Ε όχι και μεγάλος ηγέτης ο Μακρόν

wpid-e-oxi-kai-megalos-igetis-o-makron.jpg

Πάει θα τρελαθούμε α λα Γαλλικά. Ξαφνικά όλοι έγιναν Μακρόν, ξαφνικά ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας θα λύσει το ελληνικό πρόβλημα, θα αλλάξει την Ευρώπη, θα σπάσει τη γερμανική κυριαρχία, θα φέρει άνεμο ανανέωσης στην πολιτική μιας και είναι 39 ετών.

Σιγά ρε παιδιά μη σκίσετε κανένα καλσόν. Ε όχι και αναμορφωτής ο Μακρόν επειδή ο γαλλικός λαός δεν ήθελε την ακροδεξιά απόφυση του Ζαν Μαρί στα Ηλύσια Πεδία. Όχι και μεγάλος ηγέτης ο αλεξιπτωτιστής επειδή οι εκλογές εξελίχθηκαν σε Βατερλό για την Μαρίν Λεπέν λόγω κυρίως της ψεύτικης ταυτότητας που ήθελε να χτίσει όλον αυτόν τον καιρό.

Λες και γύρισε ο κόσμος ανάποδα και ήρθε ο… μεσσίας της Ευρώπης. Τι είναι ο Μακρόν βρε παιδιά; Ένας άχρωμος, άγευστος και άνευρος κεντρώος που επιβλήθηκε, όπως φαίνεται, από τις τράπεζες, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και τη γαλλική κυρίαρχη ιδεολογία που ήθελε απλά μια συνέχεια ενός αποτυχημένου όπως ο Ολάντ.

Η νίκη του Μακρόν απλά σηματοδοτεί την έλλειψη ηγετών που υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Την έλλειψη ανθρώπων που θα εμπνεύσουν, θα δημιουργήσουν οράματα, θα «αναγκάσουν» τον κόσμο να αλλάξει, να γίνει πρώτα αυτός καλύτερος και ύστερα η χώρα.

Πόσο ευχαριστημένος είναι δηλαδή ο ίδιος ο νικητής όταν έχει απέναντί του τα 10 και πλέον εκατομμύρια των Γάλλων που ψήφισαν τη Λεπέν, τα άλλα 10 και πλέον που δεν πήγαν να ψηφίσουν και τα 4 εκατ. των ψηφοφόρων που έριξαν λευκό ή άκυρο; Πάνω από ένας στους 3 Γάλλους δεν μπήκε καν στη λογική Μακρόν ή Λεπέν, δείχνοντας την αποδοκιμασία του για το δίδυμο και την απαισιοδοξία του για το μέλλον. Και στο κάτω – κάτω ο Μακρόν έχει να αντιμετωπίσει τις βουλευτικές εκλογές όπου εκεί θα κριθεί αν θα είναι ένας ισχυρός Πρόεδρος ή απλά μια μαριονέτα των κομμάτων με τα οποία θα πρέπει να συνεργαστεί, κυρίως των δεξιών που κυριαρχούν και λιγότερο των Σοσιαλιστών ή των Κεντρώων.

Τίποτε απολύτως δεν πρόκειται να αλλάξει με τη νίκη Μακρόν. Οι Γερμανοί ανακουφίστηκαν γιατί ξέρουν ότι έχουν έναν πρόεδρο του χεριού τους και με δεδομένη τη νίκη Μέρκελ – Σόιμπλε η Ευρώπη θα παραμείνει «γερμανική». Αυτή είναι η αλήθεια.

Όσο για την Ελλάδα. Είναι αστείο να περιμένουμε από τον Μακρόν να μας σώσει επειδή είπε ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση. Αυτός δεν θα έχει μαντίλι να κλάψει για τη δική του οικονομία, μ’ εμάς θα ασχοληθεί; Μόνο λόγια και κρουασάν είναι οι Γάλλοι κι από ουσία μηδέν, το είδαμε τόσο καιρό με τον «προστάτη» του Αλέξη, τον Φ. Ολάντ.

Και γιατί άλλωστε να βοηθήσει ο Μακρόν; Οι Συριζαίοι δεν τον ήθελαν με τίποτε κι έπιναν νερό στο όνομα του Μελανσόν. Πέρασαν μια βόλτα και από τον Σοσιαλιστή Αμόν για να καταλήξουν στον Μακρόν σε μια ακόμη πετυχημένη «ανάγνωση» των συσχετισμών στην Ευρώπη και τον κόσμο από τους «Καρανίκες» της κυβέρνησης. Άλλωστε, το ίδιο δεν έκαναν και με τη Χίλαρι και τώρα τρέχουν;

Αλλά και η ΝΔ στην αρχή τους δεξιούς υποψήφιους στήριξε και μετά το ’ριξε στον κεντρώο Μακρόν που έχει άχρωμες ιδέες για την οικονομία, το μεταναστευτικό, την ασφάλεια, την τρομοκρατία. Πόσοι και πόσοι δεν μοιάζουν στη Νέα Δημοκρατία με τον Μακρόν;

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγή

Υποβολή απάντησης