Η Eldorado Gold αναλαμβανει την αποκατασταση …της γέφυρας του ποταμού Κομψάτου

kompsatos2

Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από την έκρηξη ενθουσιασμού του Αλέξη Τσίπρα για τις επενδύσεις που κατακλύζουν την Ελλάδα και η Eldorado Gold ήλθε να επιβεβαιώσει τον αισιόδοξο πρωθυπουργό. Η Ελληνικός Χρυσός αποφάσισε να αναστείλει όλες τις επενδυτικές της δραστηριότητες στην Ελλάδα από τις 22 Σεπτεμβρίου. Έτσι, 2.400 εργαζόμενοι μπορούν δυνητικά να πάνε στο σπίτι του μπάρμπα Αλέκου Φλαμπουράρη ή του κυρ Πάνου Σκουρλέτη και να απαιτήσουν δουλειά. Ο πρωθυπουργός των επενδύσεων, που στήνει ένα νέο success story με επενδύσεις που θα έρθουν και με φοροαπαλλαγές που θα γίνουν κάποια στιγμή, είναι ο ίδιος που διώχνει τους επενδυτές. Η Ελληνικός Χρυσός εδώ και καιρό ικετεύει τον Σκουρλέτη να τελειώνει με τη διαιτησία που είχε απαιτήσει και να συνεχιστεί η δραστηριότητα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η εταιρεία «ακόμα αναμένει λεπτομέρειες από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την διαδικασία διαιτησίας που εκκρεμεί». Σημειώνεται ότι «δεν έχει ειδοποιηθεί επισήμως» για το αντικείμενο της διαιτησίας και εκφράζεται η βεβαιότητα ότι η όποια διαδικασία θα δείξει εκ νέου τη συμμόρφωση της εταιρείας «με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς». Η Eldorado Gold υπενθυμίζει στην ανακοίνωση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας «έχει επανειλημμένα επικυρώσει την εγκυρότητα των αδειών και της λειτουργίας μας με 18 θετικές για την Εταιρεία αποφάσεις μέχρι σήμερα».

Η εταιρεία, σημειώνεται, «θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών».

Με λίγα λόγια η εταιρεία λέει ότι έχει δικαιωθεί δικαστικά με τις άδειες, η κυβέρνηση διατάσσει μια ασαφή διαιτησία, την καθυστερεί επανειλημμένα και δεν προχωρά σε ξεκαθάρισμα των αποφάσεων που έχει πάρει.

Μια δράκα δήθεν οικολόγων, με ορισμένα troll του διαδικτύου και τον Σκουρλέτη σε πρώτο πλάνο διώχνουν μια τεράστια επένδυση. Ποιος έχει σειρά τώρα άραγε; Η επένδυση στο Ελληνικό; Να χαθεί κι αυτό το έργο που μπορεί να φτάσει τα 8 δις ευρώ και θα δώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας; Είναι θέμα χρόνου κι εκεί οι επενδυτές να τα βροντήξουν και να φύγουν. Αυτή είναι η Ελλάδα του Τσίπρα; Τρέχει σε επενδύσεις που άλλες κυβερνήσεις έφεραν και αυτός δεν μπορεί ούτε τις υπάρχουσες να κρατήσει;

Είναι σαφές ότι η Eldorado Gold παίζει επικοινωνιακό παιχνίδι, εξ’ ου και η ανακοίνωση και συνέντευξη τύπου μία ημέρα μετά την παρουσία του Τσίπρα στη ΔΕΘ. Είναι, όμως, επίσης προφανές ότι οι επενδυτές οδηγούνται σε τέτοιες κινήσεις και εκβιασμούς επειδή υπάρχουν ανίκανες και ιδεοληπτικές κυβερνήσεις με τις οποίες κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει.

Και είναι αθλιότητα και υποκρισία να ακούμε από το πρωί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν στεναχωρημένοι που φεύγει μια επένδυση από την Ελλάδα. Ας ρίξουν, όμως, μια ματιά στα… Golden Boys του Τσίπρα που διώχνουν την εταιρεία από τη χώρα και οδηγούν σε ανεργία χιλιάδες Έλληνες.

Ο Νίκος Καρανίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση, την ώρα που οι υπεύθυνοι της εταιρείας έλεγαν ότι στέλνουν επιστολές σε Τσίπρα και υπουργούς αλλά κανείς δεν τους απαντά.

«Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων.
Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του «εργου» και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της.
Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά.»

Αυτά έγραψε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος και βρίσκεται ακόμη στη θέση του. Δεν τον έχει στείλει κανείς στον αγύριστο.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη