Να αφυπνιστεί ο κόσμος που σιχαίνεται το λαϊκισμό!

na-afupnistei-o-kosmos-pou-sixainetai-to-laikismo

Τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία έχουν πλέον αποκαλυφθεί στον ελληνικό λαό. Κι αν ακόμη δεν ξέρει τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015, σιγά – σιγά αποκαλύπτονται πτυχές εκείνης της σκοτεινής περιόδου που κατέληξε στο εγκληματικό δημοψήφισμα και στα όσα ακολούθησαν.

Το πρόβλημα, ωστόσο, που έχει δημιουργηθεί αυτά τα χρόνια δεν είναι μόνο η οικονομική ζημιά που υπέστη η Ελλάδα. Δεν είναι το πισωγύρισμα, τα δύο νέα μνημόνια, η καταστροφή 100 δις ευρώ. Ίσως είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα που ακούει στο όνομα «Δημοκρατία». Η κυβέρνηση της Αριστεράς, με τις πράξεις της, τις σκόπιμες ενέργειές της, τα λάθη της και τα ύπουλα σχέδιά της, έχει βάλει σε επικίνδυνα μονοπάτια το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα το οποίο αποδέχεται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Οι Έλληνες θέλουν μια χώρα δημοκρατική, ανοικτή αλλά ταυτόχρονα που να διατηρεί τις παραδόσεις και την ταυτότητά της, αστική, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Που δεν θα επιβραβεύει το σκοτάδι, το παρασκήνιο, τις μυστικές κουβέντες, το σαμποτάζ στους Θεσμούς αλλά και στην Ευρώπη.

Είναι θέμα Δημοκρατίας, λοιπόν, όλα όσα συμβαίνουν, όλα όσα αποκαλύπτονται.

Μια ομάδα τεσσάρων ανθρώπων συζητά για τον διοικητή της ΤτΕ. Δεν τον θέλουν, είναι φανερό, αλλά αντί να μιλάνε με μια αστική ευγένεια που ταιριάζει σε μια σοβαρή χώρα, αντί να λένε ότι θα βρουν τρόπο να τον διώξουν τι κάνουν; Χρησιμοποιούν αγοραίες, πεζοδρομιακές εκφράσεις τύπου «θα τον πετάξουμε με τις κλωτσιές». Ή όπως λέει ο μετρ του σκότους, Νίκος Παππάς «υπάρχουν κι άλλοι τρόποι…».

Δεν είναι θέμα που αφορά τον Στουρνάρα. Αφορά τον θεσμό που εκπροσωπεί, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Οι αριστεροί του Τσίπρα δείχνουν να μη σέβονται το θεσμό της Κεντρικής Τράπεζας, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη Δικαιοσύνη. Η ωμή επίθεση σε βάρος δικαστών και η ταυτόχρονη «εισπήδηση» της κ. Θάνου από τον Άρειο Πάγο στο Μέγαρο Μαξίμου, δείχνει πλήρη ασέβεια στον θεσμό. Οι Πολάκηδες και οι Κοντονήδες που μπαίνουν μπροστά δείχνουν απλά ότι η αντιπαράθεση θα πάρει πεζοδρομιακό χαρακτήρα.

Το ίδιο συνέβη και με τη συναυλία με τον Σαββόπουλο. Το γεγονός ότι μαζεύτηκαν 60 χιλιάδες άνθρωποι να παρακολουθήσουν τους καλλιτέχνες και να βοηθήσουν οικογένειες που έχουν ανάγκη, μετατράπηκε σε… πεδίο βολής των διάφορων… Καρανίκων της κυβέρνησης.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει κάθε φορά που η κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει έναν… εχθρό. Γεννά νέους εχθρούς, ακόμη κι αν αυτοί είναι θεσμοί που απαιτούν σοβαρότητα, και τους χτυπά με λυσσώδη, πεζοδρομιακό τρόπο. Και με το παρακράτος και την παραδημοσιογραφία μαζί τους.

Είναι θέμα Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χτυπά εκεί που θέλει προκειμένου να χαϊδέψει τ’ αυτιά της αριστερής μειοψηφίας στην Ελλάδα αλλά και μιας ομάδα λαϊκοδεξιών ψεκασμένων. Όμως, στο στόχαστρο έχει βάλει και μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού που εμφορείται από λαϊκίστικα συναισθήματα. Που του φταίνε όλοι οι άλλοι. Η Δεξιά, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η διαπλοκή, η Ευρώπη, το ευρώ, οι Βρυξέλλες, οι Αμερικανοί, οι Ελοχίμ, οι Νεφελίμ.

Ναι, μπορεί να φταίνε και αυτοί, όμως, το διακύβευμα είναι ένα: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει ευρωπαϊκή χώρα όσο κι αν κάποιοι θέλουν να μας μετατρέψουν σε μπανανία. Ειδικά τώρα που η Γαλλία του Μακρόν και η Γερμανία της Μέρκελ συζητούν για νέες μορφές ενοποίησης, η χώρα μας πρέπει να κρατηθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας παίζουν το χαρτί του λαϊκισμού, της κατασκευής εχθρών, της ξεκάθαρης επίθεσης στους Θεσμούς για έναν απλό λόγο. Για να κρατήσουν ένα ποσοστό που θα τους επιτρέψει να παίζουν το ρόλο της ισχυρής αντιπολίτευσης. Που θα τους δίνει το δικαίωμα να εκπροσωπούν το λαϊκίστικο τμήμα της κοινωνίας που θα βγει στους δρόμους, θα κάψει, θα μουντζώσει τη Βουλή, θα δείρει τους πολιτικούς.

Σ’ αυτή τους την επιχείρηση δεν ορρωδούν προ ουδενός. Θα κάνουν τα πάντα, θα συκοφαντήσουν, θα ρίξουν λάσπη, θα επιτεθούν στις ανεξάρτητες αρχές. Είναι θέμα επιβίωσης της αριστεράς αυτό το «πραξικόπημα» που έχουν σχεδιάσει από την αρχή.

Δεν πρέπει να τους περάσει. Αυτό που λέμε πάντα είναι να αφυπνιστεί ο κόσμος που σιχαίνεται το λαϊκισμό, ο κόσμος που βλέπει την Ελλάδα μόνο ευρωπαϊκά, που δεν αντέχει άλλο να είναι η πατρίδα του ψωροκώσταινα. Φτάνει πια…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη