ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΒΟΜΒΑ Ο Τσίπρας φοβάται ΝΕΟ Γουδί, υποστηρίζει ο Βαρουφάκης!

mas-varoufakis-tsipras-ap-1024x576

Ο Τσίπρας φοβάται ΝΕΟ Γουδί!

Αυτό τουλάχιστο προκύπτει από νέα συνέντευξη-βόμβα του πρώην υπ. Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη για τον οποίο κυκλοφορούσε η φήμη ότι λειτουργεί για λογαριασμό του Σόρος. Τι συμβαίνει άραγε; Για ποιο λόγο αυτές οι εξομολογήσεις βαρουφάκη; Ποιο είναι το νέο σκηνικό που ετοιμάζουν για την Κολομβία των Βαλκανίων;

Ο Αλέξης Τσίπρας, το καλοκαίρι του 2015, μου είπε ότι έπρεπε να φοβάμαι ένα νέο Γουδή”, δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο VICE Greece.

“Το θεώρησα μια μορφή απειλής, μια μορφή προτροπής να φοβηθώ για να συμπαραταχτώ στην απόφαση του να συνθηκολογήσει. Δεν το πίστεψα ποτέ το νέο Γουδή”, αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει:

“Τους παρακαλώ χρόνια τώρα, από τον Ιούλιο του 2015 να το στήσουν επιτέλους, είτε ειδικό δικαστήριο, είτε ειδικό στρατοδικείο για να θυμηθούμε τα παλιά, είτε ειδικό θέατρο και ειδική φαρσοκωμωδία… εγώ θα πάω με τα στοιχεία μου ας έρθουν και εκείνοι με τα δικά τους στοιχεία”.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημειώνει ακόμα ότι είπε στον πρωθυπουργό “να μην κάνει δημοψήφισμα αν είχε αποφασίσει να συνθηκολογήσει”.

“Έβλεπα ότι ήθελε να συνθηκολογήσει, ήταν πριν την προκήρυξη του δημοψηφίσματος… του είχα πει ότι βλέπω πως πας για συνθηκολόγηση, ξέρεις ότι διαφωνώ. Αν όμως αποφασίσεις τον δρόμο της συνθηκολόγησης μην βγάλεις στο δρόμο τον κόσμο μας, μην τους ενεργοποιήσεις με δημοψήφισμα συγκρουσιακά απέναντι στην τρόικα με στόχο να χάσουμε για να συνθηκολογήσεις. Μάλιστα, του είχα ετοιμάσει έναν λόγο, ένα πρόπλασμα λόγου… Εγώ δεν προτείνω να το κάνεις, προτείνω να κάνεις αυτό που είχαμε υποσχεθεί ο ένας στον άλλο στην αρχή αλλά αν είναι να παραβείς αυτή τη συμφωνία και να συνθηκολογήσεις κάν’το έτσι, κάνε ένα διάγγελμα. Και δεν ήθελε να το κάνει, μου λέει ότι εγώ δεν μπορώ να πω στον κόσμο ότι συνθηκολογώ”.

Ο πρώην υπουργός σημειώνει εξάλλου ότι έχει να μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα “από τον Ιούλιο του 2015”, ενώ εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. “Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην τρόικα εσωτερικού. Του ΠΑΣΟΚ του πήρε 20 χρόνια να “πασοκοποιηθεί”. Ο Σύριζα σε μερικές εβδομάδες, κατάφερε να πάει από το “έγινε πραξικόπημα και δεν ψηφίζουμε τα μέτρα, καλύτερα να πέσουμε να έρθει ο Σαμαράς να τα εφαρμόσει”, στην εκλογίκευση του μνημονίου. Είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα”.

Μίλησε τέλος και για τις απειλές που δέχτηκε το 2011.

“To 2011, ένα βράδυ Σαββάτου, είχα δεχθεί ένα τηλεφώνημα με το οποίο μου ζητούσαν να μη γράφω για συγκεκριμένες τράπεζες, αν δεν ήθελα να πάθει κάτι κακό ο γιός της συζύγου μου. Δεν το κατήγγειλα. Θεωρώ δειλούς όσους κάνουν τέτοιες απειλές. Το συζήτησα με τη σύζυγο μου και μετά από λίγες μέρες δρομολογήσαμε τη μετακόμισή μας στην Αμερική”.

Ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης είναι διαθέσιμο εδώ http://bit.ly/2qzTepy

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη