ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΩΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ» ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ…. (ΒΙΝΤΕΟ)

21d322328134e784ae68215718645263_L

Ζει η πλειοψηφία των Αμερικανών σε παραγκουπόλεις;

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για άλλη μία φορά αναφορικά με τις κατοικίες στις οποίες επιλέγουν να ζήσουν οι Αμερικάνοι, ιδιαίτερα οι άνθρωποι της υπαίθρου.

Το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Harvey από το Τέξας και το επικείμενο πέρασμα της Ίρμα στην Φλόριντα, επανέφεραν στην επιφάνεια ένα ζήτημα το οποίο παραμένει για πολλούς άγνωστο.

Πρόκειται για τα ξύλινα σπίτια ή αλλιώς «τραπουλόχαρτα» στα οποία μένει η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικάνων. Ξεκάθαρος λόγος που να εξηγεί επακριβώς γιατί οι Αμερικάνοι επιλέγουν ακόμη και σε πληγείσες από ακραία καιρικά φαινόμενα περιοχές να χτίζουν ξύλινες κατασκευές δεν υπάρχει.

Η πραγματικότητα διαφέρει αρκετά από την…αφθονία ξύλου στην αμερικανική ύπαιθρο και την διαφορά κουλτούρας σε σχέση με τους Ευρωπαίους.

Ο κύριος λόγος είναι καθαρά οικονομικός και τον παραδέχονται όλοι. Τα ξύλινα σπίτια είναι κατά πολύ φθηνότερα από τα σπίτια που χτίζονται με τσιμέντο και τούβλα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες έχουν την επιλογή να αφήσουν ανασφάλιστες τις οικίες τους, ακριβώς επειδή ισοπεδώνονται εύκολα!

Αυτά συμβαίνουν στην χώρα που γέννησε το «αμερικανικό όνειρο», εδώ και πολλές δεκαετίες, με τις οικίες των Αμερικανών να είναι μεν μεγάλες, αλλά εξαιρετικά ευάλωτες.

Για αυτό και κάθε χρόνο έχουμε ανάλογες εικόνες στην αμερικανική ύπαιθρο:

Ανάλογες εικόνες εντοπίζονται ακόμη και σε πιο…πλούσιες περιοχές όπως είναι το Μαϊάμι, όπου η πλειοψηφία των σπιτιών είναι φτιαγμένα αποκλειστικά από ξύλο.

Ο οικονομικός και παράλληλα δήθεν άνετος τρόπος για να χτίσει ένας Αμερικανός ξύλινο σπίτι είναι ευρέως διαδεδομένος στις ΗΠΑ και διαφημίζεται συνεχώς:

Ωστόσο σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών ή ακόμη και τεχνητών καταστροφών, οι αμερικανικές πόλεις θα μετατραπούν ακαριαία σε ακατοίκητες παραγκουπόλεις.

πηγη
πηγή: el.gr