Η πρώτη μου φορά σε ομαδικό όργιo

na-kopei-suriza-i-stoiximatzidiki-diaploki

Πριν από μερικές ημέρες σας είχαμε προϊδεάσει για σκάνδαλα διαφθοράς που θα βγουν στο φως τους επόμενους μήνες και που θα αγγίζουν την κυβέρνηση.

Υπάρχει, ωστόσο, και μια σχετικά παλιά υπόθεση που έχει κάπου σκαλώσει και που αν «σκάσει» μπορεί να τινάξει πολύ κόσμο στον αέρα. Μιλάμε για τους τζίρους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από στοιχηματζήδικες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, άλλες λειτουργώντας ημιπαράνομα κι άλλες με προσωρινές άδειες αλλά με πλήρη απουσία ελέγχου. Όσες προσπάθειες έγιναν για να ελεγχθούν και να πληρώνονται οι ανάλογοι φόροι έχουν πέσει στο κενό.

Και η πλάκα είναι ότι όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες στοιχηματικών εταιρειών του διαδικτύου πλουτίζουν σε βάρος του ΟΠΑΠ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεγάλη έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει δικαστές έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, υπάρχει μια ογκώδης δικογραφία, ένα πόρισμα – κόλαφος για συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Αυτό το πόρισμα θα έπρεπε να έχει οδηγήσει ήδη σε κακουργηματικές διώξεις, όμως, εντελώς απρόβλεπτα κάπου έχει κολλήσει η υπόθεση. Η πληροφορία μας είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή να παγώσουν οι διαδικασίες γιατί εμπλέκονται και άνθρωποι που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ή έχει κλείσει deal μαζί τους. Έχοντας ιδιαίτερες σχέσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης έχει μπλοκάρει την έρευνα.

Όμως, επειδή το χρήμα ρέει άφθονο, από τη Μάλτα μέχρι την Αθήνα, κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει να σκέφτονται μήπως αυτό το χρήμα… ξεπλυθεί σε κάποια προεκλογική εκστρατεία και πάει σε εκλογικά περίπτερα, αφίσες και άλλες ενέργειες… κατεύθυνσης της κοινής γνώμης. Άλλοι κακεντρεχείς λένε ακόμη ότι πολύ χρήμα υπάρχει και για εξαγορά μέσων ενημέρωσης που θα γίνουν φιλικά προς την κυβέρνηση Τσίπρα.

Όπως λέει το ρεπορτάζ, διερευνώνται σοβαρά κακουργήματα, μεταξύ των οποίων απάτη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδής αναφορά στην Αρχή, φοροδιαφυγή, μη καταβολή ΦΠΑ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που επισύρουν προφυλάκιση, καθώς και πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη από μηνυτήρια αναφορά, που περιέχει συγκλονιστικά στοιχεία για το πως λειτουργούν οι στοιχηματικές εταιρείες. Στο έγγραφο περιγράφεται με ακρίβεια, πως οι στοιχηματικές εταιρείες χρησιμοποιούν ως κέλυφος άλλες εταιρείες, που εδρεύουν μέχρι και στο Κουρασάο της Καραϊβικής, ενώ φοροδιαφεύγουν χρησιμοποιώντας server στη Μάλτα, καθώς δεν υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ούτε αποδίδουν ΦΠΑ.

Ο τζίρος των στοιχηματικών εταιρειών φέρεται να ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, από τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις προκύπτει ότι, μία από τις εταιρείες, που διερευνώνται, με έδρα τη Μάλτα, εμφανίζει μικτά έσοδα από την παροχή υπηρεσιών στοιχήματος και τυχερών παιγνίων, που -για το 2013- ανήλθαν στο αστρονομικό ποσόν των 228.349.069 ευρώ!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε δημοσίως για φοροδιαφυγή 6 δισεκατομμυρίων από τους στοιχηματζίδες.

Στην έρευνα για τον παράνομο στοιχηματισμό εμπλέκεται μεταξύ άλλων μεγάλη εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια και ιδιοκτήτες της φέρονται:

– Σύζυγος πρώην μεγαλοεκδότη με… νταβατζήδικες καταβολές η οποία βγάζει εκατομμύρια ευρώ από τα στοιχήματα αλλά έχει φεσώσει μέχρι και τον περιπτερά της πλούσιας γειτονιάς της.

– Ιδιοκτήτης ιστοσελίδων και ραδιοφωνικού σταθμού, που προορίζεται για διαχειριστής μιντιακού συγκροτήματος, που πρόσκειται στον φιλοκυβερνητικό χώρο.

– Πρώην γενικός διευθυντής άλλης μεγάλης στοιχηματικής εταιρίας πρώην μεγαλοστέλεχος.

– Πρόεδρος εταιρίας διαφημιστικών δικαιωμάτων.

Θα πρέπει πολύ σύντομα, λοιπόν, κάποιοι να πάρουν… φραγγέλιο και να κόψουν ΣΥΡΙΖΑ τη διαπλοκή. Όχι μόνο την υπόθεση φοροδιαφυγής εκατομμυρίων αλλά και το γεγονός ότι μ’ αυτό το χρήμα κάποιοι στήνουν μιντιακά μαγαζιά για να στηρίξουν τον Τσίπρα και την παρέα του.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη