Τα τελευταία του καλοκαιριού φιλιά

KARAV3159-1024x768

Έρχεται του καλοκαιριού το τέλος. Ο ουρανός στο θυμίζει. Το ημερολόγιο το γράφει.
Τα θρανία καλούν τα τετράδια ν” ανοίξουν. Τα αντηλιακά δίνουν τη θέση τους σε φουλάρια. Η μουσική που ακούς αλλάζει. Η διάθεσή σου επίσης. Ο καιρός μελαγχολεί. Η πόλη γεμίζει και τα νησιά αδειάζουν. Οι σκέψεις που έκαναν διακοπές μαζί σου, έχουν πάρει της επιστροφής το δρόμο, μαζί σου πάλι. Οι χάρτες με τους καλοκαιρινούς προορισμούς διπλώνονται και μπαίνουν στο συρτάρι. Μούστος και σταφύλι, ζεστή σοκολάτα και τσάι.

Ήρθε η ώρα για τα τελευταία του καλοκαιριού φιλιά. Απαλά και τρυφερά, σαν το απογευματινό φως τώρα που φθινοπωριάζει. Άγρια και δυναμικά όπως ο αγέρας που χτυπά το πατζούρι. Απρόβλεπτα και δροσερά να θυμίζουν πρωτοβρόχια που την γη ξεδιψούν. Φιλιά αλμυρά που έχουν γεύση από θάλασσα. Φιλιά αναπάντεχα σαν τ” αστέρια που πέφτουν. Φιλιά με τη μυρωδιά μοσχολέμονου. Φιλιά αθώα, μοιάζουν με του ορίζοντα το χρώμα. Φιλιά αποχαιρετιστήρια, φιλιά τελευταία.

Άγγιξε το καλοκαίρι. Φίλησέ το. Ξανά. Μια φορά ακόμη. Πριν το χαιρετήσεις. Πριν φύγει. Με ένα ταξίδι ακόμα. Με βόλτες στην ακροθαλασσιά. Με κεφάτα χορευτικά βράδια. Με μπύρες γύρω από τη φωτιά. Με παγωτό φράουλα. Με άμμο στην τσάντα σου. Με κοχύλια στις τσέπες. Με εσένα να είσαι ακόμη στο κατάστρωμα καταστρώνοντας το μέλλον σου, βάφοντας το παρόν σου.

Σήκωσέ του το καπέλο να το δεις. Είναι ωραίο το καλοκαίρι.
Διάβασέ του το αγαπημένο σου βιβλίο. Μπορεί να το ξέρει.
Χάιδεψε τα μαλλιά του. Του αρέσει.
Τραγούδησέ του. Σίγουρα θα σου βρει τις πιο χαρούμενες μελωδίες.
Διηγήσου του τις περιπέτειές σου. Θα σ” ακούσει.
Ψιθύρισέ του τις σκέψεις σου. Θα σε καταλάβει.
Πάρε του εισιτήρια με ανοιχτή επιστροφή, γιατί ξέρεις ότι θα επιστρέψει. Πάντα επιστρέφει.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°