Δεν θέλω να είμαι ελεύθερος.. θέλω να είμαι δούλος

tsipras

«Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Τσίπρας έχει λάβει πρωτοφανή υποστήριξη από συναδέλφους του ηγέτες της ΕΕ. Οι τελευταίοι γνωρίζουν ότι μόνο ένας αριστερός θα μπορούσε να περάσει την εξοντωτική λιτότητα που ζητήθηκε από τους Έλληνες και τώρα είναι απελπισμένοι να αποδείξουν ότι, πέρα από την αδυσώπητη παρακμή, η Ευρώπη επιστρέφει – με το πιο αδύναμο μέλος της ακόμα στις τάξεις της».

Αυτό γράφει με δηκτικό τρόπο η βρετανική εφημερίδα Guardian περιγράφοντας ουσιαστικά την αιτία για την οποία ο Τσίπρας δεν έχει ακόμη πέσει. Διότι αν ήθελαν οι ξένοι να τον ρίξουν θα το είχαν κάνει πολύ νωρίτερα.

Είναι αυτό που γράφουμε ουκ ολίγες φορές: Ότι ο Τσίπρας είναι το «γιουσουφάκι» των δανειστών. Υπάκουος, πρόθυμος και κυρίως αδύναμος να φτιάξει μια εθνική ατζέντα κι όχι να του την επιβάλουν οι δανειστές.

Είναι ένας… αριστερός που έκανε τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα που μπορούσε να κάνει και που συνεχίζει να πουλάει φούμαρα στους χαχόλους ότι μπορεί και διαπραγματεύεται, ότι αντιστέκεται.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα: «Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι τόσο ευοίωνη, όπως μαρτυρά η βελτίωση κάποιων οικονομικών δεικτών. Ίσως φαίνεται ότι τώρα η οικονομία στην Ελλάδα είναι στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών, καθώς τα εργοστάσια επεκτείνουν την παραγωγή και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δουλειά. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι η χώρα έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, που είδε να χάνει του 25% του ΑΕΠ της. Περισσότερο από το 1/5 των Ελλήνων σε εργασιακή ηλικία και το 45% των νέων είναι εκτός αγοράς εργασίας. Και παρά τις ελπίδες ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ της λιτότητας, η πραγματική ανάκαμψη φαίνεται να παραμένει ασαφής». Και συνεχίζει:«Παρά τα σημάδια ανάπτυξης, καθώς η Ελλάδα είχε επί δύο συνεχή τρίμηνα ανάπτυξη 0,7% φέτος για πρώτη φορά από το 2006 και έκανε μια επιτυχημένη δοκιμαστική επιστροφή στις αγορές, οι ξένες επενδύσεις ταλανίζονται από τη γραφειοκρατία και την αντίσταση που βρίσκουν από πολιτικές αποφάσεις. Πάντως, τα καλά νέα για πολλούς είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι πλέον πιο πραγματιστής, αφού αποδέχεται περισσότερο τις πολιτικές ενίσχυσης της ελεύθερης αγοράς, ανακοινώνοντας ότι θα εποπτεύει ο ίδιος προσωπικά το ταμείο ξένων επενδύσεων καθώς είναι το κλειδί για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Όντως, ο Τσίπρας είναι πιο πραγματιστής, δηλαδή πιο… κωλοτούμπας. Μπορεί όμως να εποπτεύσει πραγματικά την επιστροφή στην ανάπτυξη και την έκρηξη των επενδύσεων; Μπορεί να κάνει δική του μια ατζέντα που λέει ότι θα έρθει το… ξένο κεφάλαιο να επενδύσει στην Ελλάδα, όταν όλα τα νεανικά του χρόνια διδασκόταν ότι η επιχειρηματικότητα είναι έγκλημα;

Ουσιαστικά ο Τσίπρας έχει κλέψει την οικονομική ατζέντα των φιλελεύθερων κομμάτων. Την έχει «ξεπατικώσει» κάνοντας ευτυχισμένους τους δανειστές που βλέπουν ότι μπορούν να περάσουν τα χειρότερα μέτρα χωρίς καμιά αντίσταση. Για σκεφτείτε μόνο τι θα γινόταν αν η πετρελαιοκηλίδα ήταν… αλλου χρώματος. Θα καταγγέλλονταν τα εφοπλιστικά συμφέροντα, θα άνοιγαν οι φάκελοι του λαθρεμπορίου καυσίμων, θα κρεμούσαν στα μανταλάκια αθώους κι ενόχους.

Ο Τσίπρας έχει κλέψει την ατζέντα για επενδύσεις και ανάπτυξη αλλά δεν μπορεί να την υιοθετήσει, επομένως και να την υπηρετήσει. Όχι μόνο γιατί και ο ίδιος δεν είναι ικανός να το κάνει αλλά και γιατί οι συνεργάτες του είναι στενόμυαλοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα. Και θα σκύψουν ακόμη περισσότερο το κεφάλι προκειμένου να την κρατήσουν όσο μπορούν.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη