηρωική έξοδο, όταν σε έχουν πιάσει με τη γίδα στην πλάτη. Είναι βαριά η γίδα και μάλλον γελοίο το θέαμα.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, λίγο πριν κυκλοφορήσει το Documento με τις αποκαλύψεις πως… ξέχασε να παραδώσει στην Ανάκριση στοιχεία για το Γιάννο Παπαντωνίου και το Θωμά Λιακουνάκο, έστειλε επιστολή παραίτησης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Όσο και η αποκάλυψη θα έλεγα.

1. Η κυρία Ράικου δεν αφιερώνει ούτε μια λέξη για να απαντήσει στην ουσία των αποκαλύψεων. Ξέχασε και γιατί ξέχασε να στείλει κάτι χιλιάδες έγγραφα στην Ανακρίτρια; Υπάρχει ή όχι αναφορά της ίδιας της Ανακρίτριας εναντίον της; Από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει.

2. Η επιστολή της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, είναι επιστολή που γράφτηκε για να τροφοδοτήσει τα φιλικά της Μέσα Ενημέρωσης με συνωμοσιολογία και θυματοποίηση της. Ούτε την αλήθεια υπηρετεί ούτε την ηθική. Μόνο τα επικοινωνιακά τρυκ.

Δεν είχε καν το τακτ να περιμένει να παραλάβει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την επιστολή πριν τη διαρρεύσει, γιατί γράφτηκε ακριβώς με πρόθεση τη διαρροή και το επικοινωνιακό παιχνίδι. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έλειπε από το γραφείο της σε ταξίδι, άρα η διαρροή δεν είναι δυνατόν να έγινε από αυτήν. Έγινε από την ίδια την Ελένη Ράικου.

3. Δεν περίμενε ούτε να κυκλοφορήσει το Documento ώστε να δει τι της αποδίδει και να απαντήσει. Μάλλον επειδή γνώριζε τι είχε κάνει και δεν την ενδιέφερε η ουσιαστική απάντηση αλλά οι εντυπώσεις που θα δημιουργήσει.

4. Η Εισαγγελέας Διαφθοράς, υποστηρίζει πως χτυπιέται και αποδυναμώνεται γιατί θα αποκάλυπτε στοιχεία για τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι Εισαγγελείς κυρία Ράικου, δεν περιγράφουν συμφέροντα, ούτε φοβίζουν τον κόσμο με επίκληση παραθεσμικών κέντρων.

Τα κατονομάζουν και διώκουν τους φορείς τους. Ούτε το ένα έχει κάνει ούτε το άλλο. Ποιοι είναι αυτοί; Τι έχουν κάνει; Δεν είσαστε μέλος τηλεοπτικού πάνελ αλλά Εισαγγελέας. Δείξτε τους, κατονομάστε τους, δώστε εντολή για δίωξη. Ο Εισαγγελέας δεν κρίνεται από όσα ΘΑ έκανε, αλλά από αυτά που κάνει.

5. Στα κέντρα και τα παράκεντρα η κυρία Ράικου βάζει και το Documento. Δηλαδή υποστηρίζει, πως η εφημερίδα που αποκάλυψε το σκάνδαλο της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ, έκανε δημοσίευμα εναντίον της για να καλυφθούν τα σκάνδαλα που αποκάλυψε;

6. Δεν φτάνει να αντιλαμβάνεσαι πως κάνοντας αναφορά στη Novartis δημιουργείς κοινό, πρέπει και να μην είσαι σε πανικό επαναλαμβάνοντας τη μανιέρα που ακούμε συχνά από όποιον αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας, πως «διώκεται με σκοπιμότητα». Πρέπει επίσης όσα λες να αντέχουν σε έλεγχο λογικής. Δηλαδή το Documento χτύπησε τη Ράικου για να μην αποκαλυφθούν οι ισχυροί πολιτικά που σχετίζονται με το σκάνδαλο από το 2006-2014; Ποιοι δηλαδή οι υπουργοί της ΝΔ; Προσπαθεί το Documento να καλύψει τους υπουργούς της ΝΔ ή η κυρία Ράικου πήρε επιχειρήματα από το γνωστό σωρό που παίρνουν όλοι όταν τους πιάσουν στα πράσα;

7. Το επιχείρημα πως «εγώ άσκησα δίωξη στο Λιακουνάκο και το Γιάννο» είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα. Το ερώτημα είναι τι δίωξη; Αν σε κάποιον που με βάση τα στοιχεία πρέπει να ασκηθεί δίωξη για κακουργήματα και του ασκήσεις για παραγραμμένο έγκλημα, τότε δεν του άσκησες δίωξη, αλλά τον εξυπηρέτησες. Ήταν λοιπόν ατελής η έρευνα για τις διώξεις όπως υποστηρίζει η ανακρίτρια στην αναφορά της;

8. Αφού η κυρία Ράικου έβαλε στο κάδρο το ΚΕΕΛΠΝΟ, μήπως πρέπει να απαντήσει τι έγινε με τη σύζυγο του κυρίου Στουρνάρα; Η έρευνα των Εισαγγελέων Διαφθοράς, είχε οδηγήσει σε διώξεις των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά όχι σε δίωξη της κυρίας Στουρνάρα με το επιχείρημα πως έλειπαν οι συμβάσεις που είχε υπογράψει, από τα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όταν η κυρία Στουρνάρα παρέδωσε η ίδια τις συμβάσεις γιατί η υπόθεση δεν πήγε στην Ανάκριση μαζί με τις άλλες αλλά διατάχθηκε νέα προκαταρκτική. Γιατί; Δεν υπήρχαν ενδείξεις για δίωξη; Ας ζητήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για να το διαπιστώσει

9. Είναι η πρώτη φορά που η Εισαγγελία Διαφθοράς την οποία διοικεί, στέλνει στην Ανάκριση έγγραφα που ενοχοποιούν τον Λιακουνάκο μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας και αφού το ζητήσει η Ανάκριση ή έχει συμβεί και άλλη φορά; Η απάντηση σε αυτό ειδικά το ερώτημα είναι κρίσιμη και αν δεν το απαντήσει η κυρία Ράικου, θα το απαντήσουμε εμείς στο Documento.

Το θέμα φυσικά δεν είναι μόνο η Ράικου, αλλά και αυτοί που έλαβαν την καταγγελία της Ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα και αντί να δώσουν εντολή έρευνας, για να μην υπάρχει καμιά σκιά που βαραίνει τη Δικαιοσύνη, την έβαλαν στο συρτάρι. Την απέκρυψαν δηλαδή. Αυτή η απόκρυψη και στοιχείων από την Ανάκριση και της καταγγελίας είναι που συνθέτει αυτό που η κυρία Ράικου θα έλεγε παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς. Παράκεντρα επίσης δημιουργεί η συμπεριφορά ενός Εισαγγελέα να μιλά τηλεφωνικά με τα 100 πιο ισχυρά ΑΦΜ της χώρας. Φυσικά θα επανέλθουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝEWS.GR

linasournaraHandler.ashx_

Περισσότερες από 24 ώρες έχουν περάσει από την παραίτηση όχι ενός τυχαίου προσώπου αλλά της εισαγγελέως που κλήθηκε να πολεμήσει τη διαφθορά.
Πάνω από μία ημέρα από τότε που συγκεκριμένα αποσπάσματα της επιστολής της Ελένης Ράικου βγήκαν στο φως και αντίδραση καμιά. Κατήγγειλε συγκεκριμένα συμφέροντα και πρόσωπα που την έχουν στοχοποιήσει, ενώ αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί πως έχει στοιχεία για κάποιους οι οποίοι λαδώθηκαν από τη Novartis.

Πώς αντέδρασε η κυβέρνηση; Ουσιαστικά προσπάθησε να την υποβαθμίσει με τον Κοντονή να μιλά για ασύνδετες αναφορές. Και βάζοντας το «πληρωμένο πιστόλι» της δημοσιογραφίας να της απαντά με ανοησίες. Όμως, πράγματι, η κυρία Ράικου πρέπει να τιμήσει το όνομά της. Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την «πήγαινε» διότι δεν ήταν δική του, η εισαγγελέας οφείλει να βγάλει τα πάντα στη φόρα. Όλα τα στοιχεία που έχει, ποιοι και πόσα πήραν από την φαρμακευτική κι όχι μόνο.

Όμως κάποιες πληροφορίες μας λένε ότι ο λόγος που παίχτηκε όλο αυτό το παιχνίδι από τον «δημοσιογράφο» που έκανε την «αποκάλυψη» έχει να κάνει με προσωπικά, ιδιοτελή κίνητρα. Και με προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης για να βγάλει συγκεκριμένες αποφάσεις που βολεύουν τα «πληρωμένα πιστόλια» και βεβαίως την κυβέρνηση.

Να θυμίσουμε επίσης ότι ότι υπάρχει μια δίκη στις 4 του Απρίλη. Η δίκη έχει μηνύτρια τη γυναίκα του Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, και μηνυόμενο τον «δημοσιογράφο». Είναι για συκοφαντική δυσφήμηση για τη γνωστή υπόθεση με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Θα θυμάστε ότι όταν ο Στουρνάρας είχε αποτρέψει την άλωση της Αττικής από τους κομματικούς εγκάθετους του Μαξίμου, είχαν στείλει τους οικονομικούς εισαγγελείς στο γραφείο της Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα. Είχαν πάρει υπολογιστές και φακέλους αλλά… άνθρακες ο θησαυρός. Εκείνη η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, όχι όμως και η μήνυση που κατέθεσε η Νικολοπούλου στον Βαξεβάνη ο οποίος, εντελώς τυχαία, ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στα γραφεία όταν έγινε η «εισβολή» των εισαγγελέων. Εντελώς τυχαία…

Η δίκη της 4ης Απριλίου μπορεί να οδηγήσει τον Βαξεβάνη με μια βαριά καμπάνα στην πλάτη και ο μόνος τρόπος να την αποτρέψει είναι να αναβληθεί η δικάσιμος μέχρι να οριστεί νέος εισαγγελέας διαφθοράς ο οποίος θα ξανανοίξει τον φάκελο του ΚΕΕΛΠΝΟ και θα κατηγορήσει τη Νικολοπούλου με το έτσι θέλω.

Όλα τα υπόλοιπα που γράφτηκαν για τον Παπαντωνίου ή τον Λιακουνάκο είναι «μούσι», είναι… fak news που θα έλεγαν και οι φίλοι Συριζαίοι του «δημοσιογράφου».

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναφέρει τα εξής: «Μια οσμή παρακράτους πλανιέται στον αέρα. Μόλις ο κ. Βαξεβάνης είχε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Documentο» την εισαγγελέα κ. Γεωργία Τσατάνη, αμέσως μετά δέχθηκε επίθεση από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Μόλις έβαλε πρωτοσέλιδο για εμένα, δέχθηκα επίθεση από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Αν ακολουθήσει επίθεση και στην εισαγγελέα κ. Ελένη Ράικου, καλό είναι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να καλέσει τον κ. Βαξεβάνη για μερικές εξηγήσεις».

Για να μη μιλήσουμε για την επιχείρηση άλωσης της δικαιοσύνης ώστε να μπαίνουν ελεγχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ δικαστές και να κάνουν τη βρόμικη δουλειά.

Έτσι γίνονται οι… παστρικές μπίζνες στα χρόνια της αριστεράς.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη