ΣΟΚ στο «Ε» Παίζει με την υγεία μας το δίδυμο της συμφοράς! Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ πριν το κατεβάσει ο αγαπημένιος

CHOCO-SLIM-MENIOS-EPSILON

Ποιο προϊόν από εκπομπές καταγγέλλει ο ΕΦΕΤ;

Την προσοχή των καταναλωτών στις ετικέτες των τροφίμων εφιστά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ, με αφορμή την προώθηση προϊόντος, μεταξύ άλλων και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, με την εμπορική ονομασία:

«CHOCO SLIM» που επικαλείται πιστοποίησή του από τον ΕΦΕΤ ή/και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 28:00

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι εν λόγω αρχές δεν πιστοποιούν ούτε εγκρίνουν τρόφιμα.

Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ραδιοτηλεοπτικές ή διαδικτυακές προωθητικές ενέργειες (διαφημίσεις) προϊόντων καθώς και σε ενδείξεις επί της ετικέτας των τροφίμων.

Οι οποίες παραπλανητικώς και παρανόμως επικαλούνται ή υπονοούν την πιστοποίηση τροφίμων από τον ΕΦΕΤ και την EFSA.

Σημειώνεται ότι η αποστολή του ΕΦΕΤ είναι η προστασία της υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών διασφαλίζοντας με τη διενέργεια ελέγχων τη συμμόρφωση των τροφίμων που διατίθενται στην αγορά με την κείμενη ενωσιακή και εθνική νομοθεσία.

Ενώ o ρόλος της EFSA είναι η παροχή αντικειμενικών και ανεξάρτητων επιστημονικών γνωμοδοτήσεων σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, οι οποίες δεν αποτελούν νομοθετική πράξη ή είδος πιστοποίησης.

efet-1

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









ΠΗΓΗ