Ελληνική Έκθεση… Σανού

elliniki-ekthesi-sanou

Να κάνουμε μια ρηξικέλευθη πρόταση κι ας στεναχωρηθούν τα καρντάσια στη Βόρεια Ελλάδα; Καταργήστε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σταματήστε αυτό το πανηγυράκι που δεν προσφέρει απολύτως τίποτε, αντιθέτως προσβάλλει την όμορφη συμπρωτεύουσα και τους κατοίκους της.

Κι ένας βασικός λόγος που πρέπει να καταργηθεί, πέραν του ότι έχει χάσει τη διεθνή αίγλη της είναι… οι πολιτικοί. Η ΔΕΘ θα μπορούσε να ονομαστεί κάλλιστα… ΕΕΣ, δηλαδή Ελληνική Έκθεση… Σανού. Τόσο πολύ σανό κάθε χρόνο πόσο να αντέξει ο Έλληνας; Διαχρονικά η Θεσσαλονίκη είναι η μήτρα των ψεμάτων για όλη την επόμενη χρονιά, μπορεί και τετραετία.

Για θυμηθείτε τι έχει γίνει με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του Τσίπρα; Ακόμη τον στοιχειώνει καθώς όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε αλλά η περιγραφή του και μόνο ζημίωσε τη χώρα καμιά 100αριά δις ευρώ.

Και μια και μιλάμε για τον… οχετό ψεμάτων του πρωθυπουργού μας, μήπως να θυμηθούμε ότι πέρυσι μας είχε υποσχεθεί ότι θα κλείσει τάχιστα τη δεύτερη αξιολόγηση; Έκλεισε αρχές καλοκαιριού. Μήπως ότι μας υποσχέθηκε συμφωνία – πακέτο για ελάφρυνση του χρέους; Γελάνε και τα τσιμέντα της Καγκελαρίας και του Σόιμπλε.

Δεν μας είχε υποσχεθεί ότι θα έβαζε την Ελλάδα άμεσα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, στο QE της ΕΚΤ; Ο Ντράγκι έχει σκάσει στα γέλια. Όλα όσα υποσχέθηκε ήταν πομφόλυγες του Τσίπρα που ζημίωσε τη χώρα καθώς χάθηκε ένας χρόνος κι ακόμη όλα τα θέματα παραμένουν ανοικτά.

Τι έλεγε ο Τσίπρας για τα εργασιακά πέρυσι: «Στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στη διαπραγμάτευση, έχουμε έναν ακατάβλητο σύμμαχο : το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τίποτα λιγότερο από αυτό.

Η κατοχύρωση, λοιπόν, και η εφαρμογή στην πράξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν θεμελιώδη προϋπόθεση για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη χώρα μας».

Κι όμως, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους σε μισθούς των 300 ευρώ, συλλογικές διαπραγματεύσεις δεν υπάρχουν κι ετοιμάζεται να καταργήσει και τις απεργίες.

Δεν έχει νόημα να αναλύσουμε όλη την περσινή ομιλία του Τσίπρα. Βρίθει ψεμάτων και ανακολουθίας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ένα χρόνο μετά ξαναβλέπουμε το ίδιο εργάκι. Ο Τσίπρας πάει στο γραφείο της… Νοτοπούλου για να ετοιμάσει την άνοδό του στη ΔΕΘ, ακούει τα ίδια παράπονα και τη γκρίνια από τους παραγωγικούς φορείς, υπόσχεται ότι θα τα λύσει όλα σαν Μαυρογιαλούρος και στη συνέχεια επιστρέφει στο καθημερινό, καταστροφικό έργο του.

Η ΔΕΘ, λοιπόν, στα χρόνια των μνημονίων ειδικότερα, έχει καταντήσει μια κακοστημένη παράσταση. Στα χρόνια από το 2014, όταν ο Τσίπρας ουσιαστικά κέρδισε τις εκλογές με το κάλπικο πρόγραμμά του, έχει τόση σημασία όση και το να τάζεις στο παιδάκι γλειφιτζούρι και να μην του το παίρνεις ποτέ.

Ο κόσμος περιμένει την υλοποίηση των υποσχέσεων, ο Τσίπρας συνεχίζει να λέει ψέματα και η Θεσσαλονίκη, και όλη η Ελλάδα μαζί, συνεχίζουν να έχουν για πρωθυπουργό τον Βαρόνο Μινχάουζεν.

Πρόκειται λοιπόν για μια κακοστημένη παλαιοκομματική παράσταση που δεν έχει λόγο ύπαρξης. Θα αναβαθμιστεί όταν θα ανεβαίνουν στη συμπρωτεύουσα πολιτικοί που θα λένε αυτά που εννοούν, που δεν θα κλέβουν τον ελληνικό λαό, δεν θα τον κοροϊδεύουν, θα του λένε την πραγματική κατάσταση και τι να περιμένει, θα του δίνουν όραμα κι ελπίδα.

Και ο κύριος εκπρόσωπος του παλαιοκομματισμού στην Ελλάδα, αν και μόλις 43 ετών, κύριος Τσίπρας δεν είναι ικανός να προσφέρει τίποτε από όλα αυτά.

Καταργήστε τη ΔΕΘ μέχρι να εξαφανιστούν αυτοί που την προσβάλλουν, την υποβαθμίζουν, την ευτελίζουν. Η Έκθεση δεν είναι… μπουγάτσα να την παραγεμίζει ο κάθε Τσίπρας με ψεύτικη κρέμα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη