ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΑΙ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ- ΟΛΕΘΡΟΣ)

ΕΚΤΑΚΤΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1-600x275

Άμεση αντίδραση της Μόσχας στο «κυοφορούμενο σενάριο» της κυβέρνησης Τραμπ στην Κορεατική χερσόνησο με την αποστολή πυραύλων THAAD ,ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου, πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων με βαλλιστικούς πυραύλους, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Έντεκα συντάγματα κινητών συστημάτων ρωσικών πυραύλων Topol, Topol-M και Yars ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά άσκηση σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας που εκτείνονται από το Τβερ μέχρι στην ρωσική Άπω Ανατολή και το Ιρκούτσκ ( σε απόσταση ασφαλείας από την Κορεατική χερσόνησο) , ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας σήμερα Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Pentapostagma.gr και τον Γ.Μοτσάκο, πάνω από 2.000 Ρώσοι στρατιώτες λαμβάνουν μέρος στην Μογγολία με χερσαίες δυνάμεις της χώρας . «Οι κινητές συστοιχίες πυραύλων είναι οπλισμένες με βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους Topol, Topol-M και Yars και κινούνται σε αποστολές περιπολίας σε περιοχές από Τβερ μέχρι το μακρινό Ιρκούτσκ. Το ένα τρίτο από αυτές τις δυνάμεις διεξάγει εντατικές ασκήσεις … σε 20 περιφέρειες της χώρας», αναφέρει το ρωσικό δελτίο ειδήσεων . «Το προσωπικό πραγματοποιεί μέτρα συναγερμού, ελιγμούς και αποστολές σε άγνωστο έδαφος. Οι διοικητές των μονάδων ενημερώνονται για τα δρομολόγια την τελευταία στιγμή. Οι διοικήσεις των μονάδων έχουν προνοήσει να προσομοιώσουν τις δυνάμεις του εχθρού, εξερευνώντας την περιοχή εκ των προτέρων και καταρτίζοντας σχέδιο αποφυγής ενεδρών, αλλά και με την επισήμανση των πιθανών διαδρομών της υποχώρησης , θέτοντας έτσι επιπλέον εμπόδια στις κινητές συστοιχίες», καταλήγει ο ρωσικός τύπος . Περίπου 400 μεγάλα οχήματα συμμετάσχουν στην άσκηση.

Σε γενικές γραμμές, η Στρατηγική Δύναμη Πυραύλων θα πραγματοποιήσει φέτος 150 γενικές και ειδικές ασκήσεις , ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. Η ουσία όμως των ρωσικών κινήσεων στην Κορεατική κρίση αντανακλώνται σαφώς στις δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού άμυνας για την συγκέντρωση αμερικανικών πυραύλων στην Ν.Κορέα. «Οποιαδήποτε άστοχη κίνηση απέναντι στη Βόρεια Κορέα μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση», προειδοποίησε ο υφυπουργός της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ επαναλαμβάνοντας τη θέση της Μόσχας ότι μόνο διπλωματικά μέσα μπορούν να οδηγήσουν στη διευθέτηση της κρίσης. Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, στην Κίνα, ο υφυπουργός είπε χαρακτηριστικά: Εκείνοι που είναι ισχυρότεροι και εξυπνότεροι θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Οποιαδήποτε αδέξια κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη. Η Μόσχα θα αντιδράσει στην επέκταση και ενίσχυση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος Thaad στη Νότια Κορέα, πρόσθεσε, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Αναπόφευκτα θα τεθεί θέμα δικής μας αντίδρασης, σχετικά με τις στρατιωτικές ισορροπίες», σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος. Αναφερόμενος στα διπλωματικά μέτρα της Ουάσινγκτον απέναντι στα ρωσικά προξενεία στις ΗΠΑ, ο Σεργκέι Ριαμπκόφ έκανε λόγο για «κρατικό χουλιγκανισμό». Υπενθυμίζουμε ότι στην Νότια Κορέα, βρίσκονται 28.500 Αμερικανοί στρατιώτες, ενώ η χώρα απαγορεύεται να αναπτύξει στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα βάσει της συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε με τις ΗΠΑ παλαιότερα. Ωστόσο η πυρηνική απειλή είναι πιο έντονη από ποτέ και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κρίση αν δεν κλείσει άμεσα απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη.

Την αυστηρή προειδοποίηση πώς η κρίση στην κορεατική χερσόνησο μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του πλανήτη και να προκαλέσει χιλιάδες ανθρώπινες απώλειες, εξέφρασε πριν από λίγη ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από την Κίνα, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των BRICS. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι τα παραδείγματα του Ιράκ και της Λιβύης έπεισαν την ηγεσία της Βορείου Κορέας ότι μόνο τα πυρηνικά μπορούν να την προστατεύσουν. «κατά συνέπεια ούτε οι κυρώσεις μπορούν να την κάμψουν», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος. Κατέληξε λέγοντας πώς η στρατιωτική υστερία που αναπτύσσεται γύρω από την Βόρεια Κορέα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του πλανήτη, προφανώς εννοώντας τις ΗΠΑ και βεβαίως το ξέσπασα ενός πυρηνικού πολέμου. Η Πιονγκγιανγκ έχει αποδείξει πώς έχει πλέον πυρηνικά και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ.

Το γεγονός επίσης ότι ο Β. Πούτιν έστειλε το μήνυμα αυτό στην Ουάσιγκτον κυρίως, και μετά στους Συμμάχους της από την Κίνα έχει και αυτό μεγάλη σημασία. Μόσχα και Πεκίνο βρίσκονται στην ίδια γραμμή και πιστεύουν πώς το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με τα διπλωματικά μέσα και όχι με πολεμικές ιαχές, όπως κάνει τελευταία ο Ντόναλντ Τράμπ μάλλον προκαλώντας τον Κιμ Γιονγκ Ουν να συνεχίζει τις πυρηνικές δοκιμές και να κάνει το κόσμο να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Βόρεια Κορέα με κομμένη την ανάσα. Ρωσία και Κίνα πιστεύουν επίσης πώς αν η Βόρεια Κορέα μπει στο στόχαστρο της Δύσης για τα πυρηνικά της και ξεκινήσει μία διαδικασία κυρώσεων τότε αυτές θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες, όπως το Ιράν και θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου. Φροντίζουν λοιπόν να είναι το αντίβαρο στην κρίση χωρίς βεβαίως να υποστηρίζουν ανοιχτά το Κιμ Γιόνγκ Ουν. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε επικρίνει την επικίνδυνη αμερικανική στάση και πριν από μερικές ημέρες, καλώντας σε αυτοσυγκράτηση και διάλογο προκειμένου, όπως τόνισε, να αποφευχθεί «μια ευρεία σύγκρουση» στη χερσόνησο.

«Τα προβλήματα της περιοχής δεν θα πρέπει να διευθετηθούν παρά μέσω του άμεσου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, χωρίς κανέναν όρο», ανέφερε τότε ο Πούτιν σε ανακοίνωσή του πριν την σύνοδο των BRICS από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.

«Οι προκλήσεις, η πίεση και η στρατιωτική και προσβλητική ρητορική αποτελούν αδιέξοδο», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η ελπίδα πως «μόνο η άσκηση πίεσης θα σταματήσει το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ είναι μάταιη και λανθασμένη». Στην πόλη Σιαμέν της Κίνας βρίσκονται οι αρχηγοί κρατών της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής. Τους ηγέτες των BRICS πλαισιώνουν ως παρατηρήτριες χώρες η Ταϊλάνδη, το Μεξικό, η Αίγυπτος, η Γουινέα και το Τατζικιστάν, προκειμένου οι αξιωματούχοι να συζητήσουν ένα σχέδιο “BRICS Plus” για μια ενδεχόμενη επέκταση της ένωσης σε νέα μέλη.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη