Εξευτελισμός… Αχτσιόγλου

ekseutelismos-axtsioglou_1

Η λέξη ξεφτίλα απέκτησε έναν ακόμη εκπρόσωπό της. Την Έφη Αχτσιόγλου, το κοριτσάκι που… περιέργως έγινε διευθύντρια στο γραφείο του Κατρούγκαλου και ακόμη πιο περίεργα έγινε υπουργός Εργασίας κι έμπιστη του Αλέξη της.

Μετά από όσα έγιναν με το δήθεν φιλεργατικό νομοσχέδιο του υπουργείου, πράγματι η ξεφτίλα είναι σε όλο της το μεγαλείο.

Αρχικά, τις τελευταίες ημέρες διακινήθηκε από το Μαξίμου, και προφανώς και από την Αχτσιόγλου, μια φήμη ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί μισθούς και αποζημιώσεις θα μπορούν να τα διεκδικήσουν από την προσωπική περιουσία του μεγαλομετόχου. Εντυπωσιακή για να είναι αληθινή μια τέτοια διάταξη, ειδικά σε μια περίοδο όπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση. Βεβαίως, υπήρχε ο αντίλογος ότι παραβιάζεται έτσι η νομοθεσία για τις ανώνυμες εταιρείες και το ποια είναι η ευθύνη των μετόχων, όμως, όταν όλα τα λαμόγια χρεοκοπούν τις εταιρείες τους σκόπιμα, διατάξεις όπως η παραπάνω θα έβαζε φρένο στην ασυδοσία.

Αλλά είπαμε, πολύ καλή για να είναι αληθινή. Ήταν μια «φούσκα» της κυβέρνησης για να δείξει πόσο φιλεργατικό προφίλ έχει, αφού τελικά καμιά τέτοια διάταξη δεν υπήρχε.

Και ο χαμός έγινε στη Βουλή όταν ένα ακόμη άρθρο, το 45, που ήταν επίσης φιλεργατικό, αποσύρθηκε ξαφνικά από το κοριτσάκι που το παίζει υπουργός και στηρίζεται σε πολύ υψηλές πλάτες.

Η Αχτσιόγλου απέσυρε το άρθρο που προέβλεπε πως ουσιώδεις μεταβολές των εργασιακών σχέσεων σε μια επιχείρηση χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων είναι άκυρες, καθώς επίσης και απόσπασμα υπουργικής τροπολογίας που καθόριζε την έννοια του δόλου για τους εργοδότες σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων.Αν δηλαδή χρωστούσε ο εργοδότης αυτό θα σήμαινε μεταβολή της εργασιακής σχέσης που είχε με τον εργαζόμενο ο οποίος είχε μια ασπίδα προστασίας.
Η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε πως η απόσυρση κρίθηκε αναγκαία, γιατί «υπάρχει απροσδιοριστία στην ουσιώδη μεταβολή, θα πρέπει να φέρουμε άρθρο πιο καλά ορισμένο».

Η αλήθεια είναι ότι ίσχυε αυτό που ήταν απλά φήμη από την ημέρα που συναντήθηκε ο Ευκλείδης με τους δανειστές. Η τρόικα απαίτησε να αλλάξουν βασικά σημεία του νομοσχεδίου. Κι ενώ έγινε αυτό ο Τσακαλώτος βγήκε παίζοντάς το κοκοράκι και είπε ότι «δεν μου ζήτησαν τίποτε οι δανειστές, δεν θα αλλάξουμε το νομοσχέδιο».

Ψέμα, έκαναν τεράστια κωλοτούμπα, έπεσαν στα τέσσερα και απέσυραν κακήν κακώς τη μία και μοναδική καλή διάταξη.

«Τι συνέβη με την σημερινή δραστηριότητα και την απόσυρση διατάξεων; Φέρνετε τροπολογία για να την αποσύρετε λίγες ώρες μετά;» σχολίασε ο κ. Νίκος Δένδιας. Ακολούθως ο κ. Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε: «Η υπουργός Εργασίας υπέπεσε σε ολίσθημα. Αυτά που κατέθεσε δεν είναι νομοτεχνικές αλλαγές. Είναι αλλαγή ουσίας. Αφαιρέσατε άρθρο στο οποίο είχατε επενδύσει την επικοινωνιακή σας τακτική. Αποσύρατε το άρθρο για την διαβούλευση που είχατε κάνει σημαία»,

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: «Εδώ δεν είμαστε; Σας καλέσαμε χθες να μας πείτε αν έχετε έγκριση των δανειστών και αν θα κάνετε αλλαγές. Δεν απαντήσατε και έρχεστε σήμερα στα πονηρά και κάνατε την αλλαγή. Ντροπή σας. Είστε θρασείς να πιστεύετε ότι είστε για να μας κοροϊδεύετε, δεν είστε καν μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας. Είστε εσμός ψευτών και έχετε το θράσος να μας κάνετε παραινέσεις για ειλικρίνεια».
«Αντιπαρέρχομαι τους χαρακτηρισμούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τους ανέχομαι».

Ποια είσαι κυρά μου που αντιπαρέρχεσαι τους χαρακτηρισμούς. Και λίγα σου είπαν.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη