Δεν αλλάζει τίποτε στο Προτεκτοράτο…Όλα καλά!

kubernisi-oufo

Είναι εντυπωσιακό. Ακόμη κι ένα θέμα που έχει αναχθεί από την κυβέρνηση σε μείζον, που αποτελεί την αρχή του νέου της success story, κατάντησε τελικά να γίνει ανέκδοτο. Εδώ και 15 ημέρες η κυβέρνηση διαρρέει ότι θα βγει στις αγορές και μάλιστα σε μια συμφωνημένη έκδοση, σε μια έκδοση που έχει ήδη καλυφθεί προτού καν ξεκινήσει. Εδώ και τόσο καιρό «πουλάνε» το νέο σανό περί εξόδου από τα μνημόνια, σε μια κίνηση που είναι λανθασμένη για πολλούς λόγους τους οποίους έχουμε ήδη αναλύσει.

Και σήμερα βγαίνει ο Τζανακόπουλος, αυτός που πέρυσι το Δεκέμβριο έλεγε ότι είναι θέμα ημερών να κλείσει η αξιολόγηση κι ότι θα βγούμε στις αγορές το πρώτο τρίμηνο του 2017, και λέει: «Δε φταίμε εμείς για τις διαρροές. Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ έγραψαν γι’ αυτό, εμείς θα βγούμε όταν υπάρξουν οι προϋποθέσεις».

Μα τότε γιατί επιτέθηκαν στον Στουρνάρα όταν τους είπε να μη βιάζονται και να κάνουν πρώτα κάποιες δυνατές ιδιωτικοποιήσεις ώστε να δώσουν ένα καλό μήνυμα στις αγορές; Γιατί επιτέθηκαν σε όσους τολμούν να τους πουν να μην είναι βιαστικοί και να μην κάνουν κινήσεις για λόγους εντυπωσιασμού και επικοινωνίας;

Και καλά, δεν πιστεύουν τους «κακούς» στο εσωτερικό. Δεν ακούνε τον Ντράγκι που μόλις σήμερα τους είπε: «Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, σημείωσε ο Μάριο Ντράγκι, λέγοντας πως η έκδοση ομολόγων πρέπει να είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που περιλαμβάνει και την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.

Η εφαρμογή του προγράμματος είναι ουσιώδης για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, τόνισε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα.

Εφαρμόστε το πρόγραμμα, βρε Χριστιανοί και μετά κάντε τις κινήσεις που πρέπει, τους λέει κι αυτοί τι κάνουν; Στήνουν επικοινωνιακό παιχνίδι με τη Ρότσιλντ, προετοιμάζονται πυρετωδώς και το λένε μάλιστα στελέχη του ΟΔΔΗΧ, προσλαμβάνουν συμβούλους για την έκδοση και περιμένουν την έκθεση του ΔΝΤ. Αντί να περιμένουν την πτώση των επιτοκίων ώστε να έχει νόημα το ισχυρό μήνυμα στις αγορές.

Και το ακόμη χειρότερο. Όλα αυτά τα κάνουν εν κρυπτώ και αποκλείοντας τον μοναδικό που θα μπορούσε να τους δώσει πέντε σοβαρές συμβουλές. Αν κάποιοι γνωρίζουν καλά πώς γίνονται οι εκδόσεις ομολόγων είναι οι ιθύνοντες της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Γιάννης Στουρνάρας, ο τελευταίος που τόλμησε μια τέτοια έκδοση. Γιατί στο Μαξίμου έχουν βάλει στεγανά; Γιατί συνεχίζουν να δημιουργούν εσωτερικούς εχθρούς και να τους αποκλείουν από σοβαρές αποφάσεις; Εκτός κι αν η Ρότσιλντ είναι πιο… αξιόπιστη από την ΤτΕ.

Όποτε κι αν γίνει η έκδοση των ομολόγων δείχνει την προχειρότητα με την οποία προετοιμάζονται τέτοιες κινήσεις από την κυβέρνηση. Όμως, τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από υπουργούς που τσακώνονται για τη… διαστημική τεχνολογία; Τσακαλώτος κατά Παππά για το διάστημα την ώρα που γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες να ξεφύγει η χώρα από το τέλμα. Είναι αυτό ή όχι… κυβέρνηση ούφο;

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη