Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια …

c7a67a9769ccb2bb48d41626fe88a95d_L

Εσωτερική αντιπαράθεση εντός του κυβερνητικού συνασπισμού δημιουργήθηκε για λόγους πατρίδας, θρησκείας και οικογένειας. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Νίκου Βούτση σύμφωνα με τις οποίες δεν θα πρέπει το όραμα του Έλληνα να είναι το τρίπτυχο “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Γιατί άλλο πράγμα η πατρίδα, άλλο η θρησκεία και άλλο η οικογένεια.

Άλλωστε υπάρχουν Έλληνες που έχουν πατρίδα και θρησκεία αλλά δεν έχουν οικογένεια. Και άλλοι Έλληνες που έχουν πατρίδα και οικογένεια αλλά δεν έχουν θρησκεία. Καθώς και άλλοι Έλληνες που καλύπτουν κάποιον άλλο συνδυασμό από τους πολλούς που υπάρχουν. Γιατί, σύμφωνα με τους μαθηματικούς, οκτώ είναι οι πιθανοί σχετικοί συνδυασμοί.

Αυτά τα μαθηματικά πάντως οι ακροδεξιοί και ο Πάνος Καμμένος δεν τα πολυκαταλαβαίνουν. Γιατί, σύμφωνα με τους ακροδεξιούς και τον Πάνο Καμμένο, ο συνδυασμός του σωστού Έλληνα είναι ένας και μοναχικός. Και δεν είναι άλλος από αυτόν που περιλαμβάνει ταυτόχρονα την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια.

Αλλά χωρίς χρέος.

Και αυτό το πιστεύουν από μόνοι τους, χωρίς να τους απειλήσει κανένας.

Συνεπώς Έλληνας χωρίς πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια δεν είναι Έλληνας αλλά μισός Έλληνας. Ο άλλος μισός έπεται.

Πάντως, αν το καλοσκεφτείς, χωρίς πατρίδα δεν έχεις εθνικό χρέος, χωρίς θρησκεία δεν έχεις νηστείες και χωρίς οικογένεια δεν έχεις γκρίνια.

Για να μην αδικούμε όμως τον Πάνο Καμμένο, η αλήθεια είναι ότι από τότε που έγινε κυβέρνηση κάνει φιλότιμες προσπάθειες να γίνει και άνθρωπος. Απλώς μερικές φορές δεν του βγαίνει.

Άλλωστε όταν ο Πάνος Καμμένος αναρωτιέται αν προτιμούσε τελικά τους αριστερούς ή τους δεξιούς, καταλήγει ότι αυτός απλώς το Υπουργείο Άμυνας προτιμούσε. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

Γι’ αυτό, για καλό και για κακό, την επόμενη φορά που θα δεις τον Τσίπρα και τον Καμμένο αγκαλιασμένους, πρόσεξε λίγο καλύτερα μήπως προσπαθούν να πνίξουν ο ένας τον άλλο. Γιατί ο Έλληνας, εκτός από πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια, έχει και όρια.

Και χρέη.

Τα αρχίδια του λείπουν, αλλά όσο ζει ελπίζει …

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη