ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ TEMAXIZOYN τον Τσίπρα, ΤΖΙΦΟΣ για την Ελλάδα η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ!

41citigroup.1910x1000-1024x536

Ξανά μανά πάνε να τεμαχίσουν το Τσίπρα και τον Συριζούλη και ήδη η πρόγνωση θέλει να μην υπάρχει τίποτα το εντυπωσιακό για την Ελλάδα από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, όπως επισημαίνει η Citigroup σε νέο της report.

Η Citi εκτιμά πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει πολιτική συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση.

Τα κύρια θέματα της συνόδου σε ότι αφορά την επίσημη ατζέντα και το ενδιαφέρον των χρηματοπιστωτικών αγορών, είναι οι προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, οι τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της πολιτικής των ΗΠΑ (δημοσιονομική, νομισματική και εμπορική πολιτική), οι προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, η ανάκαμψη των αναδυόμενων αγορών και η ανθεκτικότητά τους στις αλλαγές πολιτικής των ανεπτυγμένων οικονομιών, οι προοπτικές της Ευρώπης (γαλλικές προεδρικές εκλογές, πρόωρες εκλογές σε Βρετανία και Brexit καθώς και Ελλάδα), η πολιτική αβεβαιότητα και οι γεωπολιτικές εντάσεις γενικώς.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την Ελλάδα και το Grexit, η Citi σημειώνει ότι δεν αναμένεται να προκύψει κάτι συνταρακτικό. Δηλαδή το πούλο. Θα σερνόμαστε για μήνες και ίσως ώσπου να διεξαχθούν οι εκλογές στη Γερμανία.

Το επόμενο βήμα θα είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να εκπονηθούν μεταξύ των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης. Οι συνομιλίες μεταξύ και με, τους πιστωτές, μπορεί να αρχίσουν κατά την διάρκεια της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και αργότερα να ολοκληρωθούν με μια συμφωνία σε επίπεδο staff-level για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Τα βασικά εκκρεμή σημεία της συζήτησης είναι οι μεσοπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ο καθορισμός επιπλέον (και ίσως υπό όρους) ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές.

Η οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο διάσωσης συνεχίζει να εξαρτάται από αυτά τα εκκρεμή σημεία και παραμένει αβέβαιη, όπως τονίζει η Citi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη