Το βρώμικο σχέδιο του Μαξίμου για τη Δικαιοσύνη

to-bromiko-sxedio-tou-maksimou-gia-ti-dikaiosuni

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν ένα οργανωμένο σχέδιο. Για πρώτη φορά ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, έχουν στόχους, όπλα, συγκεκριμένη κατεύθυνση και κυρίως δεν αφήνουν να περάσει ο χρόνος χωρίς αποτέλεσμα.

Δυστυχώς η αποστολή τους, το σχέδιό τους δεν αφορά την οικονομία, δεν αφορά τη χώρα. Για πρώτη φορά έχουν εκπονήσει ένα καλό σχέδιο που αφορά τη Δικαιοσύνη.

Οι κινήσεις τους γίνονται σε διπλό ταμπλό. Από τη μια η απαξίωση δικαστών που δεν είναι αρεστοί στο σύστημα της αριστεράς. Η επίθεση σε δικαστήρια που δεν βγάζουν αποφάσεις που θέλει το Μαξίμου. Ακόμη και η κατάργηση η υποβάθμιση ανώτατων δικαστηρίων όπως το ΣτΕ για το οποίο ακούγονται πολλά σε μια μεταρρύθμιση που θα προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Από την άλλη, το σχέδιο προβλέπει τον σφιχτό εναγκαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα κέντρα στο χώρο της Δικαιοσύνης που είναι φίλα προσκείμενα προς το καθεστώς. Η περίπτωση Παπαγγελλόπουλου (με τις ευλογίες των Καραμανλικών), η περίπτωση βεβαίως του Πρ. Παυλόπουλου (με την πολιτική του νεκρανάσταση) αλλά και η περίπτωση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου που έγινε προϊσταμένη της νομικής υπηρεσίας του Μαξίμου, είναι ενδεικτικές.

Το πρώτο μέρος του σχεδίου ξεδιπλώνεται με τις λογικές Πολάκη. Συνεχείς επιθέσεις σε δικαστές, απαξίωση της δουλειάς τους, αντιπαράθεση μέσω facebook. Ασφαλώς και οι κρίνοντες κρίνονται, ασφαλώς και η Δικαιοσύνη κάνει σοβαρά λάθη ή έχει «μαύρες πλευρές». Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δε διορθώνεται με την ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στην ανεξαρτησία της.

Όμως, ο λόγος είναι προφανής. Θέλουν να απαξιώσουν ένα θεσμό στα μάτια του ελληνικού λαού, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Και ταυτόχρονα θέλουν να ποδηγετήσουν τη Δικαιοσύνη διότι έρχονται πολλές δικαστικές εμπλοκές στελεχών, ίσως και του ίδιου του πρωθυπουργού. Ο εκβιασμός ή το bullying σε βάρος δικαστών έχει ως πρώτο σκοπό να τους τρομάξει και να τους αναγκάσει να λαμβάνουν αποφάσεις που βολεύουν το σύστημα. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας εξαιρετικά σοβαρό διότι η εμπιστοσύνη των πολιτών χάνεται και ένα αποκούμπι όπως η Δικαιοσύνη απαξιώνεται.

Αλλά μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση το έχει ξανακάνει. Απαξιώνει την ενημέρωση, την ποδηγετεί, επιχειρεί να την ελέγξει, επιδιώκει να κάνει… ΕΡΤ όλα τα κανάλια. Έχει προσπαθήσει να απαξιώσει τις ανεξάρτητες αρχές, έχει επιχειρήσει να ελέγξει την Τράπεζα της Ελλάδος. Όλα αυτά δείχνουν την καθεστωτική τους νοοτροπία.

Η περίπτωση του Πολάκη και των άλλων υβριστών της Δικαιοσύνης δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με τρόπο γραφικό. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία.

Όσο για τους «ελεγχόμενους» δικαστές, η υπόθεση του διορισμού της Θάνου τα λέει όλα. Έγινε σύμβουλος του Τσίπρα, θα μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου και θα περνούν από τα χέρια της σοβαρές νομικές υποθέσεις. Και μην ξεχνάμε ότι η κ. Θάνου ήταν συνδικαλίστρια και γνωρίζει τα συστήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Τώρα, τα περί αμισθί τα ακούμε βερεσέ. Το είπαν για να μην έχει πρόβλημα με την υψηλότατη σύνταξη που θα απολαμβάνει από εδώ και στο εξής.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη