Καρυδότσουφλο της Δραχμής στο Αιγαίο η Ελλάδα, Ισραήλ και Τουρκία μοιράζουν τα ιμάτιά της!

wpid-956814978594203-1024x683.jpg

Ενα ολόκληρο ΑΕΠ μέχρι το 2060 θυσιάζει ο Τσίπρας στο βωμό μιας «υποσχετικής» για ένα χρέος που γνωρίζουμε εξαρχής ότι δεν είναι βιώσιμο. Την ώρα που όλοι στις Βρυξέλλες, το ΔΝΤ, ακόμα και ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποσβολωμένοι παρουσίαζαν εν είδη ιατρικού ανακοινωθέντος μετά από βαρύ χειρουργείο το γεγονος ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αλλά τα ζωτικά όργανα του ασθενή είναι κλινικα νεκρά, ο Πρωθυπουργός πανηγύρισε ότι το 2018 τελειώνουν τα Μνημόνια!

Και μάλιστα με νέο ντεκόρ που επιμελήθηκε αριστοτεχνικά η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου (προφανώς με τη συνδρομή από καμια 30αριά τεχνικούς,φωτιστές,φροντιστές, σκηνοθέτες της ΕΡΤ υπό την σαφή καθοδήγης του επικοινωνιολόγου Καρανίκα τον που τον περίμενε με αγωνία να ολοκληρώσει την εκπομπή της η Ελένη για να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα της σεμνής πλην απέριτης τηλεοπτικής δήλωσης).

Tην ίδια στιγμή τα γερμανικά ΜΜΕ κατηγορούν τον Σόιμπλε γιατί δίνει την δόση των 8,5 δις στους Ελληνες με τα λεφτά των Γερμανών φορολογουμένων και χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ! Είναι πολύ πιθανό το αμέσως επόμενο διάστημα να προκληθεί σάλος στην Γερμανία για το σαθρό deal του Σόιμπλε με τους παπατζήδες αμεταρρύθμιστους Ελληνες. Τι θα σημάνει αυτό; Κατά πάσα πιθανότητα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ την επιστροφή στην ολέθρια δραχμή και την επιχείρηση διάσωσης με την βοήθεια Τουρκίας και Ισραήλ, αφού στο μεταξύ έχουν διαμοιράσει τα ιμάτια της Ελλάδας. Γι΄αυτό και οι επισκέψεις Τούρκων και Ισραηλινών ηγετών διαδέχονται η μια την άλλη.

Κι αυτό είτε πάρουμε τη δόση, είτε όχι! Η Ελλάδα δεν είναι παρά ένα καρυδότσουφλο στο Αιγαίο, ένα καρυδότσουφλο της Δραχμής!

Η σημερινή ανταπόκριση της DW (Ειρήνη Αναστασοπούλου) με τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου είναι συγκλονιστική. H συμμετοχή “stand by” του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δημιουργεί πονοκέφαλο στη γερμανική βουλή. Οι σχολιαστές καταλογίζουν στον Σόιμπλε ότι αποσιώπησε το κόστος της συμφωνίας λόγω προεκλογικού αγώνα.

Από τώρα είναι βέβαιο ότι για τη συμφωνία του Eurogroup, τη «σαθρή συμφωνία», όπως συνεχίζεται να αποκαλείται σε πολλά δημοσιεύματα, θα χυθεί ακόμη πολλή μελάνη. Εκείνο που απασχολεί ιδιαίτερα τους αρθρογράφους είναι ο ρόλος του ΔΝΤ. Συμμετέχει τελικά κανονικά στο πρόγραμμα, όπως δεσμεύτηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ενώπιον της ολομέλειας, ή με χρονοκαθυστέρηση; Η επόμενη δόση των 8,5 δις ευρώ είναι συμβατή με τους όρους που τέθηκαν το καλοκαίρι του 2015 για να δώσουν το πράσινο φως οι βουλευτές στο τρίτο πρόγραμμα;
Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου καταλογίζει στον Σόιμπλε ότι χρησιμοποίησε τρικ για να επιτύχει τη συμφωνία του Λουξεμβούργου. «Τώρα οι πολίτες θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο τι γίνεται με τα χρήματά τους» σημειώνει ο σχολιαστής. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφώνησε σε ένα συμβιβασμό για τη χορήγηση κι άλλων χρημάτων στην Ελλάδα, και το έκανε κυρίως για να βγάλει την ελληνική κρίση από τον προεκλογικό αγώνα της Χριστιανικής Ένωση. Στην πραγματικότητα δεν θα ήταν πρόβλημα, εάν δεν απέφευγε να ξεκαθαρίσει μια σημαντική λεπτομέρεια, δηλαδή, τι κοστίζει στο γερμανό πολίτη αυτό το ντιλ που συνδέεται με ελάφρυνση του χρέους. Και τώρα, τα μέλη της επιτροπής του Προϋπολογισμού της Βουλής πρέπει να αποφασίσουν εάν θα επιμείνουν στην τήρηση των συμφωνημένων κανόνων ή εάν θα σταματήσουν τη συμφωνία».«Η ελπίδα είναι να μην δώσουν τη συγκατάθεσή τους, δεδομένου ότι η συμφωνία, την οποία αποδέχτηκε ο Σόιμπλε, δεν πληροί το σημείο της απόφασης στο κοινοβούλιο που ορίζει ότι χρήματα θα δοθούν στην Αθήνα μόνο όταν συμμετάσχει και το ΔΝΤ» θυμίζει ο γερμανός αρθρογράφος. «Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Το Ταμείο θα εμβάσει χρήματα μόνο όταν μειωθεί το ελληνικό χρέος. Ο Σόιμπλε το αποσιώπησε. Αυτό που απομένει είναι ένα σαθρό ντιλ. Γιατί οι βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης θα προστατεύσουν τον υπουργό του, που χαίρει μεγάλου γοήτρου. Επιπλέον, κανείς δεν θα τολμήσει 3 μήνες πριν ανοίξουν οι κάλπες να διακινδυνεύσει ένα σκάνδαλο που θα μπορούσε να στρέψει τους ψηφοφόρους σε άλλα κόμματα» διαπιστώνει η εφημερίδα του Μονάχου.

Tην ίδια στιγμή παραμένει μυστήριο το από που αντλείται αυτή η μεγάλη χαρά του Μαξίμου. Επειδή όμως οι ψυχροί αριθμοί της οικονομίας ποτέ δεν διαψεύδονται, είναι άγνωστο από που αντλείται αυτή η μεγάλη χαρά και ικανοποίηση από τις διαπραγματεύσεις που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πέρυσι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο (κατά την ομολογία Σόιμπλε).

Το δημόσιο χρέος σήμερα είναι στο 176% του ΑΕΠ . Δηλαδή 316,8 δις ευρω (με ΑΕΠ στα 180 δις ευρώ)

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ το 2060 προβλέπεται ότι θα είναι στα επίπεδα του 276% . Δηλαδή το 2060 θα είναι 496,8 δις ευρώ σε απόλυτους αριθμούς. Δηλαδή το χρέος της χώρας μας θα αυξηθεί μέχρι τότε κατά 180 δις ευρώ!

Τα πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% εως το 2022 και 2% εως το 2022) που συμφώνησε με τυμανοκρουσίες η κυβέρνηση θα στραγγίξουν συνολικά την οικονομία κατά 158,8 δις ευρώ μέχρι το 2060 (μακάρι η χώρα να απογειωθεί και να έχει ανάπτυξη και τα πλεονάσματα να μην προέρχονται από φόρους *πέρυσι εισεπραξε επιπλέον 7 δις μόνο από πρόσθετους φόρους).

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι πολύ απλό:

Γιατί προχωρήσανε σε μια συμφωνία και υπογράψανε τη σφαγή όλων των Ελλήνων έως το 2060 με αφαίρεση από την οικονομία (δηλαδή τις τσέπες όλων μας) ενός σχεδόν ολοκληρου ΑΕΠ …όταν το 2060 το χρέος θα είναι και πάλι αυξημένο κατά 180 δις (1 σημερινό ολόκληρο ΑΕΠ).

Με άλλα λόγια, και όσους γνωρίζουν οικονομικά, ακόμα και μια «καλή» συμφωνία για το χρέος να υπάρξει στα τέλη του 2018, κανείς δεν μπορεί να μας πει με βεβαιότητα τι θα γίνουν – και πως θα πληρωθούν αυτά τα επιπλέον 180 δις. * Προφανώς με μια επιμήκυνση εως το 2160 ή και παραπέρα.

Όλα τα παραπάνω θα ανατραπούν μόνο αν η χωρα επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 4 με 5% ετησίως..δηλαδήη αν γίνει Ελβετία (υπαρχει ελπίδα δηλαδή και για τους Ρομά στο Μενίδι…)

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή

Υποβολή απάντησης