Είναι δυνατόν καθημερινά η κυβέρνηση να πετσοκόβει όλο και πιο πολύ τις ζωές μας και να μην υπάρχει αντίδραση???.. Ξυπνήστε ρεεεεε

axctsiao2

Ξαγρυπνος στο Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες νύχτες ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να λύσει το μυστήριο εάν οι Ελληνες είναι τελικά ο πιο ανόητος λαός του κόσμου. Αφού να σκεφθείς ότι χρειάστηκε να στείλει και τον Τζανακόπουλο να κάνει γιόγκα και διαλογισμό στην Τζια μπας και καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο γύρω από την οξυδέρκεια του Ελληνα πολίτη,λαού, λαουτζίκου. Τρία 24ωρα γιόγκα στα απόκρημνα βουνά της Κέας έκανε ο Τζανακόπουλος αλλά απάντηση δεν βρήκαν, οπότε παρήγγειλαν από τον Πολάκη να τους φέρει φούντα από τα Ζωνιανά μπας και λύσουν το μυστήριο:

Eίναι οι Ελληνες ο πιο ανόητος λαός του κόσμου; Ο πλέον δειλός; Ο πλέον άσκεφτος που θα πάει άκλαυτος; Είναι δυνατόν καθημερινά η κυβέρνηση να πετσοκόβει όλο και πιο πολύ τις ζωές τους και να μην υπάρχει αντίδραση;

Να μην ακούγεται κιχ, ενώ ακόμη και στην Βενεζουέλα του φίλου του Τσίπρα, Μαδούρο, υπάρχουν τουλάχιστο 40 νεκροί; Είναι ο Ελληνας ο πιο άβουλος λαός του πλανήτη, ο πλέον ανερμάτιστος, ο πλέον λοβοτομημένος;

Ποιος άλλος λαός θα ανέχονταν όλη αυτή την εξαπάτηση, τον εμπαιγμό, την κοροιδία;

Οπου νάναι θα βγει το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ να πιστοποιήσει με σχετική έρευνα ότι οι Ελληνες είναι ο πλέον ανόητος λαός του κόσμου. Ακόμη και οι δανειστές έχουν πάθει την πλάκα τους με τον μαζοχισμό του ανόητου Ελληνα. Ο Σόιμπλε έχει πει κατ΄επανάληψη ότι στην Ελλάδα την πληρώνει ο λαός, οι αδύναμοι και το γλεντάει η ελίτ. Τι άλλο να πει ο άνθρωπος για να σηκωθεί από τους καναπέδες ο ανόητος, κοιμισμένος λαός.

Καμαρώνει η Θεανώ Φωτίου για τα συσσίτια στα σχολεία αλλά τα συσσίτια στους συνταξιούχους μπορούν άνετα να ενταχθούν και αυτά στο παλμαρέ της κυβέρνησης.

Οι 8 στους 10 δεν έχουν να πληρώσουν φάρμακα, ρεύμα και τηλέφωνο και «ζουν» με το ένα τρίτο των εξόδων που χρέωσε το Δημόσιο για το τριήμερό του στη Τζιά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η κυβέρνηση όμως στηρίζει σε αυτούς το λογαριασμό για τα μέτρα που ψήφισε για να πετύχει δόση, μέτρα για το χρέος και QE, πετυχαίνοντας μια τρύπα στο νερό καταρχάς και ένα μνημόνιο μέχρι το τέλος του κόσμου, και στην καλύτερη περίπτωση για ακόμη 45 χρόνια.

Ο συνολικός λογαριασμός των παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό την περίοδο 2019-2022 ανέρχεται πλέον σε 3,050 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την εξοικονόμηση που φέρνει το «πάγωμα» των συντάξεων μέχρι και το 2022 αντί για μέχρι το 2021.

Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία που κατέθεσε η καυτή Εφη Αχτσιόγλου είναι αποκαλυπτική: η εξοικονόμηση που θα προκύψει από τη μη απόδοση των ονομαστικών αυξήσεων στις κύριες συντάξεις το 2022, θα φθάσει το έτος αυτό στα 250 εκατ. ευρώ.

Στο πολυνομοσχέδιο το οποίο ψήφισε πανηγυρικά η κυβέρνηση στις 19 Μαΐου, τα μέτρα στο ασφαλιστικό την περίοδο 2019-2021 (μείωση προσωπικής διαφοράς από το 2019, πάγωμα συντάξεων την περίοδο 2019-2021 κλπ) οδηγούσαν σε εξοικονόμηση 2,8 δισ. ευρώ.

Δεν είναι σίγουρο ότι οι συνταξιούχοι πάντως θα επιβιώσουν μέχρι τότε για να υποστούν τις νέες μειώσεις. Είναι βέβαιο ότι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019 και δηλώνουν φτωχοί, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι όπως προκύπτει από έρευνα μεταξύ των μελών του, που έγινε από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Όπως προκύπτει από την έρευνα οι 8 στους 10 συνταξιούχους έχουν φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης. Δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους ενώ δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και το τηλέφωνο.

Οι μειώσεις που έχουν υποστεί τα εισοδήματα των συνταξιούχων είναι δραματικές γιατί δεν είναι μόνο η μείωση στη σύνταξη, είναι και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση της φορολογίας και όλα αυτά τα χαράτσια που έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση τους απόμαχους της δουλειάς. Οι συντάξεις, οι οποίες αντιστοιχούν στις κρατήσεις των κόπων μιας ολόκληρης ζωής, μετατρέπονται πλέον μέσα από τις μνημονιακές ρυθμίσεις, σε φιλοδωρήματα, λένε οι συνταξιούχοι.

Τα στοιχεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, για τη φτωχοποίηση των συνταξιούχων, είναι αποκαλυπτικά:

– Περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι, με εισόδημα 4.500 ευρώ τον χρόνο, «βουλιάζουν» στη φτώχεια, τη στιγμή που οι νέες περικοπές στις σημερινές συντάξεις το 2019 θα οδηγήσουν σε συνολική μνημονιακή απώλεια εισοδημάτων για τους συνταξιούχους έως 70%.

– Συνολικά, λόγω των μνημονιακών περικοπών ύψους 50 δισ. ευρώ έως 31/12/2016 και κάθε μήνα από 1/1/2017, αφαιρούνται 848 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Οι συνταξιούχοι θα χάσουν συνολικά (και με τις νέες περικοπές το 2019 και μείωση του αφορολόγητου) περίπου το 70% των εισοδημάτων τους.

– Οι νέες κύριες συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν τα 655 ευρώ για τους ασφαλισμένους με μέση αμοιβή.

– Καταγράφεται «εξαφάνιση» των επικουρικών συντάξεων, καθώς οι επτά μειώσεις σε σχέση με την αρχική σύνταξη (πριν από τις μνημονιακές περικοπές) αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 78%. Είναι χαρακτηριστική περίπτωση συνταξιούχου που η αρχική επικουρική του σύνταξη ήταν της τάξης των 585,2 ευρώ και η σημερινή του σύνταξη είναι 138,8 ευρώ (μείωση 78%).

– Σχεδόν 1.200.000 συνταξιούχοι ζουν με κύρια σύνταξη κάτω από 500 ευρώ, ενώ άλλοι 962.466 συνταξιούχοι λαμβάνουν μηνιαίως από 500 έως 1.000 ευρώ.

Δηλαδή από το σύνολο των 2.892.000 συνταξιούχων, οι 2.150.000 (ποσοστό 74%) είναι υποχρεωμένοι να τα βγάλουν πέρα με συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Η μέση κύρια σύνταξη ανέρχεται στα 722 ευρώ τον μήνα, η μέση επικουρική σύνταξη διαμορφώνεται στα 170 ευρώ μηνιαίως, ενώ το μέσο μέρισμα των συνταξιούχων του Δημοσίου φτάνει τα 97 ευρώ τον μήνα.

– Οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως 3 συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, τη μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, τη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το «πάγωμα» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και τέλος από τη κατάργηση του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

9999999999999999999

Μέχρι πριν λίγες μέρες πίστευα ότι τη παλεύουμε. Ότι θα βρούμε τρόπο να βγούμε από το σκοτεινό τούνελ της ύφεσης για να αντικρίσουμε και πάλι το φως του ήλιου. Ώσπου πληροφορήθηκα ότι υπάρχει ομάδα συμπολιτών μας που πιστεύει ότι η γη είναι επίπεδη! Κι έχει κάνει και ομάδα στο facebook με 6.876 μέλη. Όχι ρε γαμώτο! Όχι πάλι!

Υπάρχει ενεργή ομάδα συμπολιτών μας που πιστεύει ότι η γη δεν είναι στρογγυλή. Ότι οι χιλιάδες πιλότοι των αεροπλάνων εκβιάζονται από μία παγκόσμια μυστική οργάνωση για να μην πουν την αλήθεια. Ότι αν πάμε στη άκρη του κόσμου θα πέσουμε στο άπειρο και θα χαθούμε στο Διάστημα!

Θα μου πείτε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν εκατοντάδες περίεργες θρησκείες, κάποιες από τις οποίες πιστεύουν στα UFO και κάποιες άλλες έχουν θεοποιήσει μέχρι και ήρωες των κόμικς. Σύμφωνοι! Έχουμε και στην Ελλάδα ένα «παράδοξο», ας μην το κάνουμε και «θέμα». Αλλά είμαστε σίγουροι γι αυτό; Μόνο ένα έχουμε;

Θα έχετε παρακολουθήσει γκάλοπ στον δρόμο από τηλεοπτικούς σταθμούς στα οποία οι άνθρωποι αδυνατούν να απαντήσουν σε σχετικά εύκολες ερωτήσεις. Για παράδειγμα, νέοι άνθρωποι δεν ξέρουν τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου. Άλλοι δεν μπορούν να μετρήσουν πόσα εκατομμύρια «κρύβονται» μέσα σε ένα δισεκατομμύριο. Και τα λοιπά και τα λοιπά. Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιόμαστε αν οι οπαδοί της επίπεδης γης είναι η εξαίρεση…

Υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα Παιδείας, το οποίο και δεν φαίνεται να απασχολεί και ιδιαίτερα την πολιτική και πνευματική μας ηγεσία. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει μία επιτροπή που να ερευνά από ποιο σχολείο βγήκαν οι 6.876 συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη. Κι ότι τα βίντεο που δείχνουν έναν ωραίο γαλάζιο και στρογγυλό πλανήτη είναι έργο μιας παρακρατικής οργάνωσης, σαν να λέμε από τους άνδρες με τα μαύρα. Κι αφού βρουν τα σχολεία, να ψάξουν να βρουν ποιοι δάσκαλοι και καθηγητές δίδαξαν αυτούς τους ανθρώπους και σε όσους βρίσκονται εν ζωή να τους επιβληθεί στέρηση ενός μισθού ή μιας σύνταξης. Δε μπορεί οι οπαδοί της επίπεδης γης να έχουν πάρει απολυτήριο δημοτικού. Για γυμνασίου να μην κάνουμε λόγο! Κάποιος πρέπει να πληρώσει! Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας υπεύθυνος για τόση αγραμματοσύνη…

Μην πάμε μακριά! Εδώ υπήρχαν Έλληνες που πίστευαν ότι κάποιος Σώρρας πούλησε την τεχνολογία του Θεού Απόλλωνα στον Ομπάμα και ότι έτσι έχει κερδίσει τρισεκατομμύρια ευρώ! Κι ότι θα τους τα έδινε για να εξοφλήσουν τράπεζες, εφορίες και τα βερεσέδια στον μπακάλη. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι οπαδοί της επίπεδης γης είναι μία πιο «αθώα» περίπτωση. Εντάξει, αυτοί είναι συνωμοσιολόγοι. Οι άλλοι ήταν και συνωμοσιολόγοι και αφελείς…

Υπάρχει ελπίδα σε μία χώρα που οι μεγάλες μάζες των ανθρώπων πιστεύουν την πρώτη χαζομάρα που θα τους πλασάρει κάποιος; Έρευνες λένε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού πιστεύει σε εξωφρενικές θεωρίες. Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για την κοινή λογική σε έναν λαό που έχει πάρει διαζύγιο μαζί της; Τι πιθανότητες έχει αυτός ο λαός να ξεφύγει από την κακή του μοίρα;

Και τι κάνουμε για να καλύψουμε τα κενά μας στην Παιδεία; Παραδίδουμε τα Πανεπιστήμια στις κομματικές νεολαίες, κάνουμε νόμο για να επαναφέρουμε όλες εκείνες τις παθογένειες που διέλυσαν επί σειρά δεκαετιών ό,τι καλό υπήρχε στα σχολεία και στα Πανεπιστήμιά μας. Δεν θέλουμε το καλύτερο. Το απέδειξε η κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου. Η συναίνεση που είχε ανακαλυφθεί στις 255 ψήφους του νόμου Διαμαντοπούλου πνίγηκε στο στενό της αμάθειας. Κι έτσι είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα μέλη της «επίπεδης γης» ή κάποιας άλλης ανάλογης ομάδας θα αυξηθούν. Και που ξέρει κανείς; Μπορεί να φτιάξουν και κόμμα! Και γιατί όχι; Μπορεί και να γίνουν και κυβέρνηση. Οι άλλοι, δηλαδή, που έγιναν και οι οποίοι πίστευαν ότι μας ψεκάζουν, ήσαν καλύτεροι και πήραν τόσα υπουργεία;

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη