ΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΘΡΥΨΑΛΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ – ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΚΑΡΤΟΣ… ΕΛΛΗΝΑΣ Ο YANNIS

andetokoumbo_giannis

Προδομένος και παγωμένος παρακολουθεί ο ελληνικός λαός το απίστευτο ξεπούλημα που μας έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Greek Freak όπως τον αποκαλούν στις ΗΠΑ. Ο νεαρός που πρόβαλε το προσωπείο του κατατρεγμένου που βίωσε απόρριψη και δυσκολίες όντως έγχρωμος σε μια χώρα λευκών που όμως δεν ξεχνάει ποτέ από που ξεκίνησε.

Προτίμησε να δώσει προτεραιότητα στα δολάρια που του έχουν απλώσει στα πόδια οι Αμερικάνοι του NBA και οι Milwakee Bucks από το υπερασπιστεί το εθνόσημο της χώρας που του άνοιξε την αγκαλιά και του έδωσε χαρτιά Έλληνα πολίτη.

Χθες Σάββατο έγινε αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν εδώ και μερικές μέρες. Η προετοιμασία της Εθνικής βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ο Αντετοκούνμπο άφαντος. Πονάει το γόνατο, έλεγε. Όμως την περασμένη εβδομάδα δεν δίστασε να μεταβεί στη Σανγκάη σε εκδήλωση περί μπάσκετ. Τα τσέπωσε από εκεί. Μπροστά στα φράγκα τι να σου κάνει ο… πόνος.

Ενδεχομένως να ήταν πιο αντρίκιο αν από τις αρχές Ιουλίου όταν συγκεντρώθηκε η Εθνική ομάδα να δήλωνε αδυναμία και όχι οι διεθνείς μας και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κ. Μίσσας να τον περιμένουν σαν την Πηνελόπη.

Αρκεί να θυμίσουμε ότι διάφορα… γατάκια όπως ο Γάλλος Τόνι Πάρκερ και ο Γερμανός Ντιρκ Νοβίτσκι με δεκαετίες στο NBA έπαιζαν στις εθνικές τους ομάδες μέχρι τα 40 τους. Κι ας είχαν γίνει ζάπλουτοι. Κι ας μην δεχόντουσαν χρήματα από τις Ομοσπονδίες των χωρών τους για να σπαταλούν το καλοκαίρι τους στην Ευρώπη. Έπαιζαν γιατί ο μεν πρώτος ήθελε να τιμήσει τον πατέρα του και ο μεν δεύτερος τη μάνα του και τη χώρα που πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Εμείς στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ προβλέπουμε ότι σε 2-3 χρόνια, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα γίνει αμερικανός πολίτης. Ούτε να μας φτύσει δεν θα θέλει. Τι να κάνει στην ψωροκώσταινα; Και το ίδιο πιστεύουμε θα κάνει και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο αδελφός του που παίζει μπάσκετ στην Ισπανία – και πλέον στον ΠΑΟ- αλλά και ο μικρότερος αδελφός της οικογένειας που ασχολείται επίσης με το άθλημα.

Ευθύνες για αυτό το φιάσκο έχει και η ΕΟΚ. Ενώ γνώριζε αυτό που όλοι βλέπαμε δεν έκανε καμία κίνηση να προστατεύσει την Εθνική μας που τώρα θα πάει ξυπόλητη στα αγκάθια απέναντι σε μεγαθήρια. Τι σημαίνει ότι η μαγνητική στο πόδι του Αντετοκούνμπο ήταν καθαρή; Και μετά τι έκανες; Γιατί δεν ανάγκασες τον αθλητή να ενσωματωθεί στην αποστολή; Γιατί άφησαν τον παίκτη να τρέχει στην άλλη άκρη του κόσμου (τη Σανγκάη) για να κάνει το κομμάτι του αντί να προπονηθεί ή έστω να απαλύνει τους φερόμενους πόνους του.

Τα μεγαλύτερα θύματα αυτού του ξεπουλήματος είναι τα χιλιάδες Ελληνάκια που έτρεχαν στα ματς επίδειξης των Adetokunbros σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στηνόντουσαν το ένα μετά τον άλλον για να φωτογραφηθούν μαζί του βαφτίζοντας τον ουσιαστικά γηγενή Έλληνα. Τώρα βλέπουν ότι το μεγάλο ίνδαλμά τους προτίμησε να πάει για μπάνια ώστε να διαφυλάξει τηγεμονικό συμβόλαιο που υπέγραψε στους Bucks παρά να ματώσει για τη χώρα που τον υποδέχτηκε και τον έκανε δικό της χωρίς να είναι.

Το ξεπούλημα αυτό τον καθιστά χειρότερο και από τον Αλβανό Οδυσσέα Τσενάι που για όσους δεν θυμούνται το 2003 είχε γίνει σταρ από τα ΜΜΕ όταν τέθηκε το ζήτημα αν πρέπει να κρατήσει τη σημαία στην παρέλαση. Τουλάχιστον αυτός το δηλώνει ξεκάθαρα. «Δεν αισθάνομαι Έλληνας», είπε όταν τον ρώτησαν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όμως παρά τον πατριωτισμό που πούλησε τα τελευταία τρία χρόνια, αποκαλύφτηκε ότι αποτελεί ένας ακόμα σκάρτος Έλληνας, στο οποίο πολλοί πίστεψαν αλλά τους πρόδωσε.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη