Βαρουφάκης: O νέος… σωτήρας;

baroufakis-o-neos-sotiras-

«Ετοιμάζει κόμμα ο Βαρουφάκης», διαβάζουμε σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας. Και είναι γεγονός ότι όλες οι κινήσεις που κάνει ο Γιάνης με ένα νι είναι στοχευμένες.

Καθώς είναι και καλοκαίρι, η συνωμοσία, το κουτσομπολιό, η ίντριγκα είναι στο αίμα του Έλληνα, το βιβλίο του αποτελεί τον καλύτερο σύντροφο στις διακοπές. Άλλωστε, οι αποκαλύψεις του έχουν γίνει αντικείμενο συζητήσεων απ’ όλους και η καλύτερη διαφήμιση για τον πρώην υπουργό.

Σε άλλες χώρες πιο σοβαρές, όπως έχουμε πει, όλα όσα γράφει ο Βαρουφάκης θα ήταν αντικείμενο δικαστής έρευνας και σίγουρα προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή. Εδώ… ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τον Βαρουφάκη αρχηγό κόμματος, πολιτικό παράγοντα και γιατί όχι, και βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου.

Όμως, δεν είναι μόνον αυτός. Το κόμμα της δραχμής, το κίνημα κατά των μνημονίων, του επονείδιστου χρέους και γενικότερα το κόμμα του λαϊκισμού στην Ελλάδα αναζητά την έκφρασή του. Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει το πιο μνημονιακό κόμμα της χώρας και με δεδομένο ότι το χαρτί του Τσίπρα ως «επαναστάτη της αριστεράς» καίγεται καθημερινά, αναζητούνται νέοι… σωτήρες.

Είναι δεδομένο ότι ο νυν πρωθυπουργός οδεύει προς την πολιτική συνταξιοδότηση, αν και ποτέ μη λες ποτέ στη χώρα αυτή. Πολύ δύσκολα, με όσα έχει υπογράψει, με όσα ψέματα έχει πει και με όσες αυταπάτες και λάθη κι αν ομολογήσει, να βγει ξανά στους δρόμους και να το παίζει αγανακτισμένος. Ούτε βεβαίως τύποι σαν τον Τσακαλώτο μπορούν να υποστηρίξουν μια πιο… αριστερή ατζέντα, ειδικά τώρα που βγήκαμε στις αγορές και με αγγλικό δίκαιο, επομένως έπεσε και το τελευταίο κάστρο της ψευτοαριστερής παπάτζας.

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, όπως έχουμε γράψει σε πρόσφατο άρθρο, που πιστεύουν ακόμη στην επιστροφή στη δραχμή, στις συνωμοσιολογικές θεωρήσεις της οικονομίας, στη Βενεζουέλα, στα ρούβλια από το ξανθό γένος, στο ρύζι και τις πατάτες που θα τρώμε για χρόνια, αρκεί να βγούμε από το κακό ευρώ.

Όλοι αυτοί κάπου θα πρέπει να βρουν διέξοδο, κάπου θα πρέπει να ακουμπήσουν πολιτικά. Κάποιοι βεβαίως θα ψηφίσουν ξανά ΣΥΡΙΖΑ από συνήθεια ή γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι ο Αλέξης έχει γίνει ο καλύτερος φίλος των δανειστών.

Κάποιοι, όμως, θα αναζητήσουν το νέο σωτήρα που θα σηκώσει ψηλά τη σημαία του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Γι’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίες οι παρεμβάσεις και του Π. Λαφαζάνη και της Ζ. Κωνσταντοπούλου. Ο ένας θυμήθηκε τι έγινε με το σχέδιο Β και η άλλη κάνει ακτιβισμό φορώντας συνολάκια των 1.000 και πλέον ευρώ. Κι όλα αυτά γιατί θέλουν να ηγηθούν του αντιευρωπαϊκού κινήματος, όσο μεγαλώνει η δυσαρέσκεια του κόσμου.

Τα επόμενα χρόνια, με νέους φόρους, νέα λιτότητα και ελάχιστες μεταρρυθμίσεις, θα διογκωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια. Για όλα τα δεινά δεν θα φταίει ο… Τσίπρας που διέλυσε τη χώρα σε δύο χρόνια αλλά το ευρώ. Σ’ αυτό ακριβώς προσβλέπουν οι αντιευρωπαϊστές, ο Γιάνης, η Ζωή, ο Παναγιώτης και τόσοι ακόμη.

Όμως, είναι γεγονός ότι ο Βαρουφάκης έχει το know how. Είναι όπως λέει και ο μεγάλος Ζαμπέτας σε ένα από τα τραγούδια του:

«Γιαννάκη ομορφόπαιδο

Γιαννάκη λεβεντόπαιδο

Παμπόνηρε και παραμυθατζή.

Με το παραμύθι σου

την έκανες τη τύχη σου

και το ψηστήρι σου φιγουρατζή»

Είναι αυτό ακριβώς ο Βαρουφάκης. Ο βασιλιάς της μπαρούφας ο οποίος μπορεί να σου λέει τα πιο απίθανα με πιθανό τρόπο. Μπορεί να σου περιγράφει ένα πραξικόπημα ως… εκδρομή κάποιων τρελαμένων παιδιών. Κάτι τέτοιους θέλει μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, και ο Γιάνης τους προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες του.

Μπορεί να είναι άσχετος και κάκιστος οικονομολόγος. Αλλά χαζός δεν είναι και θα παίξει το παιχνίδι του μέχρι το τέλος γιατί ξέρει ότι στην Ψωροκώσταινα όλα περνάνε εύκολα, ειδικά τώρα που ο κόσμος είναι απογοητευμένος.

Λέτε λοιπόν να το δούμε κι αυτό; Τον Γιάνη αρχηγό κόμματος να κάνει περιοδείες αντί να βολτάρει στο προαύλιο του Κορυδαλλού;

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη