Tα γραμμάτια του Κώστα Λαλιώτη

laliotistsipras16145

Μηπως η πρώην υπουργός Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων έχει σοβαρούς λόγους να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και το παλαιοΠΑΣΟΚ του Χρήστου Σπίρτζη;

Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης –παλαιός πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος του ανδρεοπαπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ και καλός φίλος του κ. Κώστα Λαλιώτη, υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για σχεδόν μία οκταετία (1993-2001)– σήμερα είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί να δημιουργήσει στον χώρο των δημοσίων έργων μία νέα διαπλοκή. Υπό αυτή την έννοια, ο νυν υπουργός Μεταφορών και Υποδομών παίζει σημαντικό ρόλο στην κυβέρνηση, όμως δεν είναι βέβαιη η δημοφιλία του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, σε μία φάση κάθετης δημοσκοπικής πτώσης του κόμματος του κ. Αλ.Τσίπρα, ο υπουργός του παλαιού ΠΑΣΟΚ μπορεί να παίξει, μέσω κ. Κ. Λαλιώτη, σημαντικό ρόλο στο «κτίσιμο» μίας γέφυρας ανάμεσα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη και μέρος του ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, ο κ. Χρ. Σπάρτης μπορεί να γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο παλαιοΠΑΣΟΚ που ήδη βρίσκεται εντός του ΣΥΡΙΖΑ και στο αντίστοιχο εκτός, στο οποίο θα προταθεί η καραμέλλα της συγκυβέρνησης μετά την «παρένθεση Μητσοτάκη», όποτε αυτή προκύψει.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που ο κ. Κ. Λαλιώτης τείνει χείρα βοηθείας στον πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ και θαυμαστή του Άρη Βελουχιώτη. Ιδού τί έγραφε σε άρθρο του στο Κουρδιστό Πορτοκάλι ο κ. Αλέξιος Κοιμήσης, στις 13 Νοεμβρίου 2016:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στο “Στίγμα” του Γιώργου Παπαχρήστου που φέρει ως υπότιτλο “…τον αρραβώνα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι τον προξένεψαν, ο Κώστας Λαλιώτης και ο Χρήστος Σπίρτζης, ένα μεσημέρι σε ένα εστιατόριο…”, το οποίο διέψευσαν “χαλαρά” το πρώην κορυφαίο στέλεχος του κόμματος Κώστας Λαλιώτης κάνοντας λόγο για ένα εστιατόριο όπου “τυχαία μπορείς να συναντήσεις και άλλες παρέες που κατά σύμπτωση μπορεί να είναι βουλευτές και υπουργοί από όλες τις παρατάξεις, δημοσιογράφοι από όλα τα Μέσα ενημέρωσης, διανοούμενοι και καλλιτέχνες” και “οργισμένα” το ΠΑΣΟΚ.

»Ναι, αλλά “όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά” λέει ο λαός και ο Γιώργος Παπαχρήστος που είναι έγκριτος δημοσιογράφος γνωρίζει όσο ελάχιστοι τα του οίκου του πρώην κραταιού ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζει επίσης πως ο Χρήστος Σπίρτζης πριν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοποιηθεί ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον χώρο του ΤΕΕ όπου είχε χρηματίσει και πρόεδρος και γνωρίζεται με τον Κώστα Λαλιώτη.

»Πώς έπεσε σε τέτοια γκάφα; Έχει τελικά παγιδευτεί και, αν ναι, ποιος τον παγίδευσε και γιατί;

»Μήπως η είδηση είναι εντέχνως διοχετευμένη; Μήπως είναι μία κίνηση “λαγού” για να μετρηθούν οι αντιδράσεις από τις δύο πλευρές εν’ όψει μίας νέας συνιστώσας της κεντροαριστεράς του ΠΑΣΟΚ;

»Τυχαία ενεπλάκη το όνομα του σπεσιαλίστα στην πολιτική επικοινωνία Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος ακούγεται ότι είναι στενός και άτυπος σύμβουλος της προέδρου του Κινήματος Φώφης Γεννηματά;

»Τέλος πάντων ποιος λέει την αλήθεια, αναρωτιέται εύλογα ο έρημος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ τού 5%, που με την ανυπαρξία και τις λάθος κινήσεις της Φώφης Γεννηματά κινδυνεύει να μην μπει και στην Βουλή.

»Ακόμα και αν η μυστική συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που διαψεύστηκε από τον φερόμενο ως διαμεσολαβητή Λαλιώτη και την πρόεδρο του Κινήματος Γεννηματά έγινε τυχαία ή επιχειρήθηκε, σε καμμία των περιπτώσεων και κανένας από το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί ότι “πέφτει τόσο χαμηλά” με μία τέτοιου είδους συμφωνία δεκανίκι. Μία συμφωνία, μάλιστα, που φαίνεται να κλειδώνει από ένα πρόσωπο που δεν έχει καμμία ανάμιξη στα Θεσμικά Όργανα του Κόμματος. Μία συμφωνία κόλαφο, που θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με αρνητικές αντιδράσεις σε πολλαπλά επίπεδα.

»Τί κι αν για κάποιους από το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Λαλιώτης είναι το “Θείο βρέφος” και το πουλέν του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου; Για τους αντιπάλους του εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ έχει πολλές φορές χαρακτηριστεί ως “ινστρούχτορας” και έχει κατηγορηθεί για “γκεμπελική προπαγάνδα” (Ριζοσπάστης, 5 Σεπτεμβρίου 2001).

»Στον Αρκάδα πολιτικό που έχει αποσυρθεί από την πολιτική από το 2003 και αποφεύγει συστηματικά την δημόσια τουλάχιστον παρέμβαση στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, έχει επιχειρηθεί και άλλες φορές να τού χρεώσουν κινήσεις στα ενδότερα του Κινήματος. Κινήσεις σχετικά με συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε, μυστικές συναντήσεις και παράλληλες σχέσεις με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος με κοινό όραμα την Κεντροαριστερά.

»“Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια” λένε στο χωριό μου. Και η στάση του ΠΑΣΟΚ και των βουλευτών του στα όσα θέλει να περάσει από το Κοινοβούλιο η κυβέρνηση θα δώσει σύντομα την απάντηση στο ερώτημα αν το Κίνημα θα πέσει στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ. Γιατί εκεί φτάσαμε. Να αλληθωρίζουμε μία Αριστερά και μία Δεξιά… Σήκω Ανδρέα να τους δεις!»

Αυτά τα εξόχως επίκαιρα έγραφε στο ΚΠ ο κ. Αλέξιος Κοιμήσης πριν 9 μήνες και σήμερα οι εξελίξεις τον επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο κ. Κώστας Λαλιώτης –που έχει γραμμάτια με το παλαιοΠΑΣΟΚ– σπεύδει να το στηρίξει μπας και γίνει καμμιά στραβή και μέσα από την εκλογική διαδικασία οι σοσιαλδημοκράτες του πάλαι ποτε «Κινήματος» πάρουν την εξουσία. Αν αυτό συμβεί, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι μία συγκυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και φιλοευρωπαϊκού ΠΑΣΟΚ θα μείνει για πολλά χρόνια στην εξουσία, ακόμα και αν ο κ. Τσίπρας κάψει την Αθήνα.

ΥΓ) Επιφυλάσσομαι να απαντήσω στον κ. Κ. Λαλιώτη για τις απίθανες ανακρίβειες που παραθέτει στο άρθρο του στον ιστότοπο The Caller

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη