ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ 39 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

690_29317bc4-86f0-4d60-9208-ddb49f476f5c

Τουλάχιστον 39 είναι οι νεκροί και είκοσι οι τραυματίες, δέκα από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση, από τηφονική πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δασική περιοχή της Λεϊρία, στην κεντρική Πορτογαλία. Οι 16 από τους νεκρούς απανθρακώθηκαν, εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους.

Η φωτιά ξέσπασε το Σάββατο, οπότε και η χώρα επλήγη από καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς, συνοδευμένες από ισχυρούς ανέμους. Η φονική φωτιά ήταν μία από τις περίπου 60 που εκδηλώθηκαν μόνο χθες σε ολόκληρη την Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της χώρας, οι φλόγες εξαπλώθηκαν «με μεγάλη σφοδρότητα» και «με ανεξήγητο τρόπο», κατά μήκος τεσσάρων μετώπων ταυτόχρονα, ενώ έπληξαν ταυτόχρονα πολλά χωριά.

Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα επισκέφθηκε αμέσως τον τόπο της τραγωδίας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων, «εξ ονόματος όλων των Πορτογάλων».

fire1

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη