Φίλοι για πάντα

7513

Ποσό λυπηρό..
Πόσος χαμένος χρόνος;
Κάποτε φίλοι αγαπημένοι και τώρα ξένοι.
Τελικά πόσο δύσκολο είναι να αντέξει μια φιλία;

Μια καλή σχέση που δημιουργείται με τους καλύτερους οιωνούς γιατί μπαγιατεύει;
Μπορεί και να είναι η φύση των ανθρώπων τέτοια. Να βαριόμαστε εύκολα, γρήγορα. Όπως προστάζει άλλωστε και η εποχή, “ότι δε σε τσιτώνει, δεν έχει αξία”

Ίσως το προσωπικό συμφέρον να υπερισχύει των αγνών συναισθημάτων όταν και άμα έρθουν αυτά σε σύγκρουση. Φυσικά και ο εγωισμός έχει την τιμητική του σε τούτες τις σχέσεις ενώ δεν θα έπρεπε.

Το σίγουρο όμως είναι ότι σε μια φιλία δεν κοιτάζεις μόνο να περνάς καλά και να παίρνεις πράγματα. Δεν είναι μόνο όπου και όταν σε βολεύει. Είναι και στα δύσκολα, στα άβολα, εκεί που μπορεί μέσα σου να αντιδράς αλλά να πρέπει να αντέξεις να αντιμετωπίσεις και το ξένο από σένα.

Εκεί φίλε μου θέλει κότσια.

Θέλει να ξέρεις πρώτα απ’ όλα, πολύ καλά τον εαυτό σου και μετά να προσπαθείς να μάθεις και τον άλλον. Γιατί τελικά αυτό δεν είναι φιλία; Να μάθεις και κάτι διαφορετικό από εσένα;

Αλλιώς το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γινόμαστε τα εύκολα θύματα της ματαιοδoξίας μας και του ανικανοποίητου εγώ μας.

Η φιλία είναι ένα σπάνιο λουλούδι που θα ανθίσει όταν και οι δύο πλευρές το προσέξουν και το φροντίσουν. Όταν και οι δύο πλευρές, ξεπερνώντας τους προσωπικούς τους δαίμονες το διατηρήσουν.
Η φιλία είναι ένα τραγούδι που για να είναι εύηχο, θα πρέπει η μουσική και ο στίχος να είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Μια μελωδία που θα αντέχει στον χρόνο.

Φίλοι;
Για πάντα;

Μεγάλες κουβέντες και οι δυο…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°