Ιστορία δεν ξέρουν τα «γιουσουφάκια» του Survivor;

istoria-den-kseroun-ta-giousoufakia-tou-survivor-

Πραγματικά δεν πιστεύαμε ότι υπήρχε κι άλλος πάτος στην ξεφτίλα του Survivor αλλά και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μιλάμε για τα καραγκιοζιλίκια στη Βουλή όπου άλλαξαν τις ώρες που θα μιλούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί ώστε Τσίπρας και Μητσοτάκης να μην πέσουν πάνω στο γνωστό τηλεπαιχνίδι και δεν τους δει κανείς. Ούτε για τα χαζά αστεία του Τσακαλώτου ότι 9 στους 10 βλέπουν το παιχνίδι και δεν ασχολούνται με τα μνημόνια που ψηφίζονται στη Βουλή.

Μιλάμε κυρίως για όλη αυτή την ανοησία με το… έπαθλο φιλίας και τον ανταγωνισμό μεταξύ των Τούρκων παικτών και των Ελλήνων.

Τα «ακατοίκητα» αγοράκια και κοριτσάκια που παλεύουν για να πάνε διακοπές στο Μπόντρουμ ή στη Μύκονο ή για να φάνε ντολμά, μπακλαβά, ιμάμ μπαϊλντί και γύρο. Και μάλιστα πάνω από 7 στους 10 τηλεθεατές να βλέπουν την «ελληνοτουρκική σύγκρουση» στον Σκάι του Αλαφούζου.

Πέραν του γεγονότος ότι πρόκειται για ένα χαζοπαίχνιδο που πουλάει μια χαρά σε μια κοιμισμένη κοινωνία. Αυτό δεν θα το σχολιάσουμε, ο καθένας ας βλέπει ό,τι θέλει κι ας αφήνει τον Αλέξη να κάνει ό,τι γουστάρει.

Όμως, την ίδια στιγμή που οι ισλαμοφασίστες του Ταγίπ έχουν κάνει κατάληψη στο Αιγαίο, που τουρκικά πλοία περνούν ανενόχλητα από το Αγαθονήσι ή που μέσα σε μία ημέρα γίνονται 141 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, τι νόημα έχει όλο αυτό το σόου;

Για την τηλεθέαση, για τα λεφτά από τις διαφημίσεις καμιά 20αριά βλαμμένοι αγωνίζονται για να αναδείξουν δήθεν την ελληνοτουρκική φιλία. Μα τόσο βλάκες είμαστε; Σιγά μην τους δώσουμε και το Νόμπελ Ειρήνης. Κάτι βλακώδη αγωνίσματα, μια καλή σκηνοθεσία που να έχει σασπένς, ωραία μουσική, περίεργα πλάνα, αγριεμένους και αποφασισμένους παίκτες και μια δήθεν συναδέλφωση των λαών μέσα από το Survivor. Ενώ στα social media να γίνεται χαμός για το ποιοι είναι πιο δυνατοί παίκτες, πώς νίκησαν οι Τούρκοι και πώς θα πάρουν τη ρεβάνς οι Έλληνες και άλλα τέτοια βλακώδη.

Μπορεί να είναι μια χαζή αλλά καλά στημένη παραγωγή για να βγάλουν λεφτά και οι Έλληνες του Σκάι και οι Τούρκοι παραγωγοί. Μπορεί όσοι το βλέπουν να λένε ότι ξεχνιούνται με το να ταυτίζονται με τους παίκτες που παρεμπιπτόντως παίρνουν 3 – 4 χιλιάρικα το μήνα. Μπορεί εν πάση περιπτώσει κάποιοι να λένε «έλα μωρέ, τι ασχολείστε με βλακείες»;

Όταν όμως παίζεται το επικίνδυνο παιχνιδάκι του δήθεν ανταγωνισμού που προωθεί την ελληνοτουρκική φιλία τότε πρέπει να ασχοληθούμε και μ” αυτό. Όταν οι Τούρκοι έχουν κάνει σουρωτήρι το Αιγαίο, όταν μας στέλνουν χιλιάδες μετανάστες ή μας απειλούν με εισβολή σε νησιά. Όταν στη Θράκη γίνεται τεραστίων διαστάσεων προπαγάνδα στη μειονότητα ή όταν ετοιμάζονται να κάνουν επαρχία της Τουρκίας τα Κατεχόμενα τότε… μπάστα σύντροφοι. Για τη διαφήμιση και τα χρήματα ούτε ο Σκάι ούτε κανείς άλλος δεν πρέπει να παίζει με τα εθνικά θέματα.

Αφήστε τη βλακεία κατά μέρος. Η σχέση της Τουρκίας με την Ελλάδα δεν είναι ντολμαδάκια και μπακλαβάς. Ούτε… Σπαλιάρας και Ακίν ή όπως αλλιώς τους λένε.

Και για να μην ξεχνάμε. Είναι η Επέτειος από τον σφαγιασμό 350 χιλιάδων Ποντίων από τουρκικό μαχαίρι και θα την γιορτάσουμε με τον… Ντάνο και τη Βαλαβάνη;

Σοβαρευτείτε…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη