ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Ο «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ» γνώριζε το σύστημα ελέγχου Χ-RAY της Βουλής

vouli4med-1024x768

Πιίζουν τον παππά με το τρομοφάκελο στον Λουκά Παπαδήμο ενώ σε χρόνο dt θα μπορούσαν να εντοπίσουν τους αποστολείς! Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ τo “απηρχαιωμένο” σύστημα ελέγχου x-ray της Βουλής που είχε τοποθετηθεί το 2003 και δεν είχε αντικατασταθεί -παρότι στα τέλη του 2016 υπήρχαν κινήσεις για αντικατάστασή του- λόγω “υψηλού κόστους”, φέρεται να είναι η βασική αιτία για τον μη εντοπισμό του δέματος-βόμβα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Πρωθυπουργού και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμου.

Αν πιστέψουμε το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο υπάλληλος του κρατικού μηχανισμού-τρομοκράτης που έφτιαξε την συνδεσμολογία γνώριζε τις λεπτομέρειες για τις δυνατότητες του “απηρχαιωμένου” συστήματος ελέγχου x-ray της Βουλής!!!

Kαθότι κάποιος κρατικός υπάλληλος μπορεί να γνωρίζει τόσο καλά τέτοιου είδους μηχανήματα. Οι Ξηροί για παράδειγμα είχαν και στην στάνη του χωριού τους x-ray;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το δέμα αυτό είχε σταλεί μαζί με άλλους τρεις φακέλους -συνήθης αλληλογραφία από τις τράπεζες- στην κατοικία του κ. Παπαδήμου στο Ψυχικό, και είχε παραληφθεί από έναν εκ των αστυνομικών φρουρών του. Ο αστυνομικός που οδηγούσε την μοτοσικλέτα συνοδείας του κ. Παπαδήμου μετέφερε τα δέματα σε συσκευή x – ray στην κεντρική είσοδο της Βουλής. Σημειώνεται ότι παρέχεται αυτή η δυνατότητα λόγω του ότι ο κ Παπαδήμος ήταν πρώην πρωθυπουργός. Ωστόσο στον έλεγχοι της Βουλής δεν εντοπίσθηκε “κάτι ύποπτο”. Ωστόσο, ερωτήματα γεννώνται από το γεγονός ότι ο αστυνομικός-χειριστής του μηχανήματος δεν εντόπισε τις καλωδιώσεις και τα υπόλοιπα τμήματα της συνδεσμολογίας του εκρηκτικού μηχανισμού. Τα ερωτήματα που αφορούν στην ασφάλεια πολλαπλασιάζονται αφού από τις εν λόγω συσκευές διέρχεται όλη η αλληλογραφία που παραδίδεται στους βουλευτές. Οι φάκελοι παραδόθηκαν στον κ. Παπαδήμο μαζί με άλλους που είχε ελέγξει – στη συσκευή “ακτινοσκοπικού” ελέγχου της Τράπεζας- ο οδηγός του κ. Παπαδήμου και είχαν σταλεί στην Ακαδημία Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα, ο μεταφορέας των δεμάτων αλλά και άλλοι φρουροί του κ. Παπαδήμου δεν θυμούνται το όνομα του αποστολέα του επίμαχου δέματος που εμφανιζόταν “άκαμπτο” και με δείγμα ότι περιείχε βιβλίο ή άλλο “συμπαγές” αντικείμενο. Ωστόσο διευκρινιστική μπορεί να είναι η κατάθεση, όταν βελτιωθεί η υγεία του, του ίδιου του πρώην Πρωθυπουργού.

Διαψεύδουν κοινοβουλευτικές πηγές

Ωστόσο, αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, διαψεύδουν ότι ο έλεγχος έγινε στη Βουλή.

Όπως υποστηρίζουν, την ημέρα του χτυπήματος οι άνδρες που βρίσκονταν στο φυλάκιο δεν κατέγραψαν ούτε ένα άτομο της προσωπικής ασφάλειας του κ. Παπαδήμου να παραδίδει φάκελο για έλεγχο.

Σημειώνουν μάλιστα ότι για να περάσει οποιοσδήποτε αστυνομικός που δεν ανήκει στην ασφάλεια του κοινοβουλίου απαιτείται ειδική διαπίστευση, που δεν δόθηκε, ενώ για τη χρήση των μηχανημάτων X-ray χρειάζεται προσωπική εντολή του φρουράρχου, που ούτε καν ζητήθηκε.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές διατείνονται ότι το προσωπικό που έχει την ευθύνη των μηχανημάτων X-ray, είναι άρτια εκπαιδευμένο από εξειδικευμένες υπηρεσίες, με την τελευταία εκπαίδευσή τους να έχει γίνει μόλις προ 3 μηνών.

Σε κάθε περίπτωση για τη διευκόλυνση των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με εντολή του φρουράρχου και του Προέδρου της Βουλής, δόθηκε ήδη το βίντεο που καταγράφει από κάμερα του προαυλίου τις εισόδους όλων των προσώπων που εισέρχονται στη Βουλή και περνάνε από τον ανιχνευτή X-ray, συνεπώς το οπτικό υλικό θα δώσει όλες τις απαντήσεις.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη