Γιατί το Μαξίμου μπλοκάρει την άσκηση κακουργηματικών διώξεων σε φοροφυγάδες – στοιχηματζήδες

mayro-xrima-696x465

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με τον ποταμό του μαύρου και αφορολόγητου χρήματος που έχουν ενθυλακώσει οι ιδιοκτήτες ημιπαράνομων στοιχηματικών εταιρειών του διαδικτύου – γνωστοί διαπλεκόμενοι Νταβατζήδες που ερωτοτροπούν με το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως πρώτος αποκάλυψε εδώ και μήνες ο Lykavitos.gr, η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένοι αδιάφθοροι δικαστικοί λειτουργοί προχώρησαν σε βάθος την έρευνα για το μαύρο και αφορολόγητο χρήμα στοιχηματζήδων, και έχουν αποφασίσει να ασκήσουν κακουργηματικές διώξεις για φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, κατά πασίγνωστων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται εντόνως και στα ΜΜΕ.

Και ενώ όμως συμβαίνει αυτό, λες και υπάρχει κάποιο «αόρατο χέρι» από «πολύ ψηλά», που μπλοκάρει την εξέλιξη αυτή.

Παράγοντες που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αποκαλύπτουν στον Lykavitos.gr, πως δεν έχουν ασκηθεί (ακόμη) οι προαναγγελθείσες κακουργηματικές διώξεις αφού το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου πιέζει την Δικαιοσύνη να μην προχωρήσει.

Μάλιστα η πίεση αυτή συνδυάζεται από τους ίδιους παράγοντες και από την απόπειρα του Καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ να αλώσει ολοκληρωτικά τα Μέσα Ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας τους συγκεκριμένους φοροφυγάδες – Νταβατζήδες ως αιχμή του δόρατος για την εξαγορά και λειτουργία εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών.

Το όλο σκηνικό όπως μαθαίνουμε παρακολουθεί στενά η ΝΔ και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν αποκλείεται να υπάρξει και αντίδραση από την Πειραιώς.

Δείτε τι αποκάλυψε για το θέμα ο Κυριάκος Θωμαϊδης στην προχθεσινή «Δίκη της Δευτέρας»
Εντόπισαν φοροδιαφυγή-μαμούθ στο στοίχημα και καθυστερούν ενάμιση χρόνο το πόρισμα!

Νέα συνταρακτικά στοιχεία της δικαστικής έρευνας για τον αθλητικό στοιχηματισμό στην Ελλάδα αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ».

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Δεκέμβριο του 2015, προσπαθώντας να ανιχνεύσει στοιχεία εξαπάτησης του ελληνικού Δημοσίου. Στο στόχαστρο στοιχηματικές εταιρείες, που έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας στη χώρα μας και είτε λειτουργούν παράνομα είτε δεν αποδίδουν τους αναλογούντες φόρους στο κράτος, κλέβοντας χρήματα του ελληνικού Δημοσίου.

Διερευνώνται σοβαρά κακουργήματα, μεταξύ των οποίων απάτη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδής αναφορά στην Αρχή, φοροδιαφυγή, μη καταβολή ΦΠΑ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που επισύρουν προφυλάκιση, καθώς και πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη από μηνυτήρια αναφορά, που περιέχει συγκλονιστικά στοιχεία για το πως λειτουργούν οι στοιχηματικές εταιρείες. Στο έγγραφο περιγράφεται με ακρίβεια, πως οι στοιχηματικές εταιρείες χρησιμοποιούν ως κέλυφος άλλες εταιρείες, που εδρεύουν μέχρι και στο Κουρασάο της Καραϊβικής, ενώ φοροδιαφεύγουν χρησιμοποιώντας server στη Μάλτα, καθώς δεν υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ούτε αποδίδουν ΦΠΑ!

Ο τζίρος των στοιχηματικών εταιρειών φέρεται να ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, από τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις προκύπτει ότι, μία από τις εταιρείες, που διερευνώνται, με έδρα τη Μάλτα, εμφανίζει μικτά έσοδα από την παροχή υπηρεσιών στοιχήματος και τυχερών παιγνίων, που -για το 2013- ανήλθαν στο αστρονομικό ποσόν των 228.349.069 ευρώ!

Πρόσφατα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε δημοσίως για φοροδιαφυγή 6 δισεκατομμυρίων από τις στοιχηματικές εταιρείες.

Στην έρευνα για τον παράνομο στοιχηματισμό εμπλέκεται μεταξύ άλλων μεγάλη εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια και ιδιοκτήτες της φέρονται:

– Η σύζυγος πρώην μεγαλοεκδότη και γιου μεγαλοεργολάβου.

– Ιδιοκτήτης ιστοσελίδων και ραδιοφωνικού σταθμού, που προορίζεται για διαχειριστής μιντιακού συγκροτήματος, που πρόσκειται στον φιλοκυβερνητικό χώρο.

– Πρώην γενικός διευθυντής άλλης μεγάλης στοιχηματικής εταιρίας με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο, ο οποίος υπήρξε μεγαλοστέλεχος της οργανωτικής επιτροπής του «Αθήνα 2004».

– Πρόεδρος εταιρίας διαφημιστικών δικαιωμάτων, η οποία ενεπλάκη σε πρόσφατο σκάνδαλο της ΕΠΟ, που εκκρεμεί στην Εισαγγελία Αθήνας.

Δυο εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος ξεκίνησαν το 2015 την έρευνα των υποθέσεων σε βάρος των εταιριών στοιχηματισμού. Ηταν η τότε οικονομική εισαγγελέας και νυν επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ο επίκουρος εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης.

Το εντυπωσιακό είναι και οι δυο δικογραφίες είχαν κλαπεί σε διάρρηξη που έγινε στην ΑΑΔΕ (πρώην ΣΔΟΕ).

Ωστόσο, η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος φρόντισε να ανασυσταθούν τα στοιχεία.

Οι δυο δικογραφίες εκκρεμούν στην ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), που είναι αρμόδια για την έρευνα. Σχεδόν δυο χρόνια μετα, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχει γίνει το πόρισμα από τους υπευθύνους της ΑΑΔΕ, που ψάχνουν τη συναλλακτική δραστηριότητα των εταιριών στο εξωτερικό.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη

(πηγή: ΣΚΑΙ)