Δεν υπάρχει τσίπα…

den-uparxei-tsipa-

Ο ένας μετά τον άλλον τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ… θυμούνται. Ο ένας μετά τον άλλον αποκτούν τη μνήμη που είχαν χάσει.

Ο Βαρουφάκης πρώτα θυμήθηκε λεπτομέρειες του σχεδίου Β και του παράλληλου νομίσματος. Έπειτα ο καλοπληρωμένος και καλολαδωμένος πόντικας – σύμβουλος Κιμ θυμήθηκε πώς είχαν σχεδιάσει την πληρωμή με τα κουπόνια, την μαύρη περίοδο όπου το plan B ήταν στην πρώτη γραμμή.

Και ξαφνικά όλοι άρχισαν να θυμούνται ότι όλοι ήξεραν γι’ αυτά. Κανείς από την κυβέρνηση δεν αρνείται ότι ο Βαρουφάκης είχε ενημερώσει πρώτα κατ’ ιδίαν τους Τσίπρα, Παππά και Δραγασάκη και στη συνέχεια το υπουργικό συμβούλιο.

Ο οικολόγος Τσιρώνης θυμήθηκε ότι… ήξερε γι’ αυτό το παράλληλο νόμισμα και μάλιστα και ο ίδιος συμφωνούμε με το πλάνο του Γιάνη. Ο δε Αλέξης Μητρόπουλος τώρα θυμήθηκε πως όταν ήταν βουλευτής, Μάρτιο του 2015, είχε ενημερωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλοι που θα πάθουν… εκλάμψεις και θα θυμηθούν τι κάνανε εκείνο το εξάμηνο.

Φτάνουν όμως οι αναμνήσεις; Θα έχουμε να τα λέμε σαν παραμυθάκια με δράκους; Σαν καλοκαιρινό μυθιστόρημα που το διαβάζουμε στην παραλία και λέμε «τι ωραία που σκέφτονταν τότε στον ΣΥΡΙΖΑ;»

Μα κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει τον πολιτικό ανδρισμό να υψώσει τη φωνή του και να ζητήσει εξεταστική για την περίοδο εκείνη; Να μάθει ο κόσμος, όχι τις παλαβές σκέψεις του Βαρουφάκη, αλλά τι συνέβη τότε και πόσο κόστισε στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, Κλ. Ρέγκλινγκ, το εξάμηνο εκείνο κόστισε στην Ελλάδα 100 δις ευρώ. Κόστισε μια δραματική καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση που οδήγησε στα δραματικά γεγονότα του καλοκαιριού του 2015. Κόστισε αξιοπιστία, χρήμα και πολύτιμο χρόνο. Χάθηκαν όλα αυτά και από τότε έχουμε υπογράψει άλλα δύο μνημόνια.

Την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο Τσακαλώτος έκαναν… διαπραγμάτευση με τους δανειστές σκέφτονταν να εφαρμόσουν ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα. Ένα σύστημα χωρίς αρχή, μέση και τέλος το οποίο οδηγούσε ξεκάθαρα στην έξοδο από το ευρώ. Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, οδηγούσε ολοταχώς προς την επίτευξη του σχεδίου του Σόιμπλε, προς την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή είναι η αλήθεια και αυτά όλα πρέπει να βγουν στη φόρα. Με εξεταστική επιτροπή, με Ειδικό Δικαστήριο, με ανοικτές συνεδριάσεις για να βλέπει ο κόσμος και με καταδίκες όσων οδήγησαν τη χώρα στη ζημιά αυτή.

Όμως, τα ερωτήματα παραμένουν και θα πρέπει απαντηθούν. Εντάξει, ο Τσίπρας και η «συμμορία της δραχμής» γνώριζαν όλοι τους για όλα αυτά και την τελευταία στιγμή έκαναν στροφή. Δεν καταστράφηκε η χώρα αλλά ζημιώθηκε. Κάποτε θα πληρώσουν.

Υπήρχαν άλλοι άραγε που ήξεραν για το σχέδιο Β; Για παράδειγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήξερε τι συζητούσαν στην κυβέρνηση; Κι αν ναι, γιατί σιώπησε αυτός ο ευρωπαϊστής, ο θεματοφύλακας της Δημοκρατίας; Γιατί αν ήξερε και τους άφησε να προκαλέσουν τέτοια ζημιά στη χώρα τότε έχει διαπράξει μέγιστο έγκλημα.

Πολλοί φοβούμαστε ότι εκτός από τον… Τσιρώνη ήξεραν κι άλλοι πολλοί, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα καμώνονται πως είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Κι όλοι αυτοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Η υπόθεση Βαρουφάκη με το παράλληλο σύστημα, με τους ημίτρελους σύμβουλους τύπου Γκαλμπρέιθ, Κιμ αλλά και του υπουργού σήμερα Δ. Παπαδημητρίου, μπορεί να γίνει η ταφόπλακα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλες χώρες αν μια κυβέρνηση πιεζόταν για εξεταστική θα την έκανε αμέσως. Στην Ελλάδα ένας πρωθυπουργός που από τη μια έχει συνέταιρο ο οποίος μιλά με ισοβίτες και από την άλλη γνώριζε για το έγκλημα στην οικονομία, παραμένει στη θέση του. Δυστυχώς αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας. Δεν υπάρχει τσίπα…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη