Mια χώρα που ζει από τύχη…Πόσα κιλά έχασε ο Μπο, πόσο μάγκας είναι ο Ντάνος, έχει στρατηγική η Βαλαβάνη

mia-xora-pou-zei-apo-tuxi

Δεν ξέρουμε αν το έχει καταλάβει ο κόσμος αλλά η Βουλή καλείται να ψηφίσει ξανά, σε λιγότερο από ένα μήνα, νέα μέτρα. Καλείται να ψηφίσει τις «ουρές» του δεύτερου μνημονίου της Αριστεράς που περιλαμβάνουν επώδυνες αλλαγές στο φορολογικό, το ασφαλιστικό, το εργασιακό.

Το γεγονός και μόνο ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης καλούνται να ψηφίσουν το πάγωμα των συντάξεων αλλά και των συλλογικών συμβάσεων για περισσότερο χρόνο, κατ’ απαίτηση των δανειστών, δείχνει ότι τα μνημόνια δεν τελειώνουν ποτέ. Κι επίσης δείχνει για ακόμη μια φορά ότι δεν ζούμε σε σοβαρή χώρα, δεν είμαστε σοβαρός λαός. Σε ποιο άλλο κράτος θα κορόιδευαν τόσο απροκάλυπτα και δεν θα τους πλάκωνε στο ξύλο ο κόσμος; Εμείς εδώ… Survivor. Πόσα κιλά έχασε ο Μπο, πόσο μάγκας είναι ο Ντάνος, έχει στρατηγική η Βαλαβάνη και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Σε καμιά άλλη σοβαρή χώρα δεν θα είχανε τόσους πολιτικούς σαλτιμπάγκους μαζί και θα τους αφήνανε να μιλάνε, να έχουν άποψη, να δικαιολογούνται, να απαιτούν.

Στην Ελλάδα μαθαίνουμε ότι Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου τα… άκουσαν από τους βουλευτές αλλά τελικά θα ψηφίσουν. Εδώ και μερικές ημέρες το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζεται είναι να συνηθίσει ο λαός στη… μη λύση για το χρέος ώστε ακόμη και η παραμικρή δήλωση που θα έχει θετικά στοιχεία να πλασαριστεί ως εθνική επιτυχία δια χειρός Τσίπρα. Ο ίδιος που ετοίμαζε τις γραβάτες τρώει τη μια φάπα μετά την άλλη, όμως, πρέπει με κάθε τρόπο ο κόσμος να παραμυθιαστεί. Και παράλληλα, ο λαός να συγκινηθεί που οι Συριζαίοι και οι ψεκασμένοι ψηφίζουν για το… καλό του τόπου.

Σε καμιά άλλη χώρα, μόνο στην ασόβαρη Ελλάδα συμβαίνουν όλα αυτά. Μοιραίοι κι άβουλοι παρακολουθούμε την καταστροφή και δεν τους σταματάμε. Σήμερα ψηφίζουν νέα μέτρα, έστω και συμπληρωματικά του μνημονίου αλλά δεν κουνιέται φύλλο. Ρίχνουν λίγο Γιάννο, λίγο Μαρτίνη που καταγγέλλει τους πάντες μπας και βγει από τη φυλακή, λίγο της διαπλοκής το σιδηρούν κιγκλίδωμα και τα μέτρα θα περάσουν μια χαρά. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ξαμολυθούν στα μπαρ του Κολωνακίου να πνίξουν τον πόνο τους στο ουίσκι και ο κόσμος… Survivor. Έτσι μάθαμε, έτσι μας έμαθαν. Όμως δείχνουμε ότι είμαστε μια χώρα που ζει από τύχη, χύμα και χωρίς σταθερά. Αλλά και χωρίς κότσια να στείλει στο διάολο όλους αυτούς.

Ένας λαός που ακούει από τον Βίζερ ότι η συμφωνία έκλεισε και θα έχουμε μνημόνιο για άλλα 50 χρόνια και δεν αντιδρά, είναι άξιος της μοίρας του. Και δυστυχώς… μπράβο στους “προδότες” τους νέους που φεύγουν από την Ελλάδα γιατί δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Εδώ θα μείνουν οι Καζάκοι αυτού του τόπου που είναι και πολλοί.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη