Αποκαλύψεις- «φωτιά» στο βιβλίο Βαρουφάκη: «Αν χρειαστεί, θα τον σύρω ουρλιάζοντας από την Κεντρική Τράπεζα», έλεγε για τον Στουρνάρα ο Τσίπρας

720_527179_44ff4475b0-90af9045cf4d732b

«Αν χρειαστεί, θα τον σύρω ουρλιάζοντας από την κεντρική τράπεζα». Με αυτή τη φράση ισχυρίζεται ο Γ. Βαρουφάκης ότι αντέδρασε ο Αλ. Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2014, όταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών τού εξήγησε το πώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -κατά την ερμηνεία του- θα έβαζε εμπόδια στην επερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναφορά γινόταν στον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της «Καθημερινής» και των «Νέων».

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να απαιτήσω την παραίτησή του» φέρεται να είπε ο Αλ. Τσίπρας

Το επεισόδιο περιγράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο βιβλίο του Adults in the Room (2017).

Στο επεισόδιο, σύμφωνα πάντοτε με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του, ήταν παρόντες οι Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος και Παππάς και μάλιστα, ο τελευταίος πρότεινε «ακόμα πιο δραστικές λύσεις».

Ο Γ.Βαρουφάκης εξηγούσε στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ τη σημασία του να είναι έτοιμοι, σε περίπτωση που η ΕΚΤ έκλεινε τις τράπεζες, να απαντήσουν με κίνηση που θα μπορούσε -όπως γράφει- να διαλύσει την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παρόντες έδειξαν ενθουσιασμό με τον μόνο που εμφανιζόταν επιφυλακτικό τον Γ.Δραγασάκη.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη