Δεν ταιριάζει στην Κάλλας να τραγουδάει Καρβέλα

eksodos-stis-agores-me-tetarto-mnimonio

Πραγματικά αναρωτιόμαστε: Έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση τι έγινε με την έξοδο στις αγορές; Έχουν άραγε αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβη, αν ήταν καλύτερη η έκδοση από αυτήν του 2014, αν ήταν καλύτερα να περιμέναμε λίγο ακόμη για να εξασφαλίσουμε καλύτερη και κυρίως συχνότερη πρόσβαση στις αγορές;

Και καλά. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παντελώς άσχετος με τα οικονομικά. Ό,τι του λένε λέει και κυρίως παίζει πολιτικά. Το είδαμε και στη συνέντευξη στον Alpha όπου μας ανακοίνωσε ότι σε ένα χρόνο βγαίνουμε από τα μνημόνια. Ξέχασε να μας πει βεβαίως ότι η εποπτεία θα διαρκέσει πολλά χρόνια, αν δεν υπογραφεί και τέταρτο μνημόνιο, που βεβαίως δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα ο ίδιος και ο ακομβίωτος στρατηγός να κάνουν.

Ο Δραγασάκης που υποτίθεται ότι ξέρει από οικονομικά, έχει πάρει χαμπάρι τι έγινε; Και το λέμε αυτό διότι μάλλον έχει μείνει στην εποχή που ο Βαρουφάκης του έλεγε το σχέδιο Β κι αυτός τον άκουγε σαν χαζός. Αλλά τώρα ο Δραγασάκης είναι αντιπρόεδρος και ο Γιάνης απλά ένας… γραφικός όχι το asset για την κυβέρνηση και τη χώρα.

Όπως καταλάβαμε, το Μαξίμου βάζει λυτούς και δεμένους να πείσει τον κόσμο ότι η οικονομία απογειώνεται, ότι η έξοδος στις αγορές σημαίνει το τέλος της κρίσης, ότι.. κερδάμε αδέρφια κι αφήστε τους άλλους να σκούζουν.

Για το λόγο αυτό το πρωί βγήκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και το απόγευμα ο… πρόεδρος Τσίπρας. Ο Δραγασάκης, απολίθωμα της αριστεράς, από το ΚΚΕ, στο βρώμικο 89 και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε να καταγγείλει και τον Στουρνάρα γιατί τόλμησε ο διοικητής της ΤτΕ να τους πει να μη βιάζονται. Αν ξέρει από λίγα οικονομικά ο κ. Δραγασάκης θα είχε καταλάβει ότι τελικά η βιαστική έκδοση ομολόγου είναι ακριβότερη από αυτήν του 2014.

Όμως, πραγματικά, ο Δραγασάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο… αμίλητος και άβουλος αντιπρόεδρος που δεν έκανε τίποτε ούτε όταν οι ημίτρελοι ετοιμάζονταν να τυπώσουν δραχμές, ούτε και τώρα που υπογράφουν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο.

Ο αντιπρόεδρος απλά θα μιλάει, όποτε μιλάει και όποτε καταλαβαίνει κανείς τι λέει και όλοι οι υπόλοιποι θα απαντούν: «Ποιος μίλησε; Ο Δραγασάκης; Ε, δεν έχει καμιά σημασία…».

Αμ ο Τσίπρας τι βγήκε να πει; Ε, πέσαμε έξω όταν λέγαμε ότι θα κάνει διάγγελμα, αλλά τελικά μήπως διάγγελμα δεν ήταν και η συνέντευξη που έδωσε;

Υποσχέθηκε μείωση φόρων, αντίμετρα, έξοδο από το μνημόνιο και άλλες τέτοιες ανοησίες. Όσο για τον Βαρουφάκη; Ο Τσίπρας απλά έκανε αυτά που κάνει πάντα: Στρίβειν δια της απάτης. Δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε παρά μόνο ένα: Τόσα ξέρουν, τόσα καταλαβαίνουν.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°