Άσε μας ρε Αλέξη.. ο μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης να κάνει διακοπές στη Λούτσα..και εγω στην πο@τσα..

τσιπρας-εκλογεσ-600x276

Έχουμε ακούσει τη φράση αυτή πολλές φορές. Την επανέλαβε και χθες ο Τσίπρας στα εγκαίνια της Ιόνιας οδού η οποία μπορεί να εγκαινιαστεί δύο – τρεις φορές ακόμη. Η φράση είναι «δίκαιη ανάπτυξη» και προφανώς του την έχουν πει του πρωθυπουργού και την επαναλαμβάνει συνεχώς.

Πιθανότατα να μην έχει ιδέα για τι μιλά, να μην καταλαβαίνει ούτε κι ο ίδιος τι σημαίνει «δίκαιη ανάπτυξη» ή στο θολωμένο του μυαλό να πιστεύει ότι πρόκειται για κάποιο σοσιαλιστικό μοντέλο ανάπτυξης μιας χώρας.

Προφανώς να εκτιμά ότι θα ξεγελάσει τους χαχόλους μιλώντας για ολιγάρχες, κεφάλαιο, κέρδος, αναδιανομή και άλλες τέτοιες χιλιοπαιγμένες ατάκες που είχε μάθει στο… Πανεπιστήμιο Εξαρχείων και περιχώρων.

Και πάνω σ’ αυτό το μοτίβο θα πάμε σε εκλογές. Από τη μια η Αριστερά που σκέφτεται μόνο το καλό του πολίτη κι από την άλλη η κακή Δεξιά που είναι διαπλεκόμενη, εκπρόσωπος του κεφαλαίου και νεοφιλελέ.

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι έχουμε δύο αριστερά μνημόνια και πάμε για τρίτο. Ότι ο δεξιός ΕΝΦΙΑ δεν έχει καταργηθεί και μας έρχεται ο αριστερός. Επίσης, ότι οι φόροι που τσακίζουν την Ελλάδα δεν είναι δεξιοί αλλά αριστεροί και ούτω κάθε εξής.

Έτσι, προχθές στην Apivita είπε την απίστευτη ατάκα, δείγμα ενός οικονομικά αγράμματου κι όχι απλά ημιμαθούς πολιτικού που είναι πρωθυπουργός μιας χώρας που χρειάζεται λεφτά, επενδύσεις, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας.

«Η Apivita κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά διότι ακολούθησε μια πορεία στην οποία η κερδοφορία δεν αποτελεί αυτοσκοπό».

Το πιάσατε το υπονοούμενο. Η ελληνική εταιρεία μεγαλούργησε γιατί, κατά τον Τσίπρα, οι ιδιοκτήτες τους δεν ήθελαν το κέρδος, δεν ήταν γι’ αυτούς αυτοσκοπός. Προφανώς πρώτος στόχος τους ήταν να κάνουν πλούσιους κάποιους άλλους, να έχουν ισολογισμούς ίσα βάρκα ίσα νερά ή και να μπαίνουν μέσα. Κι έτσι… μεγαλούργησαν.

Δεν θα αναφερθούμε στα οικονομικά αποτελέσματα μιας εταιρείας πράγματι αξιόλογης αλλά με σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Προβλήματα που τα δημιούργησαν οι παλικαριές του Τσίπρα και του Βαρουφάκη και τα capital controls. Αποτέλεσμα; Να πουλήσει στους Ισπανούς για να διασωθεί. Αυτά, όμως, δεν είναι αριστερά πράγματα, είναι για τους κακούς δεξιούς.

Προφανώς, αν μια ελληνική εταιρεία δεν είχε τραπεζικούς περιορισμούς, δεν είχε υπέρογκη φορολογία και είχε τη στήριξη της κυβέρνησης, να είχε και μεγάλο κέρδος. Όμως, αυτό είναι κακό για τον Τσίπρα. Προέχει η δίκαιη ανάπτυξη, στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια καινοφανής άποψη, δείγμα της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα. Να ανέχεται για ηγέτη της έναν άνθρωπο που αγνοεί τα βασικά οικονομικά σε μια κοινωνία που είναι έτσι όπως είναι. Αν ο Τσίπρας και η παρέα του πιστεύει στο σοσιαλιστικό μοντέλο ας το εφαρμόσει, αλλά να ξεκινήσει από τον ίδιο. Ο πρωθυπουργός να μοιράσει στους φτωχούς το μισθό του, να στείλει τα παιδιά του στο Δημόσιο. Ο Καμμένος να χαρίσει την τεράστια περιουσία του στους άστεγους και να μην μένει στη βίλα της Γλυφάδας αλλά σε δυαράκι του κέντρου.

Και ο μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης να κάνει διακοπές στη Λούτσα προσφέροντας σε εμάς το εξοχικό της Αίγινας.

Όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα, μακάρι να δουλεύαμε όλοι και να μοιραζόμαστε το κέρδος όλοι. Μακάρι να μην υπήρχε κέρδος γιατί όλοι θα ζούσαν σε έναν κόσμο χωρίς ανισότητες. Όλα αυτά, ωστόσο, είναι ουτοπία, τώρα ζούμε στην πραγματικότητα όπως αυτή έχει διαμορφωθεί. Και η πραγματικότητα λέει ότι δεν έχουμε σταλινικό μοντέλο, ο Μαρξ είναι ο Γκαούτσο κι όχι ο Καρλ που έχει επικρατήσει.

Ο αμόρφωτος πρωθυπουργός που οι μόνες του γνώσεις είναι στις αριστερές «γιάφκες» που διάβαζαν το Κεφάλαιο και τραγουδούσαν την Σοσιαλιστική Διεθνή πιστεύει ότι το κέρδος είναι ο δαίμονας. Κι αντί να κάνει τα πάντα για να έχει η εταιρεία κέρδος, να δίνει καλύτερους μισθούς, να δίνει εισφορές, να πληρώνει τους φόρους και να προσφέρει συνολικά στην οικονομία τι μας λέει: «Μην έχετε το κέρδος ως αυτοσκοπό».

Άσε μας ρε Αλέξη. Σε βαρεθήκαμε με τις σοσιαλιστικές μπαρούφες τις οποίες κι ο ίδιος δεν πιστεύεις απλά γιατί απολαμβάνεις τα αγαθά του καπιταλισμού, και μάλιστα με χρυσά κουτάλια.

Και ύστερα περιμένουμε να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Περιμένουμε να ξεκινήσει το Ελληνικό, οι Σκουριές, μεγάλα έργα real estate, είσοδος ξένων στην ενέργεια, τις μεταφορές, τον τουρισμό. Είμαστε τόσο αστεία χώρα…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη