Θεσμοί ή ΜΑΦΙΑ των ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ Κρατών της Ευρώπης;

wpid-20160404181032_img_938614597858031-1024x683.jpg

Πρόκειται για εκπροσώπους της Μαφίας των πελατειακών κρατών της Ευρώπης. Η αποστολή τους είναι η απόλυτη φτωχοποίηση του παθητικού Ελληνα και η εξαφάνιση του ελεύθερου επαγγελματία και των μικρών επιχειρήσεων. Σ΄αυτή τους την αποστολή έχουν χρήσιμα εργαλεία τους πρόθυμους υπουργούς-κατσιαπλιάδες του Σύριζα. Πρόκεται για την Μαφία των πελατειακών κρατών της Ευρώπης. Είναι ο ορισμός της.

7 Χρόνια τώρα οι λεγόμενοι θεσμοί αλωνίζουν στα ελληνικά υπουργεία. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να μην γνωρίζουν πως (δεν) λειτουργεί το δοεφθαρμένο ελληνικό κράτος. Κι όμως αυτό το διεφθαρμένο ελληνικό πελατειακό κράτος το έχουν αφήσει σχεδόν ανέγγιχτο. Οπως και τους εγχώριους Ολιγάρχες.

Την ίδια στιγμή συνεχίζουν με μίσους να καταδιώκουν τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτή τη φορά με εργαλείο την εξουσιομανή Αχτσιόγλου θέλουν να υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές με βάση το ακαθάριστο εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών. Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ υπογράφει ένα 4ο εκτρωματικό Μνημόνιο με στόχο να εξαφανίσει την εγχώρια ιδιωτική οικονομία, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η Ασχετόγλου τώρα απαντώντας σε ερώτημα για το αν από το 2018 θα υπολογίζονται οι εισφορές με βάση το ακαθάριστο εισόδημα και όχι το καθαρό, η κα. Αχτσιόγλου δήλωσε πως “για το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή” και πως “όποια παραμετρική αλλαγή γίνει θα αφορά το το 2018”. Ωστόσο, η ίδια επισήμανε πως αυτή η αλλαγή “δεν έχει ακόμα πλήρως καθοριστεί”. Από την άλλη μεριά, η κα. Αχτσιόγλου, τόνισε πως “συγχρόνως” (σ.σ. με ένα ενδεχόμενο υπολογισμού των εισφορών με βάση το ακαθάριστο εισόδημα) θα εφαρμόζεται παράλληλη συνολική έκπτωση 15% στη βάση υπολογισμού. Η Υπ. Εργασίας δήλωσε πως η έκπτωση αυτή “θα διατηρήσει τις εισφορές θα βρίσκονται στα ίδια επίπεδα”. Σύμφωνα με την ίδια, η ρύθμιση αυτή, “με μεγάλη πιθανότητα” , θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες.

Η απαίτηση των Θεσμών για υπολογισμό των εισφορών των επαγγελματιών με βάση το ακαθάριστο εισόδημά τους είχε καταγραφεί, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο-σύμφωνα με το Capital.gr. Τότε η κυβέρνηση είχε αρνηθεί να δεχτεί κάτι τέτοιο, ενώ το μη κλείσιμο της αξιολόγησης λόγω της εμπλοκής της διαπραγμάτευσης σε άλλα μέτωπα (π.χ Εργασιακό) επέτρεψε να μην υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία σε σχέση με ενδεχόμενες αλλαγές επ΄ αυτού. Επτά μήνες μετά η κυβέρνηση φαίνεται να υπαναχωρεί και σε αυτό το πεδίο οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη ασφαλιστική επιβάρυνση τους επαγγελματίες.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt μετά την συνάντηση του βαυαρού υπουργού Οικονομικών Μάρκους Σέντερ με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στην Αθήνα το μήνυμα που μετέφερε ο βαυαρός ήταν σαφές: “Οι υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις δεν αρκούν. Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει και να εφαρμοστούν”. Μετά τη συνάντηση ο Μ. Σέντερ δήλωσε: “Η Ελλάδα διανύει ένα μαραθώνιο. Βρίσκεται ωστόσο λίγο μετά την αφετηρία και όχι λίγο πριν από τον τερματισμό””.

Aντιλαμβάνεστε τι έχουμε να υποστούμε ακόμη, όσο οι Ελληνες φορολογούμενοι και κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες παραμένουν παθητικοί στο έλεος των Μαφιόζων που δουλεύουν για λογαριασμό των ευρωπαικών πελατειακών κρατών.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγή

Υποβολή απάντησης