Ιατρικό θαύμα: Είναι παθολογικός ψεύτης χωρίς καν να μεγαλώνει η μύτη του Αλέξη Τσίπρα

o-prothupourgos-pinokio-i-o-pinokio-prothupourgos-

Το ερώτημα του τίτλου μας ταλανίζει καιρό. Κατάντησε ο θεσμός του πρωθυπουργού να είναι η απόλυτη προσωποποίηση του ψέματος ή μήπως ο γνωστός ήρωας των παιδικών μας χρόνων κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός αν και με… μεγάλη μύτη;

Ίσως να συμβαίνουν και τα δύο με τον Αλέξη Τσίπρα να μας αποδεικνύει ότι έχει το χάρισμα. Είναι παθολογικός ψεύτης χωρίς καν να μεγαλώνει η μύτη του και χωρίς να αισθάνεται την παραμικρή ντροπή για όσα λέει. Η παρουσία του στη ΔΕΘ και η χθεσινή του ομιλία αποδεικνύει ότι, πέραν της εικονικής πραγματικότητας στην οποία ζει, είναι και η απόδειξη πως η Διεθνής Έκθεση θα πρέπει να καταργηθεί ή τουλάχιστον να απαγορευτούν οι επισκέψεις πολιτικών.

Να υπάρχει εν πάση περιπτώσει ένα ψευτόμετρο στα Τέμπη και όποιος περνά να κόβεται όταν το μηχάνημα τον βγάζει ψεύτη με περικεφαλαία. Το νέο αφήγημα του Τσίπρα είναι το… Grinvest το οποίο ακολουθεί το Grexit. Είπε ο πρωθυπουργός:

«Χθες το απόγευμα γυρνώντας από το αεροδρόμιο στην αίθουσα VIP συνάντησα κάποιους από τους επιχειρηματίες που συνόδευαν τον Μακρόν. Ένας με βρήκε και μου είπε το εξής: Ξέρετε σήμερα πετύχατε κάτι σημαντικό. Καταφέρατε στη συνείδηση των Γάλλων και όλης της Ευρώπης να μετατρέψετε το Grexit σε Grinvest. Βρήκα πολύ σημαντική αυτή την παρατήρηση για αυτό και τη μοιράζομαι μαζί σας».

«Η αλλαγή του κλίματος και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά έχει να κάνει με συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις και την δημιουργία ενός άλλου μοντέλου παραγωγής και υλοποίησης δημοσίων πολιτικών. Η Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η πρώτη χώρα στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Είναι τεράστιος ψεύτης. Το ΕΣΠΑ έχει βουλιάξει, κανένα πρόγραμμα δεν προχωρά, η απορρόφηση είναι εικονική, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να κάνουν δουλειές, οι δικαιούχοι δεν μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους. Όσο για τις επενδύσεις που θα σαρώσουν τη χώρα; Γιατί δεν ρωτά το Ελληνικό, τις Σκουριές, την Κασσιόπη; Γιατί έκανε ότι δεν άκουσε τους Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες που τον «ξέσκισαν» στις παρατηρήσεις για τα εμπόδια που βάζει το κράτος στις επενδύσεις τους.

Από την ομιλία του τι να πρωτοαναλύσει κανείς; Ότι θα πολεμήσει τη διαπλοκή με το νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες; Ότι θα φέρει την ισότητα, την αξιοκρατία, την ισονομία και το κοινωνικό κράτος; Τον Καρανίκα και τη σύζυγο του Μπαλτά τους ρώτησε; Τη διαπλοκή με τα δικά του μίντια δεν την βλέπει; Από τα βοσκοτόπια στο βρόμικο, ξεπλυμένο χρήμα;

Η χώρα αναβαθμίζεται και γίνεται πάλι στρατηγικός εταίρος των σημαντικότερων οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη, μας είπε ο Τσίπρας. Ποιος, ο ίδιος που έλεγε «γερμανοτσολιάδες» όσους μιλάγανε με την Μέρκελ και τους ξένους ηγέτες.

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, η επέκταση του νόμου και η νέα ρύθμιση που θα παρατείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά το τέλος του 2017», μας είπε για τους πλειστηριασμούς. Ξέχασε να μας πει ότι σε λίγο θα μπουκάρουν στα σπίτια μας και δεν θα είναι… κομμουνιστές αλλά τα γεράκια των αγορών.

Και μας απείλησε και με το εξής: «Σε ένα χρόνο από τώρα ελπίζω να σας ξαναδώ όλους και όλες είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός, «θα έχει όμως μεγάλη διαφορά. Η χώρα μετά από οκτώ δυστυχώς ολόκληρα χρόνια θα εγκαινιάζει την 83η ΔΕΘ εκτός μνημονίων και εκτός ασφυκτικής επιτροπείας. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαστε αποφασισμένοι να το καταφέρουμε και να στηριχθεί η χώρα στις δικές της δυνάμεις. Του χρόνου θα συζητάμε για το πώς θα υλοποιήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα της νέας εποχής»

Είναι αυτό που σας λέγαμε. Ότι θα πουλήσει το ψέμα όσο πάει για να φτάσει του χρόνου. Όμως, δεν πρόκειται να φτάσει. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη