ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει ???

enas-akomi-thanatos-tou-podosfairou-mexri-ton-epomeno-

Δύο 24ωρα έχουν περάσει από τα γεγονότα στον τελικό της ντροπής και ουδεμιά αντίδραση υπάρχει από το ευνομούμενο κράτος. Ούτε μια παραίτηση, μια δήλωση συγγνώμης και αποδοχή των λαθών που έγιναν.

Αντιθέτως. Η ΕΠΟ εξέδωσε πολυσέλιδο απολογισμό με τον οποίο λέει ότι όλα έγιναν μια χαρά κι εν πάση περιπτώσει τα κάποια επεισόδια είναι ευθύνη της αστυνομίας. Α, έβγαλε και ο Μπέος ανακοίνωση και πανηγυρίζει για τον καλύτερο τελικό των τελευταίων 12 ετών.

Η Θεσσαλονίκη είναι μεθυσμένη πολιτεία, ο Ιβάν Σαββίδης πλέει σε πελάγη ευτυχίας και σκέφτεται… να αγοράσει το Πανθεσσαλικό για να του θυμίζει την εποποιΐα. Ούτε μια συγγνώμη, ούτε για το πέτσινο κύπελλο που πήρε, ούτε για τα επεισόδια που έγιναν. Το ότι είχαμε 105 τραυματίες προφανώς δεν απασχολεί κανέναν. Όχι, δεν μετατράπηκε σε… Καμπούλ η πόλη του Βόλου.

Παρεμπιπτόντως, ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει για να διερευνήσει τι ακριβώς έγινε πριν και μετά τη διεξαγωγή του αγώνα; Τα στιλέτα, τα μαχαίρια και τα κατσαβίδια δεν προκαλούν έστω και τώρα κάποιους να κάνουν το αυτονόητο; Να ζητήσουν συγγνώμη και να ψάξουν να βρουν τι συνέβη; Ή μήπως επειδή από θαύμα δεν υπήρξε νεκρός σβήνεται η καφρίλα του Βόλου; Την ντροπή αλλά και το φόβο που δημιούργησε το έγκλημα του Σαββάτου δεν θα τα χρεωθεί κανείς; Ένας ακόμη «θάνατος του ποδοσφαίρου» μέχρι τον επόμενο;

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για τα όσα συνέβησαν και προσωπικά ο πρωθυπουργός. Οι φήμες λένε ότι όταν τα ξημερώματα της Παρασκευής ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης που αποφάσισε να μη διεξαχθεί ο αγώνας γιατί το γήπεδο ήταν ακατάλληλο, πήρε άνωθεν εντολές ότι πάση θυσία ο τελικός πρέπει να γίνει. Το ερώτημα είναι… ποιος έδωσε εντολή στον πρωθυπουργό γι” αυτό;

Αλλά το κακό είχε ξεκινήσει μέρες πριν. Όταν η επίσημη πολιτεία που είναι υπεύθυνη για να καθορίσει το που θα διεξαχθεί ο τελικός, άφησε στις ομάδες την επιλογή. Αυτές επέλεξαν τη μέση της Ελλάδας, τον Βόλο, αλλά τρία 24ωρα πριν τον αγώνα όλοι αντιλήφθηκαν ότι το γήπεδο είναι ρημάδι κι επικίνδυνο να φιλοξενήσει αγώνα.

Τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι όταν πλακώθηκαν οπαδοί χωρίς εισιτήρια ή χωρίς αρίθμηση κι όταν η αστυνομία αδυνατούσε ή δεν ήθελε να μπει στη μέση και να διώξει τους κάφρους.

Όμως, έχουν περάσει τόσες ώρες και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Λίγη τσίπα θα ανάγκαζε τον υφυπουργό Βασιλειάδη που είναι και νέος άνθρωπος, να παραιτηθεί για να ταρακουνήσει τα νερά. Θα μπορούσαν κι άλλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όμως, κανείς, πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες δεν ασχολούνται με το έγκλημα. Και με κάθε έγκλημα που γίνεται στον αθλητισμό. Ακόμη και τα επεισόδια στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού έχουν περάσει στο ντούκου και κανείς δεν ξέρει και δεν είδε τίποτε. Ακόμη και τα έκτροπα χθες στο βόλεϊ, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε καθαρό πρωτάθλημα, θα περάσουν με ένα πρόστιμο ή μια τιμωρία έδρας και… όλα καλά. Σιγά μην κλάψουμε, σιγά μη φοβηθούμε, σιγά μην αισθανθούμε ντροπή. Άλλωστε, τέτοια γίνονταν και με άλλες κυβερνήσεις… Έτσι έχουμε μάθει, εθισμένοι στη βία και στην καφρίλα.

Ίσως, το μόνο που μένει απ” όλα αυτά είναι ότι ο κόσμος έμαθε πως η κυβέρνηση στήνει τη νέα διαπλοκή παντού, και στο ποδόσφαιρο. Και πως ίσως ο Τσίπρας να πάρει ως «αντάλλαγμα» από τον Ιβάν Σαββίδη ένα ιδιαίτερα πολύτιμο δώρο. Το ότι το ελικόπτερο με το οποίο πήγε στο Βόλο ο «Ρώσος» ολιγάρχης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έξοδό τους από το Μαξίμου, όταν έρθει η ώρα τους. Να δούμε ποιος θα πρωτομπεί…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη