Να δεις που κάποτε Θα μας πούνε και μαλάκες

tsipras-soimple-mia-kainouria-agapi-gennietai-

Παρά το γεγονός ότι εδώ έχουμε γράψει για τους ψεύτες, προκλητικούς και κωλοτούμπες της κυβέρνησης, ας υιοθετήσουμε τους χαρακτηρισμούς από άρθρο του Πρετεντέρη. Οι τύποι, με πρώτο τον πρωθυπουργό, είναι είτε χαζοχαρούμενοι και άσχετοι είτε παθολογικά ψεύτες.

Μπορεί και τα δύο μαζί. Και οι εξελίξεις για το χρέος επιβεβαιώνουν τα λεχθέντα. Πριν δύο ημέρες, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, οι Συριζαίοι trollεντός κι εκτός Μαξίμου έβγαζαν διαρροές του τύπου «ο Τσίπρας είναι οργισμένος, σκέφτεται την παραίτηση αν δε δοθεί τελική λύση για το χρέος». Επίσης ότι είπε στον Τσακαλώτο να μην υποκύψει και να πει όχι σε όλα για να δείξει πόσο σκληρός είναι.

Είναι ο ίδιος Τσίπρας που μόλις την περασμένη εβδομάδα έλεγε ότι είναι τόσο καλές και ραγδαίες οι εξελίξεις ώστε θα αναγκαστεί να βάλει γραβάτα. Αυτός καλλιεργούσε προσδοκίες, αυτός λούστηκε το ναυάγιο. Αλλά η κωλοτούμπα έχει και συνέχεια. Χθες οι FT και σήμερα γερμανικά ΜΜΕ και η Citi αποκάλυψαν ότι υπήρξε συμφωνία Σόιμπλε – Τόμσεν επί σχεδίου το οποίο ουσιαστικά μετέθετε για αργότερα τις όποιες αποφάσεις, σίγουρα μετά τις γερμανικές εκλογές. Το σχέδιο αυτό φέρεται να απέρριψε ο Τσακαλώτος γι” αυτό και από τη συνεδρίαση δεν βγήκε λευκός καπνός.

Σήμερα, λοιπόν, ο πρωθυπουργός κάνει ακόμη μια κωλοτούμπα δείχνοντας να βάζει σε δεύτερη μοίρα το χρέος και στη… ναφθαλίνη της γραβάτα. Και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί στις 15 Ιουνίου η Ελλάδα το σχέδιο που απορρίφθηκε προχθές. Είπε συγκεκριμένα

«Ο στρατηγικός στόχος είναι να μπορέσει η χώρα με το πέρας του 3ου μνημονίου δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, να δανείζεται από τις αγορές και κάτι τέτοιο είναι κοντά». Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια συμφωνία για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είτε με μια ακόμα καλύτερη που παλεύουμε να πάρουμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ξαφνικά, δηλαδή ο πρώτος στόχος γίνεται η έξοδος στις αγορές κι αυτή το καλοκαίρι του 2018 όχι τον Ιούνιο που κάποια παπαγαλάκια της κυβέρνησης έλεγαν ότι μπορεί να γίνει. Και ξαφνικά ο Τσίπρας αποδέχεται την άποψη του Σόιμπλε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το χρέος άμεσα. Αυτό που γράφουμε εμείς κατά καιρούς, ότι δηλαδή είναι λάθος να κάνεις κεντρικό στόχο το χρέος κι όχι την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την προσέλκυση κεφαλαίων.

Ο άνθρωπος που διάλεγε γραβάτες την προηγούμενη εβδομάδα τώρα ουσιαστικά τις ξαναβάζει στο ντουλάπι και φτιάχνει νέο αφήγημα. Αν αυτό δεν είναι χαζοχαρούμενη διακυβέρνηση τότε είναι επικίνδυνη για τη χώρα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη