Ξυπνήστε…Δεν βάζουμε μυαλό…

den-bazoume-mualo-

Δύο χρόνια από το καταστροφικό… αριστερό δημοψήφισμα και για το λόγο αυτό έγινε δημοσκόπηση η οποία έβγαλε τα εξής αποτελέσματα:

To 55,9% των ερωτώμενων θεωρεί ότι το δημοψήφισμα του 2015 τελικά κακώς πραγματοποιήθηκε, ενώ ένας στους τρεις (34%) πιστεύει το αντίθετο.

Η πλειοψηφία (51,4%) εκτιμά ότι η διενέργεια του δημοψηφίσματος μάλλον έβλαψε τη χώρα, ενώ ότι την ωφέλησε απάντησε μόνο το 7,3%, με το 38% να θεωρεί ότι τελικά ούτε έβλαψε, ούτε ωφέλησε την Ελλάδα. Περισσότερο αρνητικοί οι άντρες (54,3%), οι μεγάλες ηλικίες (61,9%), οι κάτοικοι της Αττικής (53,7%) και οι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (53,7%). Μιλώντας γενικά περί δημοψηφισμάτων, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής τους (79,3%), ενώ αντίθετοι με τα δημοψηφίσματα δηλώνουν περίπου δύο στους δέκα Έλληνες (19,1%). Τέλος το 62% δηλώνει ότι είναι υπέρ της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 29,2% κατά. Τον Ιανουάριο του 2017 το ποσοστό υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ε.Ε. ήταν 62,5%, ενώ τον Ιανουάριο του 2016 70,3%.

Είναι να απορεί κανείς με τους Έλληνες. Υπάρχει ένα 7% που πιστεύει ότι είχε όφελος η χώρα από αυτή τη διαδικασία ενώ σχεδόν 4 στους 10 λένε ότι δεν είχε ούτε ζημιά ούτε κέρδος. Είναι πιο εντυπωσιακά τα νούμερα αυτά απ’ ότι το 56% που λέει ότι τελικά κακώς πραγματοποιήθηκε. Κι αυτό γιατί υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που ζει ακόμη στους… χορούς στο Σύνταγμα. Που πιστεύει ότι άλλοι φταίνε για την κατάντια της χώρας, κι όχι ο Βαρουφάκης, ο Τσίπρας, το καταστροφικό εξάμηνο και το δημοψήφισμα. Υπάρχουν ακόμη πολίτες που πιστεύουν ότι οι κλειστές τράπεζες, οι ουρές στα ΑΤΜ, τα capital controls είναι αποτέλεσμα κάποιων… αόρατων εχθρών κι όχι π.χ. του Βαρουφάκη που πήγε στη Δανάη και της είπε «αγάπη μου, σήμερα έκλεισα τις τράπεζες».

Μας ανησυχεί το γεγονός ότι πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν τα όσα έγιναν πριν από 2 χρόνια σαν ένα μεγάλο… πάρτι, με ποτά, χορούς, τραγούδια και χωρίς καμιά επίπτωση την επόμενη ημέρα. Και που αν ήταν να ξαναγίνει ένα τέτοιο πάρτι θα έπαιρναν μέρος χωρίς να ρωτάνε και πολλά. Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι κάποιοι θα μπορούσαν να ξεγελαστούν, κοινώς να φάνε τον σανό, αν κάποιος λαϊκιστής ηγέτης τους ξαναπεί ότι πρέπει να γίνει ένα άλλο δημοψήφισμα.

Φαίνεται από το γεγονός ότι πάνω από 7 στους 10 δηλώνουν υπέρ των δημοψηφισμάτων χωρίς να θέτουν όρους, έτσι άκριτα δηλαδή. Τι θα γίνει άραγε αν ο Τσίπρας θέσει θέμα αλλαγής του Πολιτεύματος και προώθησης της Προεδρικής Δημοκρατίας, τύπου Εμανουέλ Μακρόν;

Τι θα ψήφιζε ο κόσμος αν ο Τσίπρας έθετε θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ, με δεδομένο ότι μειώνεται το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν στις ανοησίες των ευρωσκεπτικιστών, ότι δηλαδή μπορεί η Ελλάδα να… μεγαλουργήσει με εθνικό νόμισμα;

Δυστυχώς δεν μπορούμε να μείνουμε στο ότι οι περισσότεροι είδαν δύο χρόνια μετά ότι το δημοψήφισμα έκανε τεράστια ζημιά. Δυστυχώς, πολύ φοβούμαστε ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος να βγάλει μια και καλή από πάνω του τον αριστεροδεξιό λαϊκισμό, το ψέμα, την φτήνια, την κοροϊδία. Ή όπως θα μείνει στην ιστορία όλη αυτή η μεγάλη απάτη, τον «τσιπρισμό» ο οποίος εδώ και χρόνια έχει εμποτίσει την κοινωνία.

Ναι, ο «τσιπρισμός», αντίστοιχος του «τσαβισμού», του «μαδουρισμού» ή ακόμη και του «μπερλουσκονισμού» είναι αυτός ο λαϊκισμός που δεν αφήνει τις φωνές της λογικής να βγουν μπροστά. Δεν επιτρέπει την διαπαιδαγώγηση των πολιτών σε μια διαφορετική πολιτική και κοινωνική κουλτούρα η οποία δεν θα αφήνει περιθώρια για να ανθίσουν τα σαπρόφυτα, δεν θα δίνει το δικαίωμα να γίνουν ήρωες οι τεμπέληδες, οι άσχετοι, οι αστοιχείωτοι, οι ημιμαθείς.

Αυτό βγάζει η δημοσκόπηση αυτή, δύο χρόνια μετά από το μεγάλο λάθος. Κι αυτό θα πρέπει να διορθώσουν οι δυνάμεις της λογικής και της σοβαρότητας.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη