Πόλεμο με το Μαξίμου ανοίγει η οικογένεια Βαρδινογιάννη

pappas55-img-9231-20150911144196011733898-1024x683

Μια είδηση με ιδιαίτερη σημασία, όχι για τηλεοπτικούς, αλλά για πολιτικούς – επιχειρηματικούς λόγους, έσκασε σήμερα. Συγκεκριμένα το Star με αγωγή που κατέθεσε κατά του Δημοσίου ζητά 32,4 εκατ. ευρώ για να αποκατασταθεί η ζημιά που υπέστη επειδή στον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των καναλιών δεν πήρε άδεια και έτσι έχασε το Survivor και μαζί με αυτό τα εκατομμύρια των διαφημιστικών του εσόδων.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ζητά αποζημίωση πάνω από 30 εκατ. ευρώ «για την αποκατάσταση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «της ζημίας που μας προεκλήθη από το γεγονός της συμμετοχής μας και της παράνομης μη αδειοδότησής μας κατά τη διαδικασία του Διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών».

Το κανάλι διεκδικεί με την αγωγή του συνολικά 32,4 εκατ. ευρώ από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα είναι για τη ζημιά που υπέστη το Star Channel, ήτοι 637 χιλ. ευρώ θετική ζημία και 31,7 εκατ. ευρώ αποθετική ζημία, αλλά ζητάει και 100 χιλ. ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη. Σε απάντησή του μέσω Twitter ο υπουργός ζητά από το Star «Να απευθυνθεί στο ταμείο απόρων, παρανόμων καναλαρχών & αποτυχημένων μάνατζερ».

Πρόκειται ασφαλώς για σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της οικογένειας Βαρδινογιάννη με την κυβέρνηση και ειδικότερα με το «σύστημα Παππά». Και μπορεί ο υπουργός να κάνει εξυπνακισμούς ή να ρίχνει τα πάντα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και το προσωπικό του Βατερλό, ουσιαστικά, όμως, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη. Ένας κορυφαίος επιχειρηματίας, με ισχυρή παρουσία στα media και με πολύ υψηλές διασυνδέσεις ο οποίος διατήρησε χαμηλό ή ιδιαίτερα φιλικό προφίλ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τώρα αποφασίζει να συγκρουστεί μαζί της.

Ο Βαρδινογιάννης ό,τι κάνει δεν το κάνει χωρίς πολύ σκέψη. Ο πόλεμος που ανοίγει με το Μαξίμου μπορεί να σημαίνει ότι θέλει να απομακρυνθεί απλά ο Παππάς που αποτελεί «βαρίδι» και για την κυβέρνηση. Μπορεί να σημαίνει, όμως, και συνολική ρήξη στις σχέσεις που είχε η οικογένεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Και δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η κίνηση αυτή έγινε μετά τη «συμμαχία» Βαρδινογιάννη – Μαρινάκη κατά του εκλεκτού της κυβέρνησης Ιβάν Σαββίδη και του «κόκκινου εκδότη» Φώτη Μπόμπολα. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πώς θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση καθώς είναι γνωστό ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη μπορεί να πετύχει πολλά αν βάλει στόχους, ιδιαίτερα πολιτικούς.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη