ΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

wpid-329317-1024x684.jpeg

Ξημερώνει στην Πρωτεύουσα. Οι εργάτες του Δήμου γατζωμένοι στο πίσω μέρος της σκουπιδιάρας πηδάνε κάθε τόσο στην άσφαλτο αρπάζουν τον επόμενο κάδο σκουπιδιών και τον γατζώνουν στις χούφτες. Εκείνες με τη σειρά τους αναλαμβάνουν να τον αδειάσουν στα έγκατα του φορτηγού.

Ο οδηγός της σκουπιδιάρας παρότι σκληρά προπονημένος στα στενά, σχεδόν αδιαπέραστα σοκάκια με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, βλαστημάει τους αθηναίους οδηγούς που τα παρκάρουν με μίσος και αποφασισμένοι να δυσκολέψουν όσο πιο πολύ μπορούν τη ζωή του Νώντα του οδηγού που εγκατέλειψε τη στάνη στα Τρίκαλα για να γίνει οδηγός σκουπιδιάρας του Καμίνη-μεγάλη ζωή.

Τα σκουπίδια των κατοίκων της πόλης του μίσους και της οργής θα καταλήξουν κάποια στιγμή λεία των συμμοριών των τσιγγάνων στο Σχιστό.

Σε έναν αντίστοιχο σκουπιδότοπο της Ιστορίας καταλήγουν τα τελευταία 7 χρόνια πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, γραμματείς και φαρισαίοι της Κολομβίας των Βαλκανίων. Ολοι τους γέννημα-θρέμμα του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους και γεννημένες οδαλίσκες της διαπλοκής. Αναλώσιμοι- δήθεν ηγέτες- οι οποίοι δεν είναι παρά φιλιππινέζες των εγχώριων ολιγαρχών και διαχειριστές του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους. 7 Χρόνια όλοι τους υπηρέτησαν τους Ολιγάρχες και το πελατειακό κράτος. Με βουλιμία υπέγραφαν τα Μνημόνια που στόχο είχαν την φτωχοποίηση των ηλιθίων ψηφοφόρων και όχι την μεταρρύθμιση του διεφθαρμένου κράτους. Αναμέσά τους και οι κύριοι της φωτογραφίας περιφρονημένοι από την Ιστορία, στο απόλυτο περιθώριο. Εκεί που βασιλεύει ο Νόμος του Σνέικ Πλίσκεν.

Ο Παυλόπουλος και ο Τσίπρας ετοιμάζονται να τους συναντήσουν στον ίδιο σκουπιδότοπο-μνημείο των σύγχρονων Ελλήνων πολιτικών καθώς το 5ο Μνημόνιο που προανήγγειλε χθες το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” αποτελεί αντικείμενο note της Citi όπως μεταδίδει το Capital.gr.

Τις εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος, σχολιάζει η Citigroup σε σημερινό της note.

Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με τα τελευταία νέα από το μέτωπο των δανειστών της Ελλάδας, το ΔΝΤ αναμένεται να παραμείνει στο περιθώριο του ελληνικού προγράμματος έως ότου συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες για την ελάφρυνση του χρέους, και αυτό θα είναι αρκετό για να γίνει η επόμενη εκταμίευση.

Έτσι, όπως αναφέρεται, το Ταμείο έχει αποφασίσει πλέον επίσημα να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς χρηματοδοτικό ρόλο, μέχρι να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες για τα μέτρα, έτσι θα αποφευχθεί το σενάριο ενός default της Ελλάδας το καλοκαίρι. Ο Σόιμπλε μάλιστα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία στις 15 Ιουνίου.

Όπως σχολιάζει η Citi, μια τέτοια συμφωνία μεταξύ των πιστωτών θα προσπαθήσει για άλλη μια φορά να θέσει τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους εκτός του τραπεζιού μέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος το καλοκαίρι του 2018. Αυτό θα μειώσει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα η ΕΚΤ να αποφασίσει να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο QE, καθώς και την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Στην πραγματικότητα, όπως τονίζει η Citi, ανοίγει το δρόμο για την αναγκαιότητα ενός τέταρτου προγράμματος διάσωσης.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή

Υποβολή απάντησης