Η υστέρηση-σοκ στα έσοδα του Κράτους.. Βρισκόμαστε λίγο πριν την μεγαλύτερη κοινωνική έκρηξη που θα έχει ζήσει η Ελλάδα

greek-riots-4-1024x688

Η υστέρηση-σοκ στα έσοδα του Κράτους προμηνύει την καταιγίδα που έρχεται. Βρισκόμαστε λίγο πριν την μεγαλύτερη κοινωνική έκρηξη που θα έχει ζήσει η Ελλάδα καθώς αυτή τη φορά δεν υπάρχει το ανάχωμα της εναλλακτικής λύσης όπως στην περίπτωση του Σύριζα.

Οι πολίτες αρνούνται να πληρώσουν άλλο το διεφθαρμένο κράτος που αποτελεί την πηγή των δεινών και την κύρια αιτία της χρεοκοπίας. Τα 700 εκατ. ευρώ της υστέρησης των εσόδων είναι η φωτογραφία της φτώχιας που ζει κάθε ελληνική οικογένεια εκεί έξω. Εκτός από εκείνες που διαπλέκονται διαχρονικά με το κράτος.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο τρομακτικό, πιο απειλητικό από την υστέρηση εσόδων για μια κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πρώτη προειδοποιητική βολή στην καρδιά του Κράτους-Κτήνους. Το ξέσπασμα της βίας είναι πλέον προ των πυλών και θα πιάσει στον ύπνο τους κυβερνώντες αλλά και την σαθρή, ανύπαρκτη, ανεκδιήγητη αντιπολίτευση.

Dinner in honour of the UN Secretary Ban Ki-Moon, at the Acropolis Museum, Athens, on June 17, 2016 / Παράθεση δείπνου στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-Moon, στο Μουσείο της Ακρόπολης, Αθήνα, στις 17 Ιουνίου, 2016

Σε ένα χρόνο από σήμερα και αφού θα έχει προηγηθεί το ξέσπασμα της λαικής οργής ο κομματικός χάρτης θα είναι αγνώριστος. Ο Σύριζα θα έχει επιστρέψει στο 5-7% και η ΝΔ θα βρίσκεται στο 14-15%.

Τα εμφανώς ξοφλημένα κόμματα θα έχουν ισοπεδωθεί μετά την λαική έκρηξη. Μόνο το βολεμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν μπορεί να αφουγκραστεί την κοινωνική έκρηξη που βρίσκεται προ των πυλών. Δεν το χωράει ο νους τους όλο αυτό το ξεβόλεμα που πρόκειται να ακολουθήσει.

Ο χειμώνας του 2017 θα ξεπεράσει σε έκρηξη βίας τον χειμώνα του 2008.

Τα σημάδια της βίας που έρχεται είναι ορατά για όσους θέλουν να τα δουν.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2017 παρουσιάζεται απόκλιση στα έσοδα του επταμήνου κατά 682 εκατ. ευρώ ενώ μόνο για τον Ιούλιο η υστέρηση ήταν της τάξης των 756 εκατ. ευρώ!

Έτσι, ενώ τα έσοδα του Ιουνίου βρίσκονταν 54 εκατ. ευρώ πάνω από το στόχο η βίαιη αντιστροφή της τάσης οδήγησε τα έσοδα 688 εκατ. ευρώ κάτω από το στόχο του Ιουλίου. Πονοκέφαλο προκαλεί κυρίως η απόκλιση 376 εκατ. ευρώ που παρουσιάζεται τον Ιούλιο από φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.

Οι κατηγορίες εσόδων όπου καταγράφηκε απώλεια έναντι του στόχου είναι οι εξής:

-Φόρος Εισοδήματος (φυσικά και νομικά πρόσωπα): -376 εκατ. ευρώ

-ΦΠΑ καπνού: -24 εκατ. ευρώ

-ΦΠΑ πετρελαιοειδών: -23 εκατ. ευρώ

-ΕΦΚ (καπνού, πετρελαίου): -96 εκατ. ευρώ

-Λοιποί άμεσοι φόροι: -86 εκατ. ευρώ

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη