Μαθητικός διαγωνισμός ..

logo3

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

logo3
Όλοι οι συμμετέχοντες στον Μαθητικό Διαγωνισμό, σχολικές μονάδες, υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί και μαθητές, θα λάβουν τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή τους.
Επίσης, θα εκδοθούν σε μορφή e-book από τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Ο Μαθητικός διαγωνισμός εντάσσεται στα πλαίσια της Εκπαίδευσης για την Αειφορία και αξιοποιεί ως εκπαιδευτικό μέσο τη φωτογραφία.

Σκοπός του διαγωνισμού, που απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, είναι να αναδειχθούν φωτογραφίες, που αποτυπώνουν στοιχεία και κυρίως προβλήματα του τοπικού περιβάλλοντος με στόχο οι φωτογραφικές αυτές απεικονίσεις να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας και συγχρόνως προβληματισμού και διαλόγου, που θα ευαισθητοποιήσουν τους σημερινούς μαθητές-αυριανούς πολίτες για το περιβάλλον και τα προβλήματα (περιβαλλοντικά και κοινωνικά) που βιώνουμε καθημερινά, θα τους ενεργοποιήσουν στην αναζήτηση λύσεων για δικαιότερες και βιωσιμότερες κοινωνίες και παράλληλα θα αποτελέσουν κίνητρο όχι μόνο να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από αυτές, αλλά και να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω αναλαμβάνοντας δράση για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους στην προοπτική της βιωσιμότητας.

Το σκεπτικό του Διαγωνισμού είναι ότι η φωτογραφία ως εκπαιδευτικό μέσο μπορεί να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών για το τοπικό περιβάλλον και την ανάγκη βιώσιμης διαχείρισης του, καθώς και για τα προβλήματα που οι ανθρώπινες δραστηριότητες προκαλούν σ’ αυτό, τα οποία συνδέονται άμεσα με τη δική τους ποιότητα ζωής και επιβίωση. Παράλληλα μέσα από τη φωτογραφική απεικόνιση του περιβάλλοντος και των προβλημάτων του αναμένεται να αναπτύξουν δεξιότητες παρατήρησης του περιβάλλοντός τους και «κριτική ματιά», που είναι απαραίτητη για την ανάληψη δράσεων ως ενεργοί πολίτες που έχουν δικαίωμα να ζουν σε συνθήκες βιωσιμότητας, ενώ θα τους δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν με ποικίλους δημιουργικούς τρόπους, να συνεργαστούν και να αναδείξουν τα ταλέντα τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη